regimul in viroze
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
Si ne-a mai spus dr ca atunci cand are febra mare, sa tinem geamul intredeschis, sa nu fie caldura in camera si copilul sa fie cat mai sumar imbracat. in caz de febra foarte mare a spus sa punem compresii cu apa la temperatura camerei pe pulpite, aici nemtii nu au auzit de sosete cu apa si otet.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
adarius spune:
maraki,mie mia spus ca nici carne sa nui dau deloc,dar nu manaca supa deloc,adica ciorba de legume,eventual orez cu legume si da nu este voie sa fie caldura si nici el imbracat.Mie mi-a mai spus sa-i fac baie dar apa sa fie cu 3-4grade mai mica decat temp corpului,iar nurofen sa nu-i mai dau pt ca irita stomacul,mai ales ca nu mananca si atunci i-am dat paracetamol supozitoare si in caz ca nu scade nici cum febra un supozitor de novocalmin,atat nu mai muilt.Poate nemti nu stiu,dar la noi merg si sunt leacuri babesti si chiar functioneaza.Mai poti pt gat rosu un cartof razalit in impaturat intr-o carpa si pus in jurul gatului,eu i-am bagat sosetele direct in otet fara apa plus cate o roata de cartofi in talpa,deci iti dai seama ce mirosea la mine in casa.Va doresc multa sanatate voua si la toata lumea.
maraki spune:
Adarius multumim mult, insanatosire grabnica si puiului tau Ai grija cu otetul nediluat cu apa, poate sa.i " arda " pielea.Nemtii nu stiu de sosete cu otet si apa dar eu am pus de cate ori a fost nevoie. La noi situatia e neschimbata, dupa ce isi face efectul siropul dolormin( ibuprofen )cam la 5 ore da semne de febra mare Sirop i.am dat dimineata si seara iar intre a trebuit sa-i bag supozitor ca era rosu rau in obraji si ardea.La noi e mare problema cu mancarea, ieri nu i.am dat crema de branza ca asa au spus la spital cand am fost la control, cu ce a stat copilul meu? cu apa si o bucatica de covrig pt. ca de altceva nu s.a atins! Astazi nu m.a lasat sufletul sa ramana nemancat, am incercat fel de fel dar in final tot la branza ne-am intors, o felie de sunca si doua bucatele de cartofi prajiti a fost toata ziua (si o bucatica de chec) Supa de pui cu orez nici nu a gustat.Baiatul meu are bubite rosii pe fatza, sant destul de multe si au spus dr ca este de la febra. L-am tinut si eu in baie cam 15 minute maxim dar cand l.am scos avea mainile reci si mai avea un pic sa dea in frisoane,nu eram sigura daca am facut bine ca l.am spalat in cada. Maine mergem la pediatru pt. ca de martea trecuta aveam situatia neschimbata.Insanatosire grabnica si pofta de mancare
edit: acum 3 zile i.am bagat si eu novocalmin si tare ciudat a fost ca timp de 2 ore nu-i scazuse deloc febra....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
adarius spune:
MARAKI CUM SUNTETI ACUM?nu am deschis calc de cateva zile bune ca nu am avut timp,sunteti mai bine?sper ca nu ti-am gresit cu ceva cand ti-am spus de novocalmin si de baie,dar la noi functioneaza,novocalmin i-am pus si febra ia trecut,acum suntem bine.mai tusim din cand in cand dar asta e ceva normal la noi din cauza bronsitei.Acum merg sai fac o analiza din sange pt alergie sa vad la ce este alergic si pe urma trebuie sa caut ceva cazare la praid.Oare nu stie nimeni pe cineva acolo?sa va faceti bine si multa multa sanatate.ML voi cum sunteti cu copilul mai bine?
SANATATE MULTA TUTUROR
mina spune:
In situatii similare Matei primea regim cu supa de zarzavat (numai radacinoase), morcov fiert, banana, mar copt, paine prajita. Eventual piept de pui fiert daca nu era f agresiv. A, si orez. Doamne ce greu era, dupa ce ca era bolnav si n-avea pofta de mancare, dupa cateva mese oricum se plictisea de aceleasi mancaruri si refuza sa mai manance. Noroc cu laptele praf fara lactoza ce ii mai umplea stomacelul.
Aveti grija cu sosetelele imbibate in otet sau spirt nediluat. Eu am patit-o rau de tot (de fapt mai mult amuzant), la ultima raceala am facut febra si mi-am pus sosete cu otet in prima seara si cu spirt in a doua seara...nediluate, evident, ca eram singura acasa cu copilul si n-aveam timp de fineturi, voiam sa ma bag repede in pat sa imi revin.
Febra mi-a trecut (deci metoda e buna) dar mi s-a ars pielea de pe picioare de mi-era rusine sa ma arat si la sot. SE LUA efectiv un strat de piele, parca eram sarpe care naparleste. Nu a fost dureros, nu a usturat, doar inestetic si enervant. La un moment dat copilul m-a rugat sa nu cumva sa mai umblu desculta prin casa ca-mi las pielea peste tot si fac mizerie .
Asa ca aveti grija, repet, metoda e buna dar diluati otetul si spirtul ca nu se stie, la pielea piticilor posibil sa fie si mai agresiv.
Sanatate va dorim!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
maraki spune:
Andarius la noi a fost o gripa pacatoasa si...rubeola Inca mai este pe antibiotic care il dau de doua zile pt ca dr a spus ca nu este normal sa faca febra mai mult de 4 zile, este o infectie in corp pe undeva.Angelo se simte mult mai bine de cand e pe antibiotic, se joaca, a disparut febra in schimb mananca doar danonino si un alt tip de crema branza...in rest refuza tot ce-i pun in farfurie.Rubeola ma mir ca a facut atat de rau pt ca este vaccinat de 2 ori, stam in casa pana-i trece boala de tot, acum nu mai este contagios.Eu stiam ca se tine regim strict atunci cand are probleme cu scaunele, daca este deranjat la stomac. voi cum santeti?
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
adarius spune:
Buna,maraki noi suntem bine,slava domnului,ce imi este frica,in ghilimele,este epidemie de varicela in oras,poate facem si noi,mai bine acum decat mai tarziu,in rest suntem cu tusea noastra cea obisnuita.Va doresc numai bine si insanatosire grabnica caci si noi tragem impreuna cu iei si ne este destul de greu si noua ca mamici.Duminica placuta tuturor!