spalatule pe dinti la bebei?

spalatule pe dinti la bebei? | Autor: dede_89

Link direct la acest mesaj

buna feteleor am o intrebare de la cate luni se poate spala bebelusi pe dinti(adica noi sa ii spalam).eu am o fetita de aproape 11 luni ma gandeam cand trebuie sa incep cu spalatul dintisorilor,ea akm are 6 dintisori.voi iati spalat deja pe dinti pe bebei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

In mod normal se incepe spalareainca de la primul dintisor. Exista periute de dinti degetar (se pun pe deget si de periaza usor dintisorii). Fetele din Romania te pot ajuta cu mai multe informatii de unde pot fi achizitionate.

Deci raspunsul e da, spala fetita pe dinti mai ales ca are sase dintisori.

Eu pe a mea o spal de la 7 luni si acum (un an si 8 luni) se spala singurica, eu doar o ajut la sfarsit pentru a ma asigura ca a ajuns si la maselutele din spate.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Cand apar primii dintisori, ii speli cu pasta speciala pentru bebei. Eu am luat Nenedent, de la farmacie. E cam scumpa, dar are si periuta aceea degetar din silicon, foarte moale si potrivita pentru gurita celor mici. Nu stiu daca mai exista si alta, mie asta mi s-a recomandat. Iar pasta poate fi inghitita. De fapt de abia dupa 2 ani reusesc ei sa se clateasca, asa ca e normal. Oricum, trebuie pasta de dinti pentru bebe, fara fluor.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

La 11 luni poti incepe sa o speli pe dinti pe fetita fara nici o problema. Eu, de exemplu, am inceput mult mai devreme.
Acum il spal pe dinti dimineata si seara obligatoriu. Se spala si singur dar mai din doi in trei dinti asa. Am folosit de la inceput Nenedent care dupa opinia piciului este miam-miam.

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Buna,
Pediatrii recomanda spalatul pe dinti de la primul dintisor...noi am inceput de la al doilea..intai cu degetarul de care-ti spunea LUna (se vinde in farmacii impreuna cu pasta Nenedent- o pasta de dinti care poate fi inghitita de bebe fara probleme), apoi, la un an am trecut la periuta de dinti din categoria 0-2 ani ...o spal eu bine si apoi se mai spala si ea inca odata!...la noi e distractie mare....ea ar vrea sa se spele tot timpul...

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

De cand apare primul dintisor.
Nu stiu cum e cu degetarul.Noi o spalam pe dinti cu periuta de dinti si cu pasta 0-3 ani.
La noi problema e ca adoarme cu laptic si deci papa dupa spalat pe dinti.....Sper sa o dezobisnuim....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

De cand apare primul dintisor.
Nu stiu cum e cu degetarul.Noi o spalam pe dinti cu periuta de dinti si cu pasta 0-3 ani.
La noi problema e ca adoarme cu laptic si deci papa dupa spalat pe dinti.....Sper sa o dezobisnuim....

Da, Lara stiu ce zici la noi e dubla problema...adoarme cu laptic si dimineata nu vrea sa se dea jos din pat pana nu bea lapticul.......ma tot rog de ea...dar degeaba...am pacalit-o de vreo cateva ori....ma rog...incet, incet rezolvam....pana la urma nu lapticul este marea problema ci resturile de mancare care intre intre dintisori si maselute.

Oana siCati mica (1 an si 8 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede_89 spune:

multumesc mamicilor asa am sa fac ma duc la farmacie sa cump

Mergi la inceput