FIV IASI (3)
Iaca, ca m-am desteptat eu, deschid capitol nou, sa stiti ca eu am mana buna si mai sunt si cu gura aurita.
Va astept cu noi vesti la capitolul 3, ca e luna mai si e cazul de ceva mai multe gravidute.
Cap anterioare:
FIV IASI http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=128813
FIV IASI (2) http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134216
Ceva informatii utile:
- FIV in Iasi: Omini Clinic www.ominiclinic.ro (prof. Mircea Onofriescu, dr. Adrian Bors in colaborare cu prof. Marinescu, dr. Dracea de la sp. Giulesti, Bucuresti) - preturi orientative 7000 RON + medicatia de stimulare (1000 - 2000 RON)
- Inseminare artificiala in Iasi: Ominic Clinic (sunt mai multi doctori care fac aceasta procedura) - preturi 400 RON inseminare + 450 prepararea spermei.
Alte cabinete unde se face IA: Medis, dr. Mihaela Grigore: 200 RON (IA + preparare sperma), cabinet Avicenna, dr. Razvan si Demetra Socolov, cab. prof. Onofriescu (langa Billa)
Asteptam alte informatii de la fetele care mai stiu noutati.
Analize necesare pt FIV/ IA(exista laborator la Omini, dar se pot face si in alte parti in Iasi: Praxis, Profamilia, Biomed, Larmed, Synevo, etc).
- profil hormonal ziua 3: FSH, LH, estradiol, progesteron (obligatoriu ziua 2/3), testosteron, prolactina, DHEA, cortizol (orice zi)
- profil hormonal ziua 14 (ziua ovulatiei): FSH, LH, estrdiol
- profil hormonal ziua 21 (la o saptamana dupa ovulatie): progesteron, estradiol
- HSG
- spermograma/ spermocultura sot
- analize zoonoze (anticorpi: Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Toxoplasma, Rubeola, Citomegalovirus, etc.
- test Papanicolau din secretie vaginala
- analize uzuale de sange: HEMOLEUCOGRAMA, UREE, CREATININA, GLICEMIE, CALCEMIE, TGO, TGP, GRUP+RH, COAGULOGRAMA
Daca am uitat sau gresit ceva, va rog spuneti-mi.
Raspunsuri
tina_2003 spune:
am fost si eu la prima consultatie, au fost 3 doctori acolo, cu mine a vb onofriescu, se pare ca am nimerit in ziua gravidutzelor, ca inaintea mea a intrat o burtica mai mare si dupa mine astepta o burtica mai mica![]()
Spermograma am facut-o in aceiasi zi, asa ca am ajuns cu ea la doctori. Spermograma lor e un pic diferita, adica sunt clasificati spermatozoizii in clase , apoi la urma biologul indica cu ce as puta ramane gravida. In cazul nostru problema e concentratia mica a spermatozoizilor, choar daca raportul in procente pentru cei rapizi (clasa A si B) e ok. A zis biologul ca sperma se preteaza lejer pt inseminare, si ca nu e musai FIV
Asta ne-a bucurat cel mai mult..
Onofriescu a zis sa faca si control urologic, ciudat, fiindca pana acum nimeni nu i-a sugerat asta....
A luat in consideratie unele analize facute inainte, altele(hormonale) m-a pus sa le reper, ziua 4 si ziua 21.
Cu ce a mai insistat , e sa facem verificarea trompelor inainte de orice procedura, ca sa stim cum stam....Cum e procedura, stiti ceva?????
Revin la ei dupa ce avem analizele facute....
Bafta celor care fac stimulare
va pupic
vanessa80 spune:
Tina, cred ca dr Onofriescu se referea la histerosalpingografie ( pt verificarea trompelor). Eu am facut anul trecut in decembrie, la spitalul Cuza Voda.
amir10 spune:
Tina, sigur e vorba de HSG cand a spus de verificare trompelor. E o procedura destul de usoara, dureaza cateva minute, doar niste crampe, asemanatoare unei menstruatii mai dureroase. Nu iti fa griji. Cat despre spermograma, cred ca sotul tau a fost putin stresat, de asta se poate sa fi iesit nr mic de spermatozoizi, probabil o usoara oligospermie. Dar cu IA se trece peste acest aspect, noi iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune.
Vanessa, la Medis se face prepararea spermei, dar sigur nu se face ca la Omini, ca au aparatura speciala, pentru centrifugare si swimm up (sunt singurii din Moldova care fac asta), iar calitatea spermei creste considerabil.
O saptamana buna va doresc.
silc spune:
tina vezi ca si onofriecu face histerosalpingografie intreaba-l ca e cel mai bine. ce diagnostic ai la spermograma?
ginabulina ai facut inseminare?
daca da cu cine ai facut inseminarea si ce tratament ai urmat? foliculi? endometru?
vanessa pana acuma din ce stiu io nu este nici o reusita dar se incearca in continuare, ce stiu este ca pentru fiv locurile erau deja ocupate pentru luna asta daca stie cineva mai multe sa ne spuna si noua
fetelor io luna asta iau AC. poate luna viitoare incerc si io o a treia inseminare.
kamynet spune:
Salutare!
Pt fetele interesate de Pregnyl, am trecut sambata pe la Farmacia "Sf Parascheva" din Piata Unirii si m-am interesat de medicamentul asta si mi-au zis ca nu au, dar pot aduce la comanda. Am intrebat si ce pret are: Pregnyl de 500 costa 11 RON 3 fiole, iar Pregnyl 5000 costa 59 RON. M-am gandit ca v-ar fi de folos informatia asta.
sophie76 spune:
salutare la toate fetele!!
amir
si multumim pt noul capitol, sa dea Domnul sa fie cu multe gravidute , eu am programare la Gynera la dr Dracea pe 13 iulie, sa dea Domul sa ai gura aurita si sa nu mai am nevoie de ea, oricum cred ca am sa mi fac o alta programare la Giulesti ca e mai ieftin, lunea viitoare merg la ctrl in Iasi la medicul meu de pina acum si am sa i cer si ei parerea pe cine imi recomanda .Tu ce mai faci, cum te simti , poate dai tonul la gravidute!
ginabulina, tine mi pumnii sa fie cu succes inseminarea aceasta.
arinaa, daca ai visat flori sigur se lasa cu gravideala!!!
sophie

prin FIV la Iasi?