Frustrarile unei mame din Bucuresti (2)

Frustrarile unei mame din Bucuresti (2) | Autor: Puppa

Link direct la acest mesaj

Cum e sa fii mamica in Bucuresti?

Pai sa vedem. Esti insarcinata. Te urci in autobuz...Esti invizibila, desi ai o burta imensa...Te duci in dreptul scaunelor rezervate si speri...Lumea se uita pe geam. Frumos peisaj! Foarte frumos! Te doare spatele! Bajbai un "va rog frumos, imi dati voie?" ..."Vai dar nu v-am vazut..." Adevarul e ca la cele 90 de kg, la cat ajunsesem la sfarsitul sarcinii eram cantitate neglijabila.

Te duci la magazin. Cumperi ce ai de cumparat. Te asezi la coada pentru gravide. Nimeni nu te vede. Te enervezi. Faci scandal. Se uita la tine ca la felul 14. Cine te pune gravida fiind sa vii sa fac piata?

Vine momentul sa nasti. Emotii si multi bani. Asistente, doctore, cine se nimereste numai sa scapi cu bine si sa nu ajungi pe la stiri.

Pleci cu copilul acasa. Cauta pediatra. "Imi pare rau si asa am multi pacienti."...Tu te rogi frumos, implorim pana la urma se indupleca. Se termina cu bine.

Trebuie sa botezi copilul. Te duci la restaurant. "Puteti veni cu ce vreti dvs., da' e mai scump. Daca acceptati meniul stanard e mai ieftin, dar nu aveti decat blablabla..." Ce sa faci? Prima petrecere a copilului...te cauti prin carduri si buzunare si alegi ce e mai bine...

Iesi cu copilul din casa. Iti trebuie carut. Stai la 4 din 4. Nu il poti urca pe scari. Nu poti lasa copilul singur in casa. Nu poti lasa nici carutul jos. Plin de mila, administratorul iti da cheia de la spalatorie. Il lasi acolo. Te observa vecinii, ca nu ai cum sa ii fentezi mereu, desi ai fost avertizata sa fii discreta. "Pe mine nu m-a lasat sa pun bicicleta u fi-miu..." se aude in urma. Asta e!

Iesi cu carutul din bloc. Sa mergem pe trotuar...Greseala! Acolo sunt masini! Hai pe strada. Si de acolo vin masini...Faci slalom...Opaaa...Urmeaza un trotuar...Nasol! Ia carutul in brate si urca-l! Inca doua-trei miscari d-astea si trebuie sa treci strada nesemaforizata...Ce tupeu! Stai acolo ce stai pana i se face cuiva mila de tine si opreste!

Ajungi in parc! Cand copilul se face mai mare, vrei sa il dai in leagan...Trebuie sa ai rabdare, ca sunt doar 2 pentru bebelusi, asa ca distractia e aproape pe baza de tabel. Se sta la coada, cu copilul in brate sa nu pierzi randul.

Sa zicem ca ai treaba sa platesti o factura. Intri in posta, cu copilul in brate. Te pui la rand. Sta copilul ce sta linistit, dar i se face cald, se plictiseste. Lumea draguta, se zgaieste la el, vai ce dragutz, cat are, ce manance...Copilul incepe sa planga.."Vai, doamna, ii e cald!" Stiu, dar celor dinaintea mea nu le pasa, asa ca va veti plati facturile pe acorduri pe copil plictisit.

Vrei a pleci cu carutul mai departe. Nimic anomal. Te asezi in statie, sa astepti un tramvai modern, fara scari. Stai 20 de minute. Te plictisesti. Decizi sa te urci intr-unul normal. Lumea te ajuta, dar bombane ca de ce nu ai asteptat unul cu trapa. Daca vine unul cu trapa pentru carucioare, nu are cine sa o dea in jos. Domnii se uita pe geam, nu ar pune mana sa te ajute. Mai se gaseste cate unul care iti da sfaturi: E obligatia soferului sa coboare, sa va ajute. Vrei sa cobori cu copilul in brate din autobuz... Ei, ce tupeu! Mai intai trebuie sa treci de babele care dau navala sa ridice lumea de pe scaune. Vrei sa stai jos? Hai ca esti culmea? Pai ce e autobuzul tau? Te-am pus eu sa pleci cu copilul din casa?

Te duci la medic. Pe usa scrie ca ai prioritate. Si ce daca? Doamnele trecutede prima tinerete se grabesc. Lasa bebeusii ca nu au ei treaba. Bomabani, te infurii...si atat!

Cam asa e sa fii mama in Bucuresti!

In rest, totul bine si frumos!

Am deschis un nou capitol pentru ca sunt sigura ca mai avem si alte frustrari sau solutii la cele deja expuse...

http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

aaaa...si mi-am luat carucior mai usor ca sa nu ma mai chinui sa urc bordurile si sa ma strecor mai usor printre masini...deci, am mai scapat de niste mici frustrari

http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentina_v spune:

Foarte adevarat! M-am regasit in spusele tale....din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

cu toate ca nu sunt mama inca , dar mi-am ajutat sora foartee mult dea lungu a 6 ani , cu prima nepotica cat si a 2-a , per total cam 7 ani , ne regasim in totce ai scris tu draga PUPPA

dar cel mai rau este in zonele sectorului 1 : romana , victoriei, stef cel mare ,dorobanti si floreasca , este sub orice critica cu slalomul

cat si in alte sectoare la capitolul loc de joaca ptr copii

pana la mai sunt cam 4 luni si cam o sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Nasol trebuie sa fie in Ro. Nu mi-am dat seama de asta decat in momentul cand am fost cu fetita in Ro, .......Eu sunt din provincie, aceleasi probleme, autobuse fara rampa, strazi la fel, cu trotuare inalte, magazine cu cateva trepte, fara rampa evident, iar cele mari , au scari rulante, iar liftul nu functioneaza decat in pauza sacarilor.......Si sa nu va mai spun ca am fost in Metro, la Baia Mare desigur, si Patti avea 3 luni, si era f. cald afara, si nu ne-au dat voie cu caruciorul in magazin , cica politica magazinului, si ne-am dus la dir. mag. si pana la urma ne-a pus sa semnam o hartie cum ca o ducem pe fetita in mag. pe proprie raspundere, in caz ca se intampla ceva.........ca mai bine o lasam in masina, ca dormea , pai cred ca era nebun, cum sa lasi un copil nesupravegheat in masina....... Ei,si alte cate si mai cate chestii........
Vreau sa va spun ca aici 90% din autobuse au rampa, care se lasa si se ridica automat, nu cu mana, ca in autobus exista loc special pt. carucioare sau pt. carucioarele de handicapati, si nu se ocupa de nimeni in caz sa nu sunt carucioare, raman goale, ca au locuri speciale pt. batrani gravide, persoane cu dizabilitati si ca daca sunt ocupate si vine cineva din categoria enumerata, se ridica fara a intreba tu daca poti sta, ca toate magazinele au rampa si ca ai acces in magazin cu caruciorul, ca toate mag. cu un etaj sau mai multe au lift si scari rulante, la randuri stai si aici cu copilul, nu te lasa nimeni in fata, dar sunt conditii, apa de baut la discretie, aer conditionat, scaune..........
Pe strada trotuarele au rampa, in parcuri se respecta conditiile, fara biciclete, fara caini acolo unde e cazul.........
Sunt multe facilitati, nu-mi vin toate in minte, cred ca nici peste 100 de ani nu vom fi ca ei. Imi pare rau sa spun asta, ca e tara mea, dar in afara de vacante nu stiu daca ma voi mai putea reacomoda la aceste conditii.
Acuma nu zic ca la ei totul e perfect, dar per total, nu ne putem compara.......

MARINELA

www.onetruemedia.com/shared?p=446deee9a0928e410b8c0a&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a inceput fericirea......

PATRICIA ALEXIA

Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Da....din pacate m-am regasit si eu in mare parte in cele povestite. Asta e....mai dureaza, intr-adevar, 100 de ani pana ne vom civiliza cat de cat. In Viena am vazut cu ochii mei cum un sofer de autobuz s-a dat jos de la volan, in statie, si a ajutat o doamna sa urce cu caruciorul in bus. Am ramas cu gura cascata...stind ca eu m-am chinuit cu caruciorul, numai eu stiu cum...prin Bucurestiul nostru drag...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Si eu ma regasesc, din pacate, in ceea ce ai scris.

Eu am avut o surpriza foarte mare cand am vrut sa merg cu caruciorul intr-un magazin de 4 etaje,fara scari rulante dar cu lift. Aveam nevoie sa ajung la etajul 2. Cand am vrut sa urc liftiera m-a atentionat ca opreste doar la etajul 4 si ca daca vreau sa cobor ,cobor pe scari ca la coborare liftul coboara gol.'astea-s regulile"

http://picasaweb.google.com/valna76/Poze#5330010653208223746

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Nu mi s-a intamplat niciodata sa nu fiu primita cu caruciorul intr-un magazin.

Si, asa cum am mai scris si la prima parte a subiectului, multe dintre motivele cauzatoare de frustrari, le-am uitat.

Acum, copilasul meu a crescut, nu mai am nevoie de carut. Si, multe din nemultumiri au disparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

eu o data am fost in romania cu caruciorul si mi s-a intamplat sa nu ma lase cu caruciorul in supermarket(parca in selgros,nu mai tin minte bine).

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena123456 spune:

Din pacate traim intr-o tara in care oamenii nu stiu sa-si respecte semenii...m-am confruntat deseori cu ceea ce spui si ma confrunt in continuare, dar nu pot sa stau nepasatoare la nesimtirea altora, asa ca imi cer drepturile, uneori politicos alteori firulent, in speranta ca poate voi schimba ceva, pe cineva....

Doamnelor cereti-va drepturile, nu stai la rand la casa in supermarket cand aveti prioritate, cereti politicos acest drept care ne apartine...

Nu am voie sa intru in supermarket cu caruciorul bb?!!! nu mi s-a intamplat pana acum, si sper sa nu mi se intample ca este vai de mama celuia care imi va spune lucru asta!!!!!! Este ca si cum i-ai cere unei persoane cu handicap sa-si lase la usa caruciorul cu rotile!!!

In orice situatie in care va aflati, iar copilul plange, se agita , aveti nevoie de ajutor va rog doamnelor nu va lasati umilite de nepasarea celor din jur, cereti ajutor sau drepturile care ni se cuvin, politicos in prima faza, sau chiar si cu putin scandal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Din pacate oricat de multre frustari ai avea ca mama de sugar , pe sectorul 1 e de jaleee nu ai efectiv aprope de loc trotuar

MA gandesc cu jale ca pana la o anumita varsta a sugarului voi renunta la carut , prefer un hamac

Pana la urma mi-as toca zi de zi nervii si mai rau as merge cu carutu mai mult pe carosabil decat pe trotuar , in final iti toci nervii si nu se merita

pana la mai putin de 3 luni

Mergi la inceput