Antena COSMOTE pe bloc

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Terry eu cred ca sunt toti pe mana, altfel nu si-ar obtine asa usor autorizatiile. Ei prefera blocurile pt ca o schela d-aia imensa undeva in afara i-ar costa f mult. Vad ca au mai inceput si vecinii mei sa se miste, au depus la OPC o plangere si vor sa mearga si la mediu sa intrebe cum le-au dat autorizatie fara acordul nostru. Sper sa rezolvam ceva, cu riscul ca ceilalti inconstienti sa ne sara in cap ca-si pierd banii. Cand ii vad cu copilasii in brate imi vine sa urlu la ei si sa-i intreb "daca se intampla sa fie al tau unul din acei copilasi care se imbolnavesc ti-ai putea ierta vreodata ca ai participat si tu la asa ceva?", dar ii stiu destul de limitati si nu ar avea niciun efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Terry are dreptate:cei mai in masura sa faca o masuratoare de radiatii sunt cei de la ANCOM.Mergi la sediul lor sau completeaza online o sesizare,pe site-ul dat de terry.Adresa lor este str.Delea Noua nr.2,sector 3.Au aparatura speciala pentru asa ceva,in cadrul serviciului de monitorizare si control.Mergi cu incredere.Mult succes!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Antenele de telefonie mobila amplifica un semnal cuprins intre 200 si 500 wati .
Ele pot fi comparate cu "cuptoare cu microunde " sub cerul liber .
Daca o antena este instalata pe acoperisul unui bloc , ocupantii apartamentelor trebuie sa fie protejati prin instalarea unor foi metalice care vor asigura protectia si etanseitatea locuintelor .
Hiperfecventele sunt captate de prizele si circuitele electice din apartamente de pietrele din fatada. Pentru ca sa poata fi evacuta in sol rezistenta prizelor trebuie sa fie cat mai apropiata posibil de zero ohmi .
In domeniul hiperfrecventelor studiile intreprinse de operatorii de telefonie mobila si-au indreptat atentia doar catre cercetarea efectului termic si peste tot se aude refrenul binecunoscut formulat politic foarte corect care spune in concluzie ... ca nu se poate vorbi de un caracter nociv la ora actuala ....
Nu este vorba numai de Doza de absorbtie specifica in wati / kg ci mai ales de bio-electromagnetism . Actiunea undelor asupra materiei vii este de natura rezonanta . S-a dovedit stiintific ca anumite frecvente chiar slabe sunt periculoase ,si s-a demonstrat ca hiperfrecventele pulsate sunt devastatoare pe plan biologic .
Cateva exemple :
-Trec bariera hemato-encefalica (vasele sanguine ale creierului isi pierd etanseitatea ), albumina si metalele grele pot patrunde in emisferele cerebrale .
-Pot facilita aparitia tumorilor pe creier
-Scad imunitatea . Secretia de melatolina se reduce , or acest hormone secretat de glanda epifiza (pineala)joaca un rol important in numeroase functii fiziologice atat la om cat si la animal (regleaza somnul , este antiepileptic , anti-radicali liberi si anti-tumorale ).
-Apar hipertensiuni intracraniene , migrene si cefalee , insomnii , tulburari de memorie , acufene , tulburari de concentratie , stari depresive , scaderea libidoului .
-La numai 100 m distanta de antena de telefonie mobila sau inregistrat in Europa urmatoarele dezordini fiziologice : insomnii , pierderi de echilibru , ameteli , tromboze , pelade ,eczeme , psorizis si alte probleme cutanate .
-La nivelul celulelor ,studiile conduse in 2004 de Belyaev , Markova legate de efectul micro-undelor GSM ( Global System for Mobile Communications ) si UMTS (Universal Mobile Telecommunications System ) pe limfocitele umane au pus in evidenta modificari importante la nivelul genelor care impiedica aparitia tumorilor .
-La animale un raport confirma aparitia perturbatiilor la creier la nivelul barierei hemato –encefalice si a neurotransmetorilor importanti in functionarea cerebrala : GABA, dopamine , glutamat .
Folosirea intensiva a unui telefon mobil de 2 ore / zi , este precursorul unei boli neuro –degenerative peste 10-20 de ani . In ziare au inceput sa apara tot mai multe articole pe tema telefoniei mobile si se simte un curent important in acesta directie ; se manifesta neincrederea fata de telefoanele celulare .
Ca urmare a studiile finantate de fabricantii americani , Pr Carlo a declarat in cadrul unor emisiuni Tv : "..Este iresponsabil cel care afirma astazi ca telefonia portabila nu reprezinta un pericol pentru sanatate ...."
Dr Maier (Asociatia medicilor irlandezi )
" Sindromul micro-undelor este cauza unui handicap pentru o mare parte a po****tiei . Dovezile sunt cutremuratoare " .
In orasul Salzburg s-a impus reducerea emisinulor antenelor pana la limita de 0,6 V/ m ;
In Toscana nivelul expunerii po****tiei la hiperfrecvente a fost limitat la 0,5 V /m .
In Walonia , s-a sti****t reducerea emisiunilor de antene releu la 2, 3 microwati / cm ³ si mai putin de 3 volti / m.

In general peretii locuintelor preiau 90% din aceste emisiuni insa protectia se poate dovedi utila la nivelul ferestrelor . Exista la ora actuala "ecrane" speciale tesute din fir metalic foarte fin in acest scop .
Sau mai eficient este ca asociatiile de locatari sa refuze amplasarea acestor "tunuri de hiperfrecvente " in zonele cu po****tie densa .
Ca o paranteza : cuptorul cu microunde un accesoriul devenit indispensabil in bucatariile moderne , este extrem de periculos ( 2,45 GHz ) .
Telefoanele mobile functioneaza in gama de hioperfrecvente : 900 megaherti sau 0,9 gigaherti pentru SFR ( SeverField-Rowen) si Orange sau 1,8 GHz pentru Bouygues ;
Cu 2200 MHz sau 2,2 HMz , UMTS (Universal Mobile Telecommunications System ) se apropie si mai mult de frecventa cuptorului cu microunde !!!!!!.
( este indicat ca in timpul functionarii sa se instaleze o distanta de minim 1,5 m intre micro si persoana care–l foloseste ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita70 spune:

M-am mutat acum 5 ani intr-un bloc pe care era deja montata o antena vodafone. Suma pe care o platesc ei administratiei este suficienta incat in fiecare an sa se modernizeze scara, liftul, interfoane, termopane,samd. Acum vreo 3-4 ani am vazut un reportaj f. interesant despre aceste radiatii. Am chemat pe cineva si a masurat nivelul. A ras si a zis ca problema noastra nu este aceasta antena ci locurile prin care trecem. Campuri electromagnetice si radiatii aferente exista in centru mai mult decat la periferie (eu sunt mai spre autostrada Soarelui) si ca nu avem de ce sa ne facem griji.
Vom vedea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Vroiam sa va spun celor interesati sa mai dati jos cate o antena de pe bloc ca se poate. Am depus plangeri mai peste tot, la protectia mediului, OPC, primarie, cei de la primarie au raspuns ca ei au semnat autorizatia de constructie pentru ca au primit semnaturile apartamentelor adiacente etc. Legea 50 pe 91, cea care reglementeaza modul in care se ob#539;in autorizatiile de constructie, mentioneaza clar ca erau necesare si semnaturile noastre, nu numai a celor de la scara unde se monteaza. Antena chiar daca e pe scara vecina, e la 2 m de apartamentele noastre deci aveau nevoie si de aprobarea noastra. Asa ca o vecina a luat legatura cu un avocat din Bucuresti care a castigat procese de genul asta si ne=a zis ca va face o RECLAMATIE ADMINISTRATIVA prin care sa cer copii dupa actele mentionate in adresa lor. Apoi se poate introduce in instanta o cerere de ordonanta prezidentiala, este o actiune speciala care se judeca in regim de urgenta si prin care se poate opri temporar functionarea releului pana la obtinerea tuturor avizelor necesare. Ne-a zis ca sigur vom castiga si avizele nu le vor obtine fara semnatura noastra.

Mergi la inceput