laparoscopie - 10

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arianutza spune:

ce faceti dragutelor???? Nimic,nimic???? Liniste totala.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuk spune:

Da, este o liniste tare pacatoasa...poate ca fetele asteapta...fac testari...asteapta programarea la operatie...bitza, bafta multa!! iti tinem pumnii!!!

Mergi la inceput

Cred ca bitza face astazi sau maine operatia...Dumnezeu sa fie cu tine!!! Si sa scapi repede,...si sa te faci la fel de repede mamica!!! De abia astept sa ne povestesti cum a fost!! Fii puternica, trece si operatia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

buna, fetelor! sper sa ma primiti si pe mine printre voi!
ma numesc sorina si de cativa ani incerc sa am un bb! acum doi ani, in urma unei hsg, mi s-au descoperit ambele trompe infundate la intrarea in uter. am facut si a doua hsg care a confirmat primul diagnostic. am incercat sa fac laparo acum doi ani, dar fiind dupa o operatie pe cord, dr a refuzat sa imi faca operatia, considerand-o riscanta in cazul meu. singura mea sansa de a avea un bb era fivul. am facut doua fiv-uri, din pacate nereusite. acum ma pregatesc pentru laparoscopie pentru ca la trei ani de la operatia de inima sunt un om normal.
spermograma sotului e buna, nu stralucita, dar buna: 36 mil de spermatozoizi, din care peste 70% sunt mobili. analizele mele sunt bune, am un nodul intramural de 27mm pe uter, dar in rest sunt sanatoasa.

am intrat aici pentru ca vreau sa stiu mai multe despre laparoscopie de care imi este f teama! sper sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna laparo si cum se desfasoara aceasta operatie! astazi merg la medic sa ma programez. sper sa ma programeze saptamana viitoare, inainte sa plec din tara. cand se face laparo? exista vreo regula: inainte de menstruatie, dupa?

cam multe intrebari...imi cer scuze

multumesc foarte mult!

http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Sorinake, laparoscopia este o metoda chirurgicala minim invaziva, care se face sub anestezie generala. Se fac trei incizii:
- una in buric, pe unde se introduce o camera video prin intermediul unui telescop, a carei imagine se proiecteaza pe un monitor - pe baza acestei imagini se opereaza;
- a doua, in zona afectata (in cazul meu, in dreptul ovarului stang a fost)
- a treia, in partea opusa celei de la punctul 2, daca ai probleme bilaterale; daca nu, unde considera medicul: la mine incizia a treia a fost pe traiectoria buricului, dar paralel cu ovarele, ca eu doar pe partea stanga am avut probleme
Inciziile doi si trei se fac pentru a manevra instrumentele cu care se lucreaza pe timpul laparoscopiei. Pentru ca in zona de laparoscopie sa se creeze spatiu suficient de lucru, se insufla in cavitatea peritonela un gaz inert (CO2).

Eu am primit de la medic inregistrarea video a laparoscopiei si am vazut pas cu pas cum mi-a scos chistul ovarian; cred ca orice pacient poate cere inregistrarea operatiei.

Este o interventie simpla, nu ai de ce sa te temi. Eu la cateva ore dupa operatie ma plimbam pe holurile spitalului si a doua zi dupa laparo am fost externata. Am avut doar niste dureri imedat cand m-au adus de la sala la ATI si m-am trezit, dar mi-au pus un calmant in perfuzie si gata. Acum, la o luna jumate dupa laparo, abia se mai vad cele trei minuscule incizii.

Legat de alegrea momentului in care se face laparo versus menstruatie, depinde iarasi de decizia medicului si de asemenea de scopul laparoscopiei. Eu am avut chist ovarian si in cazul meu a considerat ca e mai bine sa imi faca laparo imediat dupa menstruatie (a fost in ziua a 7-a), ca 'sunt ovarele odihnite si pot lucra mai bine pe ala cu chistul' (asa a zis dr). Sunt insa medici care aleg perioada ovulatiei pentru laparo; depinde de caz si de medic.

Vroiam sa te intreb: nodulul tau uterin intramural de 27 mm ar fi putut avea vreun impact asupra implantarii embrionului (ai zis ca ai avut 2 FIV-uri nereusite, ma intreb daca nu cumva nodulul ar fi putut fi (o) cauza)?
Si eu ma pregatesc de FIV si am un nodul intramural uterin de 10 mm care nu a putut fi scos la laparo si ma intreb daca ar putea avea vreo influenta negativa in caz de FIV.

Te si iti doresc succes la laparo!
Nu ai de ce sa te temi, e o interventie usoara si care permite refacerea rapida a organismului.

Mergi la inceput

nu, mi s-a spus ca nodulul nu pune in pericol o posibila sarcina si nici nu ar afecta in vreun fel implantarea! este pozitionat bine, daca ma pot exprima in acest fel cand vorbesc despre un nodul, incat sa nu afecteze nici implantarii, nici unei sarcini!

Mergi la inceput

multumesc, balanta, pe raspuns. in mare stiu despre ce este vorba in aceasta operatie. ar fi trebuit sa o fac acum doi ani, dar pt ca abia ma operasem de inima, doctorita a refuzat sa ma supuna unei noi operatii atat de curand. la mine problema o reprezinta trompele pe care sper sa le desfund cu aceasta interventie. am fost astazi la medic si m-a programat saptamana viitoare.marti ma internez pt analize si miercuri fac laparoscopia, imediat dupa ce trece menstruatia. norocul meu este ca astazi e z1, astfel ca sapt viitoare pot merge la spital. cu DD inainte!

Mergi la inceput

sorinake, iti tin pumnii....te rog sa revii pe forum, ca sa ne povestesti cum a fost ...si eu ma pregatesc de operatie..bafta, si sa devii cat mai curand mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Sorinake, iti mai scriu aici cateva 'indicii':
- eu in ziua dinaintea laparoscopiei am mancat foarte usor (ceva iaurt), iar dupa ora 20 nu am mai consumat nimic, nici macar apa; tu insa fiind internata cu o zi inainte de laparo, s-ar putea sa iti faca seara o clisma si deci sa nu fie necesar sa mananci f f usor (eu nu am fost internata inainte, m-am inteles cu medicul sa ma lase la lucru dupa ce imi face analizele preoperatorii)
- in ziua laparoscopiei, inainte de interventie, nu am mancat/baut absolut nimic, nici macar o gura de apa; medicul 'm-a pus in garda' ca daca cumva beau chiar si un strop de apa in ziua cu pricina, imi amana operatia; cica nu e voie ca stomacul sa fie altfel decat 100% gol inainte de laparo
- dupa ce iesi din sala si vei fi dusa la reanimare, fa cumva sa ai cu tine la reanimare apa plata, un sapun si un prosopel, pasta si periuta de dinti (la spitalul unde m-am operat eu se sta la reanimare pana a doua zi dimineata si deci am avut nevoie sa ma spal; nu stiu daca acolo unde te operezi tu este la fel sau te coboara la salaon in aceeasi zi), eventual telefonul mobil si ceva bani de 10/5 lei pt asistente/infirmiere, daca stii ca se practica 'la greu' in spitalul unde mergi; eu am avut sotul cu mine si s-a ingrijit el sa am toate astea la reanimare
- de asemenea, e bine sa ai de acasa, pentru dupa laparoscopie, niste ceai ce chimion, neindulcit. te va ajuta sa iti reglezi mai repede tranzitul intestinal dupa laparo. e cam naspa la gust, dar e eficient
- sa nu iti iei pijama (bluza+pantalon), ci o camasa de noapte care sa iti vina comod, ca foarte probabil iti va pune o sonda urinara dupa laparo (nu te speria de ea, eu nici nu am simtit ca am avut-o)
- sa ai la tine cateva tampoane de zi sau de menstruatie, ca vei sangera un pic dupa lapro (o zi, doua, trei, depinde) - e o reactie absolut normala aceasta sangerare post laparoscopica

Ca sa vezi ce interventie simpla e laparoscopia: eu m-am operat intr-o Miercuri, Joi la pranz eram acasa si Luni am si mers la lucru. Singurul lucru pe care l-am evitat a fost eforul fizic vreo 6 sapatamani si sexul vreo 3. Daca imi mai amntesc ceva, mai scriu, daca mai e ceva neclar, iti voi raspunde cu placere.
. Succes!

Bitza, te astepatm si pe tine sa ne povestesti cum a fost .

Mergi la inceput

balanta, multumesc pt sfaturi si informatii. as vrea sa-ti pun o intrebare, daca nu te superi. dupa laparoscopie, stii care e cauza pt care nu ai ramas insarcinata? multumesc si mult succes la fiv!

Mergi la inceput