Dar balon, si-a pus cineva? Sunt curioasa ce avantaje si dezavantaje sunt la astfel de procedura.
Am inteles ca balonul nu mai este recomandat deoarece dupa slabire iti trebuie o vointa de fier sa te poti mentine, caci stomacul va fi si mai mare acum (se mai mareste de la balon
)
Operatiunea astea cum decurge? E o operatie...te taie si iti baga un inel in stomac?:((( vaai mi se face rau numai cand ma gandesc:(
Dupa cum am vazut eu un documentar sunt mai multe metode care se fac pe stomac:by-pass (in care cea mai mare parte din mancare este preluata de niste canale speciale si introdusa direct in intestine si eliminata), inel (care cred ca se pune pe stomac, in afara si strange si micsoreaza volumul astfel incat sa reduca consumul alimentelor) si rezectia gastrica (cand se scoate o mare parte din stomac).
O cunostinta de-a mea a mers la dr. Copaescu si si-a facut ultima metoda. A fost scos 70% din stomac. A slabit peste 70 kg (dar avea 160). Problema era ca pofta de mancare continua, manca mai mult decat suporta stomacul si varsa tot.
In acest moment chiar nu mai stiu in ce stadiu este procesul de slabire.