SCOALA EUROPEANA BUCURESTI

SCOALA EUROPEANA BUCURESTI | Autor: ligeea

Link direct la acest mesaj

locuiesc apropae de aceasta scoala si zi de zi ii vad pe copii in curte
Pe dinafara , e ,,vopsit gardul" asa ca ma intreb daca si leopardul e ...acasa
Nu stiu daca o scoala particulara e o aptiune in Romania -nu stiu care e nivelul cursurilor predate , nu stiu daca acesti copii vor reusi sa faca apoi trecerea la liceul de stat cu usurinta .
Dar as vrea sa incerc
Pretul e destul de mare , am oarecare asteptari
va rog sa-mi spuneti si mie cat mai multe pareri , cum se simt copiii acolo, cum sunt tratati, cei care participa-daca participa la cocursuri scolare -gen olimpiade -ce rezultate au , ce inseamna programul de 8-18 , ce cercuri se fac , etc
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Chiar nimeni nu a auzit de aceasta scoala?
e in zona Jiului, are si site
Scuze pentru ortografia anterioara , ma grabeam foarte tare si tastatura mea e deja la a doua runda de reparatii...
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Ligeea,

eu stiu cate ceva despre aceasta scoala, pentru ca si pe mine ma intereseaza.

Am prieteni cu copii la scoala, asa ca ceea ce stiu eu se bazeaza pe ce am aflat de la ei.

Scoala este OK; sunt seriosi, se invata, au activitati in plus fata de scoala destul de interesante. Sunt maxim 13 copii in clasa si acum, cel mai mult, au trei clase pe serie (trei clasa 1, trei clase a 2-a). Functioneaza in sistem de "after school", adica se fac lectiile acolo, pana pe la ora 4. Au doua ore de engleza in fiecare zi, cu examene/certificari Cambrige. Nu au un turnover foarte mare al angajatilor, ceea ce este iar OK.

Din ce am studiat eu pana acum in piata, la mine ramane optiunea numarul 1.

Inscrierea la scoala se face in luna octombrie, pentru anul scolar urmator, urmand ca in februarie sa se mearga la interviu; "admiterea" in scoala se face in urma interviului cu ambii parinti si a copilului.

Taxa pentru anul scolar 2009 - 2010 este 6500 Euro/an scolar.

Spune-mi ce altceva te intereseaza si in masura in care stiu, iti spun.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

ce ma intereseaza...
In primul rand ma interesa sa fie apropae de mine -nu sunt adepta ,,navetei la copii asa mici
Ma intereseaza sa fie o atmosfera de studiu si nu de fite
adica sa nu vina copilul acasa si sa-mi povesteasca ca e indepartata din colectiv ca nu face parte din clubul PS3 -desi are si el dar nu se prea joaca , ca toti colegii au hellys si el nu , ca de ce ala are laptop sony , etc .
ma intereseaza sa se faca carte macar cata se facea pe vremea mea am terminat liceul in 1990 , sa poata participa la concursuri gen olimpiade scolare -chiar , ce rezultate notabile are aceasta scoala in acest sens , sa nu aiba alte multe teme de facut acasa-la varste mici programul 8-16 mi se pare suficient , daca exista posibilitatea continuarii limbii germane le nivel intensiv-fiul meu invata deja la gradi de germana de 2 ani , mai are unul , initial eu optam pentru Goethe , inca ma mai gandesc .
iau in considerare si faptul ca am 2 copii, taxele probabil se vor mari in continuare , asa ca trebuie sa am in calcul 8 ani , 2 copii si cca 10.000 euro /an ceea ce nu-i putin deloc , vreau si ceva rezultate .
nu in ultimul rand ma intereseaza la ce licee acced acesti copii prin examen , care este nivelul lor fata de scolile de ,,stat bune din Bucuresti , daca mai este nevoie din nou de vesnicele meditatii .
Cam atata ar fi deocamdata
Noi ar urma sa ne inscriem pentru anul scolar 2010 -toamna , adica la anul ...nu mai e putin dar nici mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Intrebai de rezultate la olimpiade.Uite un link cu rezultate la faza pe sector-clasele 7-8-limba engleza care se preda intensiv la SEB:

http://www.jmonnet.ro/upload_pics/REZULTATE_OLIMPIADA_DE_LIMBA_ENGLEZA_FAZA_PE_SECTOR_2008138_1.pdf

Pe de alta parte copilul meu a facut germana cu profa de la SEb la gradi si se prezinta foarte bine desi a avut doar o ora pe saptamana plus cateva conversatii cu tati pe acasa.si tot ca o circumstanta atenuanta,probabil copiii de clasa 7-8 nu au prins toate clasele la SEB.
Ca o observatie:vad ca cei de la Goethe se prezinta mult mai bine.
Dar ,e adevarat,trebuie luata in calcul si distanta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trina spune:

Ligeea,

Daca te intereseaza participarea la olimpiadele scolare trebuie sa ai in vedere ca rezultatele bune obtinute de acei copii se bazeaza pe o munca suplimentara sustinuta, adica mult mai mult decit temele obisnuite pentru clasa. Fetita mea este clasa a IVa, si anul acesta a obtinut rezultate foarte bune la olimpiade si concursuri dar cu foarte multa munca.
Pe de alta parte, atmosfera de fite va gasi copilul tau in orice scoala (fie ea de stat sau particulara)in care sunt copii ai caror parinti sunt convinsi ca BANUL CUMPARA ORICE.
Oricum trebuie sa acorzi o atentie deosebita intai alegerii invatatorului si apoi scolii. Fetita mea a avut noroc de o invatatoare deosebita, care a reusit sa le deschida gustul pentru invatatura. Acum cand termina clasa aIVa si facem oarecum un bilant, iti pot spune ca are mare importanta ce fel de om este la catedra. Ma refer nu numai la calitatile profesionale(vezi CV urile cu care se prezinta scolile particulare) ci mai ales cele morale.
Mult noroc,

Mergi la inceput