PRAJITURA CARDINAL
(Kardinalschnitten)
Ingrediente aluat oua –I-
- 4 galbenusuri
- 2 oua
- 100 g zahar pudra
- 100 g faina
Ingrediente aluat bezea-II-
- 4 albusuri
- 250 g zahar cristal
Umplutura:
- 500ml smintina pt. frisca
- 1 pac. intaritor frisca
-2 pachetele de praf de cafea Capucino
Mod preparare aluat oua-I-:
Galbenusurile cu ouale se bat spuma,se adauga zaharul si se bate mai departe pina aluatul devine spumos.
Se adauga faina,care nu se amesteca cu mixerul ci cu o lingura sau lingura speciala ptr. aluaturi.
Mod preparare aluat bezea –II-:
Cuptorul se incinge la 160C°.
Albusurile se bat spuma si se adaoga treptat zaharul cristal.
Masa de albusuri trebuie sa fie f. tare.
Aceasta se umple intr-un sac de spritat si pe o tava captusita cu hirtie de copt se spriteaza linii de bezea,intr-e care se lasa santuri libere de ca.2cm.
Aceste santuri se umple cu masa de aluat oua si se pune totul la copt pt. ca.10-15 min.pina ce aluatul de oua devine usor auriu.
Mod preparare umplutura:
Se bate smintina cu intaritorul de frisca pina devine frisca tare si se adaoga praful de cafea Cappuccino.
Asamblare:
Blatul racit se imparte in 2 parti egale .
Prima se intoarce, se intinde masa de frisca peste ea si se acopera cu a -2 parte de blat.
Se pune la rece ca-1 ora.
Inainte de servire se orneaza cu zahar pudra.
Reteta este de pe siteul CULINAR
Am vazut reteta asta si as avea o intrebare,a incercat cineva sa o faca?Am citit ca este o reteta pretentioasa.