Sezatoarea canadiana (142)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Fetelor am si eu neaparat nevoie de sfaturile voastre

Ideea e acum 2 ani am semnat un contract care sa se termine in august cu ideea ca din septembrie sa iau pauza de servici ""un an" s-a ma pot ocupa de baietelul meu care in septembrie e bobocel (Clasa I)
Acum el sta la Daycare pina la 6 pm, de la gradinita si acuma li se da destule teme si pe deasupra eu vreau sa lucrez cu el mai mult acasa si nu prea avem timp (90 % din colegi lui au mamele care stau acasa)

Acuma cu recesiunea asta toata lumea imi zice semneaza noul contract ca nu se stie daca iti mai gasesti si mai ales in ce conditii iti gasesti alt job.

Marea mea dilema e "Cit beneficiaza copilul de statul meu acasa ? Merita riscul ? "

Acuma sa va zic si ca am tot experimentat cu el anul asta si daca eu il pun sa-si faca teme zilnic progreseasa foarte bine altfel e numai joaca bakugan si altele.
Eu totdeauna mi-am dorit sa ma ocup mai mult de copil in Clasa I mi se pare critica in a forma copilul.

Simt ca o iau razna tot gindindu-ma semnez sau nu.
Daca nu semnez si nu mai gasesc peste un an altceva...
Daca semnez iarasi o sa regret toata viata cum regret si acuma ca la 6 luni l-am dus la daycare...

Pina acum toata lumea mi-a zis "ca-i o idee nu prea buna" daca si voi ziceti la fel inseamna ca asa-i.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Pucku, la multi ani lui Steph.Sa creasca mare si sanatoasa

Dana,e prea mult 50$ pt un scaun.Alea de salon inteleg dar nu jafurile mele de fotolii.Am decis sa le scot in strada si sa-mi iau canapele din imitatie de rafie.Sunt atat de sic si sunt atat de ieftine!!!

cge,nu ai mai de ce sa-mi multumesti.Imi pare rau ca nu mi-am adus aminte de cupoane mai devreme ca sa va pot da la toate feteleLe-a placut copiilor tai?Alor mei nu prea.Au spus ca data viitoare aleg filmul in loc de circ

Simona,mi-au terminat asfaltul.E naspa rau.Regret enorm ca nu am pus peste tot pave-uni.Am vrut eu sa fac ceva sic si a iesit un rahat.E negru rau de tot.Sa vezi suturi ce-mi iau deseara de la colegul pt ca nu l-am ascultat

mimitete,alege ziua.oricand sunt dispusa sa beau o cafea cu tine.hai la crasma(vorba Simonei) intr-o seara sa mancam.As putea vinerea asta.Saptamana viitoare face fimiu 6 ani si cred ca-i voi face un party cu copii de la scoala.Stai asa sa inaintam in saptamana sa vedem ce si cum.pupici.

Denisam,si tu pleci in Ro?

Pucku,am veste sa-ti dauMartea viitoare am o consultatie la un nene veterinar cu Pufy pt sterilizare.Am gasit cu 250$.E ok? Dar are aproape un an.Oare nu e prea tarziu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ange-merg in ro pt 10 zile doar, sa duc copiii si sa se acomodeze,sper sa o faca repede ca as vrea 3 zile sa mi revad si prietenii de suflet, pe toti nu am timp
DanaMario-dc iti place ce faci la job si ai observat ca dc faci teme cu el zilnic progreseaza, nu vad de ce sa te stresezi atata- tu ai un singur copil, asa-i? Stipuleaza in contract dc poti sa lucrezi pina la 4, cu doar 30 min pauza de masa ,asa ca la max. 5 esti acasa cu el, si faceti si teme si stati si impreuna si e ok top toata lumea- tu ai ajutor,vreo bunica care s apreia din treburile casei sau tati sa aiba mai multe sarcini?
Eu zic ca oricat ai incerca sa te gandesti,niciodat anu vom fi 100% super ok cu deciziile luate-eu ma gandesc ca dc nu ai unproiect ceva, ce faci tu pina la 3.30 cand termina el scoala- in afara de o mincare ,ceva curat si shopping si rutina asta in fiecare zi mi se pare ucigatoare- eu cunosc copiii care au mers la scoli publice sau french immersion si mame care au lucrat full-time si acum in clasa a 3-a au trecut testele de gifted,deci se poate- depinde de copil si CUM lucrezi tu cu el, nu CAT!
Eu recunosc ca eu nu sunt facuta sa devin casnica, nici macar pt 2- 3 ani, noi ne-am fi permis sa stau eu acasa, dar nu pot,plus ca copii mei sunt super ok in colectivitate,deci...depinde de fiecare imn final ce simte si cum gandeste.Bafta in luarea decizie!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Se pare ca s-a rezolvat cu cursurile, dar mai am niste confirmari de primit... of, ce bine ar fi! Oricum, astazi ma duc la curs. Monicutza, deci simbata am curs in acelasi loc cu tine, poate reusim sa bem o cafea la prinz.

Dana, daca se poate si mama rezista, tu stii sau nu stii si-ti spun acum, da' eu sint pentru stat acasa cit copilul are nevoie, cum ar fi pina in doi ani si apoi clasa intii, cind e bolnavior etc. Eu am stat si sint multumita de cum am procedat, nu mai am nici un dubiu, desi mult timp am avut, ca toata lumea imi spunea ca nu fac bine... Dar, acum, sincera si cu mina pe inima, daca faptul ca am stat pina la doi ani cu toti si al treilea i-am dus doar citeva ore in colectivitate, pentru limba si socializare, mi se pare benefic pentru copiii mei, statul si facutul lectiilor cu Agata... ma abtin. Nu stiu, depinde de copil. Poate ca, in final, voi spune ca am facut bine, dar acum, pe moment, rezultatele nu sint extraordinare la scoala si rezultatul obtinut este ca Agata face criza de nervi numai cind simte ca urmeaza sa-i spun hai sa mai lucram ceva. Si crede-ma, ca nu am tras cine stie ce de ea, eu nu trag in general de copii si de oameni, le respect limitele, am facut strictul necesar si un picut peste... dar uraste lectiile si facutul lor.

Ma tot intreb, oare daca o lasam la service de garde dupa-amiaza, avea rezultate mai proaste sau mai bune? Ar fi prins drag de facut lectii sau nu? Si uite asa, ma chinui singura, ca nu stiu cum e mai bine cu ea. Eu sint hotarita sa merg pina la capat, adica sa fac lectii cu ea acasa, suplimentar, chiar daca din cind in cind mai iau cite o usa peste nas... Ieri mi-a zis ca ma uraste pentru ca am rugat-o sa facem o dictare de 10 minute... atit! Ca eu aveam in cap si inca vreo 10 pagini dintr-o culegere, ca sa o terminam si sa incepem alta... asta nici nu i-am mai spus, ca ultima data a zis ca fuge de acasa.

Asa ca, eu sint pentru stat acasa si facut lectii cu copilul (a fost inscrisa si la service de garde, dar a fost o tragedie, si le facea cu picioarele, asa, cu mine, mai pune si o mina...), dar sa nu fii dezamagita daca rezultatele nu sint chiar cele pe care le astepti tinind cont ca ai facut asta. Iar daca e studios copilul eu cred ca poate avea rezultate bune si daca nu sta mama linga fundicul lui.

Asta e experienta mea cu Agata, la anul urmeaza inca una, sa vedem cum va fi...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Merci mult fetelor
Denisam da eu am doar un baietel.
Din pacate nu pot lucra doar pina la 4 am incercat varianta asta nu se poate nici parttime.
Bunica nu am si nici tati nu prea face nimic in casa.
Mi-am batut si singura cuie in talpa m-am mutat intr-o zona special "pentru scoala buna" insa eu am crezut ca fac mute la scoala dar cei drept fac multe la scoala dar cer foarte multe de la parinti.
Al meu pitic nu ar tine ritmul cu ce-i cere la gradinita daca nu as face cu el acasa.
De exemplu le da carticele de level B sa citeasca si la gradinita citesc o data pe saptamana (ca au alte activitati) asa ca daca nu as face eu cu el acasa nu ar fi in stare.

Pina la 3:30 nu m-as plictisi deloc ca as face niste cursuri de data warehouse pentru a-mi largi domeniu si plus sa-mi dau ceva certificari ca nu le-am mai actualizat demult.

Nelia de fapt de asta imi e tare frica ca o sa iau decizia sa stau cu el si sa nici nu vad rezultate foarte bune dupa un an ca atunci sa ma vezi regrete.

Am uitat sa va zic mie nu-mi place sa stau acasa adica imi place dar imi plac mai mult bani asta e doar un mare efort pe care-l fac pentru pitic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

DanaM-ok, inteleg ca nu ai bunici,dar responsabilizeaza-l pe tati mai mult,nici al meu nu face cat ar trebui, dar ii dau de ales intre 2 chestii mai mereu(asta e valabil si pt kids cand nu vor sa faca ceva),si stie ca nu are de ales in final, si mereu ii spun ca e spre binele copilului,familiei si al lui (ca doar au si ei macar un hobby sau nevoie sa se "aeriseasca la mansarda" uneori)-si cred ca pt clasa 1- dc faci tu extar cu el 1h pe zi, in afara de ce teme au, e ok, ca mai sunt exceptii cateodata si stai 2h,asta e- gateste mult in weekend sa aveti pina pe miercuri joi,de la 8 incolo dc e cazul mai faci mincarici usoare(eu vb din experienta mea cu 2 plozi mici si nema ajutoare, job full time si inca un copil mare=sotz), solutii sunt-dc zici ca nu esti facuta sa stai acasa- aia cu certificarile,nu ma bag-oare in conditiile actuale, nu le faci si pe alea doar de dragul de a avea mai multe, cand locurile de munca dispar? Intreb si imi dau cu parerea,, nu cu parul,ok
Gata- ca mi-am facut norma pe toata saptamina, de maine incepe artileria grea de proiecte anyway- plus ca stiu ca mai vroaim sa zic ca am vazut poze de Nelia si Ina-superbe si pt restul m-a lasat neuronu'aziO saptamina usoara si productiva la toata lumea si sanatate bolnaviorilor-Lisandru si Chris de Khristin.
Katrinelu'-sunteti bine , am sunat si nu auzi tilifonu..

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

DanaMario, pt mine nu face niciun sens problema ta, adica eu cred ca-i total nejustificata si artificiala, habar n-am de ce ti-e teama si care-i smecheria cu clasa intai. Copilul tau nu va pierde absolut nimic daca tu nu il home-school in paralel in clasa intai. Pai ia-i tutori, daca asta vrei, oricum iesi cu profit, oricat te iau aia la ora, daca asta e singurul motiv sa iti iei anul liber. Si mai sunt si profesionisti. Ca faci asta sau nu, nu are nicio treaba cu viitorul academic al copilului tau. Dar daca vrei tu un an off, asa pt tine si sufletul tau, go for it.

InaCanada, in cazul in care nu gasesti cui sa dai lucrurile de copil de care ziceai, de ce nu le listezi pe craigslist si pe kijiji, sau fa garage sale, daca iti pare rau sa le dai doar asa la salvation sau goodwill. Incerci sa le dai si ce nu se vinde, decartezi la charity. Win-win. Arunca un ochi pe-acolo si vezi cam ce ai lua pe ele sa-ti faci o idee.

M-ati tampit cu tortul de portocale. Nu stiu cum e de fapt, dar mie mi se umple gura de gustul lui si mi-e o pofta de nu se poate.
Da' de facut pauza, ca nu ma pricep, nici reteta nu ma deranjez s-o citesc. Asa ca raman cu gustul imaginar...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

m-am uitat la poze (nelia nu mi-a trebuit parola) cu copii frumosi de nelia si ina
denisaparca ziceai acu' vreo saptamana ca ai sa te vaiti de ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Si ma trazni o calculatie funny: daca tu castigi pe an cateva zeci de mii, sa zicem de dragul exemplului 50, pai da copilul la scoala privata de 10-15k/an si te-ai luat de-un gand, nu pe clasa 1, pe toata scoala elementara! Acolo deja nu mai trebuie sa faci tu cu ei, dai un ban, pretinzi. Nu-i buna calculatia?

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

dana fi-miu a ratat cu gratie clasa intai: a terminat gradinita in ro si aici a aterizat direct in clasa a doua. si fara engleza. da, situatia copiilor nostri nu e aceeasi, dar am vrut sa-ti spun ca se poate sa invete si fara mama in clasa intai langa el. depinde foarte mult de copil si de invatator.

Mergi la inceput