Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 98

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Neatza

Azi ma duc la T cu biletul de externare si spermograma sotului (revin cu rezultatele spermogramei).

HELP ME- am o problema: cred ca am racit jos fffffffffff rau- niciodata nu am patit asa

Am burta infamata, fac pipilica din 15 min in 15 min, ma ustura cand fac ...... o stare de jena generala

Ce sa fac ?
Ce sa iau?

Dimineata- mi-am facut o baita cu ceai de musetel si mi-am dat cu creme de galbenele.
Nu am mai patit asa ceva

Elly

Astept, astept si iar astept .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Neata scumpele mele ,

Aparui si eu ca vad ca bate un vant de depresie la subiectul nostru si aveti nevoie de incurajari. Sper ca observati de la cine vin aceste incurajari, de la "moi", persoana care a trecut stiti voi prin ce acum mai putin de o luna de zile . Deci : si eu sunt de acord cu Tamy, pe care o pup dulce si o imbratisez pentru ca va ridica moralul, cand spune ca nu crede in infertilitate inexplicabila. Infertilitatea are niste cauze ! Faptul ca nu ramanem insarcinate are o cauza : ovulatie proasta, endometrul mic, probleme cu tiroida, sperma de proasta calitate, stres, trompe nefunctionale, ceva trebuie sa existe care nu lasa sa se intample minunea. Si va dau exemplul meu : a durat 5 ani sa raman insarcinata ! Ca nu a fost sa fie, asta e alta poveste. Insa cauzele pentru care nu reuseam sa raman insarcinata le-am descoperit acum, dupa atata timp : bruma aia de endometrioza pe care mi-a descoperit-o dr.T la laparo si spermograma de slaba calitate. Sotului, dupa un an de tratamente naturiste si vitamine si minerale, i s-a imbunatatit foarte bine spermograma. Desigur ca, la ultima spermograma din octombrie 2008, cand numarul era foarte bun, 57 mil/ml, formele era foarte proaste : 82% forme anormale si 18% forme normale. Si dr.Matei ne-a intrebat : ati avut chlamydia cumva? Noi da, amandoi, am descoperit la analizele IgG si IgM, facute intr-o doara, ca asa citisem pe net. Aceasta chlamydia nenorocita i-a dat majoritatea formelor anormale, plus doua chisturi, cate unul pe fiecare testicul, de care s-a mirat dr.Matei ca nu i-au obturat canalele. Toata luna noiembrie 2008 a facut tratament cu doxicilina, 1/zi, 30 zile, si uitati-va ca in martie 2009, cam la 4 luni de spermatogeneza, eu am ramas insarcinata. Deci sunt sigura ca din cauza formelor anormale sperma era de proasta calitate. Iar despre mine, putina aia endometrioza, tratata cu diphereline, m-a lasat sa raman gravi. Deci, concluzia : infertilitatea are o cauza sau mai multe ! Asta e parerea mea.
Trimit mesajul asta ca mi-e teama sa nu se piarda si va mai scriu.

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Revin cu rezultatele sp.:

SPERMOGRAMA- OLIGO- ASTENO- TERATO- ZOOSPERMIE moderataVolum- 4 ml
Vascozitate- normala
Aspect- neomogen
pH- 7.8

timp lichefiere- 20 min
miros- characteristic
Leucocite- 0.8 mil/ml
Concentratia- 8.9 milioane/ ml
Viabilitate- 70%

MOBILITATEA
A=0
B=30% (progresiva)
C=40% (non-progresiva)
D=30% (forme immobile)

Indice mobilitate (SMI)= 204
Velocitate= 14 mcm/s
Spermatozoizi mobili= 6.2 mil/ml
Spermatozoizi mobile-progresivi = 2.6 mil-ml

Forme normale WHO = 20%
Spermatozoizi functionali= 2.6 mil

Forme normale Kruger (FSC WHO)= 12%
Spermatozoizi functionali (FSC Kruger)= 2 mil

Spermatozoizi progresivi= 10.4 mil
Spermatozoizi functionali WHO= 10.4 mil
Spermatozoizi functionali Kruger = 8 mil

SPERMOCITOGRAMA (analiza a 100 de spermatozoizi)
Forme tipice- 20
Forme atipice- 80

Cap: alungit, subtiat, micocefal, baza anormala, acrozom absent, acrozom malformat
Piesa intermediara: ingusta & angulatie
Flagel: absent, scurt & infasurat

INDICE de anomalii multiple : 1an= 1.2

Poliforme nucleare si spermatozoizi in liza

Nu prea inteleg fff multe.
Am citit ce inseamna oligo- asteno- terato- zoospermie
Dar nu prea inteleg ff multe din datele de mai sus
- ce inseamna WHO, Kruger, FSC, indice anomalii ,multiple ....?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi: ce si cat sa-i dau? ...

Elly

Astept, astept si iar astept .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Elly, aproape 9 mil/ml nu e foarte rau, dar nici grozav. Vad ca si la voi formele sunt asemanatoare cu cele pe care le aveam noi : 80% atipice si 20% tipice. In mod normal, cam 20 mil/ml este limita inferioara pentru o spermograma considerata normala, insa s-au vazut cazuri de spermograme mult mai proaste cu care s-au obtinut sarcini natural. Probabil dr.T va va recomanda tribulus terrestris, parca 2/zi, 3 luni. Dar parerea mea este, din experienta vorbesc, ca ar trebui sa ii dai si cetebe + zinc, le gasesti 2in1, si acid folic pentru morfologie. Eu i-am dat si multimaca de la FLP care i-a dublat numarul. M-am cuplat cu Feli anul trecut si am comandat impreuna, ca sa iesim mai ieftin .
Tamy, anul asta e anul tau ! Sunt sigura de asta !
Lilisor, imi pare rau pentru z1. Nici nu stiu ce sa te sfatuiesc, la spermograma voastra sigur va mai trebuie vitamine si ceva naturiste, ca sa imbunatatiti numarul. Iar legat de tine, daca as fi in locul tau, probabil as mai face o laparo. Eu asa as face. Sa nu mi-o iei in nume de rau, te rog, ca iti spun asta. Ma gandesc doar la acel chist endometriozic, pe care l-a vazut dr.T la eco. Si stiu, din citite, ce ravagii poate face endometrioza netratata. Te pup dulce si sa iti dea Dumnezeu gandul cel bun.
Rocsy, ma bucur ca ai mai intrat aici.
Jasmine, laparo ai facut? Poate exista probleme nedescoperite inca, ce pot fi tratate.
Feli, luna asta poate fi luna cea mare . Tin pumnii.
Lali, si eu ma bucur ca ne-am auzit, ca mi-era dor de tine .
Legat de stres, este o problema foarte mare. Chiar dr.T, in emisiunea la care a fost invitat la B1TV, spunea ca sperma de proasta calitate, daca nu se descopera alte cauze, de natura funtionala, este cauzata de stres. Deci relaxati-va ! Stiu ca e greu, dar vorba lui Elly, am devenit femeile care suntem acum datorita acestor ani de asteptare. Si am ajuns sa nu mai facem centrul universului din dorinta de a avea un bebe. Sa nu ma intelegeti gresit, sa va ganditi, da, vorbeste si ea, ca stie ca a ramas insarcinata si poate sa ramana din nou, iar noi nici macar asta nu stim. As fi preferat de o mie de ori sa ma mai lupt cu infertilitatea 1 an, dar sa nu fi trecut prin experienta prin care am trecut luna trecuta. V-o spun cu toata sinceritatea. Insa nu m-a intrebat nimeni ce vreau, ce prefer. Pur si simplu mi s-a intamplat si a trebuit sa gasesc puterea sa fac fata aceste situatii. A fost cumplit, psihic vorbind, sa stiu ca am fost atat de aproape sa imi implinesc acest vis, care a fost doar un vis, nici nu am apucat sa ne dezmeticim bine, ca s-a terminat. Nici nu vreau sa imi mai amintesc, dar sotul meu ma saruta in fiecare zi pe burtica, saruta "copilul" . Si el isi doreste enorm de mult un copilas, nu va spun cum se joaca cu copiii altora. Imi dau lacrimile cand il vad asa si cand ma gandesc noua cand o sa ne dea DD un copilas pe care sa-l iubim din tot sufletul...
Acum incerc sa ma detasez de problema, sa nu ma mai gandesc deloc la trecut, sa imi ocup timpul si mintea cu altceva. Citesc, am inceput deja volumul 2 din "La Medeleni" si ma simt foarte relaxata cand citesc. Am facut rost de dvd-uri cu desene animate de Disney, o minunatie, Aladin, Cartea Junglei, Cenusareasa, Calatorie in centrul Pamantului, Tarzan, si de-abia astept sa le vad, impreuna cu sotul, of course . Vreau sa mai mergem la alegat in parc, pentru ca e sanatos si ne relaxeaza pe amandoi. Si multe alte lucruri care ne fac sa uitam de problema bb. Oricum, de investigat, nu mai avem de investiga. Acum cred ca suntem ok amandoi si asteptam sa se intample. Cand hotaraste DD ca e momentul ! Nu ma mai incrancenez sa se intample luna de luna, cand o fi sa fie, Doamne ajuta, sa fie bine ! Atat ma rog .
Va pup pe toate si sa ne auzim cu cele mai bune vesti .

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Elly, uite aici un site unde poti citi depre rezultatul unei spermograme normale, sper sa ma lase administratorii sa-l postez:
http://www.umc.sunysb.edu/urology/male_infertility/SEMEN_ANALYSIS.html

Eu i-am dat sotului meu urmatoarele:

- multimaca (l-a luat doar timp de 2 luni)
- omega 3, 1/zi (acum ia 369)
- napraznic, 4/zi
- l-carnitina, 1000 mg/zi
- vitamina e forte, 1/zi timp de maxim 10 zile
- selezin sau bio-seleniu-zinc sau zinc simplu (10 mg de zn/zi)
- magneziu B6
- vitamina C 200mg sau catinofort 2/zi

Nu le-a luat chiar zi de zi, dar a crescut de la 17 milioane acum 2 ani la 35 milioane acum 2-3 luni.

La pililica des mi-a mers foarte bine juma de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, dizolvata intr-o cana cu apa, bauta toata odata apoi mai bei inca 1,5 l apa in decurs de 1 ora. Poti sa te si speli cu solutie cu apa si bicarbonat, calmeaza usturimile. Cand nu a cedat la bicarbonat, am luat nolicin dar pt medicamente ar fi bine sa te vada un dr, sa-ti recomande el ce e mai bine.

pup Magditu

Pot ... pentru ca eu cred ca pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandyprs spune:

Buna fetele,eu vin cu vesti bune.Am fost ieri la T , am vazut embrionul si am auzit bataile inimii.Acum stau in pat pt ca sunt f obosita,e f obositor drumul.Va pup si nu va pierdeti speranta de bine.Pa-pa!!

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

ce fac zanele ?
uite trec sa-mi scutur si io penele de vechitura , pe aici ..caci vaz ca clipoceste butoiul de inghesuiala ce e pe el

100% de acord cu tamy.. nici io nu cred in infertilitate inexplicabila , de fapt nu cred in efect fara cauza , sincer imi suna a non sens ..deci nu e rau ca un minim de analize sa facem , insa cu masura ;de ce zic cu masura ?io cred ca eram ca ivan cu flautul cu acea minunata chalmydia , si ma revoltam ca nu o da dr t fiecarei paciente ..mi-a ramas invonluntar in cap un raspuns .. ca daca ar fi de la chlamydia nu ar mai face tiganii copii .. numai ca tiganii fac la 15 ani , si noi la 30-35 ani .. deh una e sa stea 1 luna infectia in organism , una e sa stea 10 ani ... so , io "recomand" ( in sensul de opinie ) in continuare , un profil hormonal + chlamidya (ambii parteneri )
acum , revenind la analize ..io am facut f multe analize .. recomandate sau nu de medic , si pot sa va spun ca sunt un factor de stres ... adica , in fiecare zi puneam pe hartie ce analize vreau sa fac .. si faceam lunar din ele .. mereu ramaneam cu cateva pe lista , si mereu ma gandeam nu ca cele pe care le-am facut sunt bune , ci ca cele pe care nu le-am facut s-ar putea sa fie cauza ... minte de inginera .. so daca vedeti ca se ingroasa gluma , si nu vine , si nu vine bb .. musai drumul analizelor , dar altfel fetele mele , stati flexate la "garsonerie" ca oricum daca DD vrea il trimite pe bb si cu analize la zi si fara ..

booooonnn

elly, io o sa fiu mai directa .. spermograma nu e "fericita"..initial sosulica , a avut (sper sa-mi amintesc corect) in jur de 14 mil (sau 17) si la mobilitate cam la fel .. si dr t cand a vazut-o a zis "varza"(citat)
so , sfatul meu , neaparat sa faca/eti chlamydia , profil hormonal , si daca poti intreab-o pe dr matei f direct cum sta treaba .. io am intrebat-o direct prima daca si mi-a zis ... ca a vazut si cazuri sa se intample minuni , dupa ce insa a facut tratament si s-a imbunatatit spermograma , mi-a zis , da cu asa o spermograma puteti ramane natural ..
SFAT 1:cand vorbesti cu matei sa nu fie sotul de fata , se va descuraja , ei sunt mult mai afectati decat noi de chestii de-astea de infertilitate
SFAT 2:atentie la alimentatie ..nu sunt indicate .. fumatul , bautura(berea in special), stresul , coca-cola...deci o alimentatie cat mai sanatoasa .. te pupa fata si daca vrei detalii despre tratamente scrie-mi pe PM

va pe toate , si va doresc ce-mi doresc si mie
si daca tot vorbim de butoi, io azi sunt z2, si nu stiu cum dar chiar am stat departe de el luna asta ...cred ca mi-a fost rusine sa ma mai vait la sorelina

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Magdita,Tamy,Ady ,scumpele mele,sunt absolut de acord cu voi!!!Si eu sunt convinsa ca exista o cauza!Dar n-am avut eu norocul ca din cei 4 medici care m-au vazut,sa-mi depisteze macar unul ceva...
Magdita ,sincer,o laparo nu as mai face...Chiar mi-e incomod...Dupa ce a vazut T acel chist si a zis ca este endo,m-a mai vazut cineva si a zis ca e hemoragic.Cu un an in urma,la laparo,nu era urma de endometrioza...Nu stiu ce sa zic.Daca ar fi dupa mine,n-as mai face laparo,dar daca se va impune,nu ma dau in laturi...
Tamy,fata mea inteleapta si luptatoare,ma inclin in fata optimismului tau!!!.Am facut si eu analizele care mi-au fost recomandate...Si chiar destule...Daca au iesit toate ok,mi-e greu sa spun unui medic ca as vrea eu sa fac nu stiu ce analiza...Si...vorba Georgiei,voi stiti ca T nu da analize de facut...Asa ca...ce am de facut?
Rocsy,e o placere ca ai aparut!Dar daca tu speri sa scapi doar cu un salut,te inseli amarnic!Ce fac ai tai,cum stau cu sanatatea?
Felix,vorba sorelei ,Cu Dumnezeu inainte,pentru ca daca EL vrea,vine bb si cu anticonceptionale,ca si acolo exista o sansa de 1% de a ramane insarcinata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

fetele! Parca va vad mai bine aiz, mai optimiste. Felicitari Sandy pt muzica frumoasa pe care ai ascultat-o la dr. T Sa fii sanatoasa si tu si bebe in continuare!
Am aflat si eu azi (cadou de ziua mea) ca sotul mi se intoarce in tara pe 17 iunie. Acu ma grabesc s ama programez la laparo.Si maine sau vineri sa ajung sa fac markerii aia tiroidieni, ca sa-mi iasa si asta din cap. Hm, ca intre timp, mi-a mai intrat una: chlamdydia. Tre sa o fac si pe asta.
Puuuup pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Alina LA multi ani pt ziua ta draga mea, sa fii sanatoasa si un bebe cit mai curind. E veste buna cu sotul inapoi in iunie, nu? bravo....asa ca spor la analize si da-i drumul la laparo....sa vii cu rezultate f bune.

Mergi la inceput