Bunele maniere... in parc
Raspunsuri - Pagina 9
raluk_psk spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lara_c
Pai dupa parerea mea, sunt mai multe motive.Este si problema igienica, pt ca nu mi se pare normal sa 'scape' pipi sau kk pe plaja/apa mica de la malul marii sau piscina.Pt. asta exista scutecele pt innot.Aici nici nu poti intra cu bebe la piscina fara.Si cred ca si in RO e la fel. Al doilea motiv sunt razele UV , eu prefer ca fiica mea sa stea in costum UV(acopera zona umerilor,trunchiul si piciorusele pana mai sus de genunchi), pt ca soarele este mult mai periculos decat era alatadata. Si al treilea motiv este , din pacate, pericolul ca orice 'derglat' sa isi faca 'ganduri ' cu copilul tau, eventual sa faca poze.Sunt din ce in ce mai dese cazurile. |
da....daca pui problema asa ai dreptate..recunosc..nu vorbeam din perspectiva mamei care isi lasa copilul dezbracat pe plaja ci din perspectiva mamei care vede copii goi pe plaja..nu ma deranjeaza si cred oricum ca fiecare isi creste copilul in felul ei..cu "dereglatii" am si eu issues....cat despre razele UV..eu am baietel si n-o sa poarte altceva la mare decat slip si palarie..
prima problema insa nu se poate prevede asa ca e normal daca ai copii f mici si tii neaparat sa stea cu fundul gol in nisip te poti astepta oricand la astfel de "aparitii" ca e biologic.. asta e la fel problema fiecaruia si tine de educatie..
ma bucur ca mi-ai raspuns si nu m-ai lasat in ceata..
http://tanaramamica.wordpress.com/
silvia_d spune:
facand un rezumat,lasati copiii sa fie ei insisi,sa se joace,sa se bucure de parc,de iarba,lasati-i sa se murdareasca...oricum,insumate,toate astea nu se compara cu o vacanta de vara la bunici,la tzara!
asa ca hai sa ncercam sa nu mai ii observam atata la microscop!
raluk_psk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinell Ce ma enerveaza la maxim insa ma abtin, este urmatorul lucru: Eu vin cu galetusa cu unelte in parc ca sa se joace copilul meu si vine unul mai "curajos", care il lasa fara nimic. Si al meu se uita cu jind la el, asta pentru ca este educat, spun eu. Explic copilului strain sa se joace impreuna, astfel incat sa beneficieze si al meu de jucarii, el nimic domnule... Mama lui sta si se uita ca la spectacol... in loc sa vina sa duca ea, munca de lamurire cu copilul ei pentru ca nu mi se pare ca l meu sa fie cel privat in aceasta situatie. Eu am mare grija cand merg intr-un parc ca al meu copil sa nu faca astfel de lucruri, pentru ca nu mi se pare frumos. Una e sa se joace impreuna si nu am nimic impotriva, si alta e sa ii ia jucariile alui meu si sa plece cu ele,... copilul strain nu e de vina ci parintii ca stau si se uita... neimplicandu-se deloc, semn ca le convine... Urat!!! vreau sa am curaj ca sa nu mai accept asa ceva, deoarece nu de putine ori Andrei se uita la mine si spune: "mami, de ce mi-a luat jucariile, copilul?" Si vedeam ca in spatele acestei intrebari se afla o durere. Dar preferam sa sufere al meu decat sa ma iau de un copil strain. Insa vreau si imi promit ca incepand de data viitoare nu o sa mai las sa se intample asa ceva... Adinella "Cand Isus era pe cruce, tu erai in inima Lui!" Andrei si Adriana |
da..stiu cum e...si mai spune si "lasa draga ca-ti ia mama si tie" ca si cum "lasa-i pe zgarcitii si frustratii astia"
in situatia mea expusa mai devreme nu aveam nimic impotriva daca se jucau amandoi...dar o alta fetita sa juca cu mingea ei cu copilul meu si cealalta fetita mi-a luat mingea din carut si se juca numai ea..nici n-o mai dadea inapoi..
si ce m-a mai enervat ieri: un baietel de vreo 4 ani a cazut si evident plangea sa se auda tot parcul iar maica-sa tipa in sictir sa se ridice de acolo..nu era mai drept sa-l ridice de acolo, sa-i aline putin suferinta? ce te face, ca mama, sa fii asa nedreapta cu copilul tau si asa de amabila cu babele enervante care-ti comenteaza in autobuz? o sa primesc rosii in cap cel mai probabil de la voi dar ma risc..asta e parerea mea si nu judec pe nimeni ci doar inventariez cateva fapte deranjante..
gecko spune:
citat din mesajul lui ellej Referitor la ultima fraza, scopul joculuii in parc e consumarea energiei copiilor. Crezi ca un copil de 2-3-4 ani are chef sa se plimbe si sa ia notite? ei vor sa alerge si sa se joace. Parerea mea e ca oricum au parte de invatat toata viata, macar 2 ore pe zi sa fie (cat de cat) liberi sa faca ce vor. Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :) |
exceptie...ca nu au voie sa puna nisip pe topogan ca sa nu se murdareasca alti copii, nu au voie sa strige ca sa nu ii trezeasca pe cei mici, nu au voie sa alerge ca pot rani pe ceilalti, nu au voie sa refuze sa se joace cu alti copii ca le ranesc sufleteste pe mamici, nu au voie sa doreasca prea cu foc sa se joace cu altii ca poate le strica atenta educatie, nu au voie sa se catere pe leagane, topogane ca dau un prost exemplu celorlati...exceptie, exceptie, exceptie.......
Rufus spune:
Eu cred ca sunteti invidioase...nimic nu se compara cu o baie in mare la fundu' gol...macar copiii mai au o sansa...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
raluk_psk spune:
citat din mesajul lui Luna1 Acum nah vin si eu cu o propunere poate aiurea: daca situatia in care copilului vostru i se iau jucariile de nisip in mod frecvent de catre alt copil si el ramane fara de ce nu luati in doua exemplare? Stiu ca suna total aiurea insa imi aduc aminte ca noi caram jucarii la greu pentru Cosmin la nisip si erau parinti cu mainile in buzunare. Urat din parte lor insa de copiii lor mi-era mila asa ca luam ceva mai multe si ma asiguram apoi ca cele de baza cu care se juca el ii raman lui. Si aici am groapa de nisip in curte insa am cumparat doua exemplare din toate jucariile de nisip tocmai ca vor veni prieteni la cea mica si poate iesi scandal. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
si daca iei in doua exemplare si se gasesc doi copii curajosi in parc? ce faci? cari jucarii pt tot parcul?
raluk_psk spune:
citat din mesajul lui ankalaura Pe mine nu ma deranjeaza sa vina un tzanc de 2 ani sa traga curios de jucaria de pe carutul piticei mele, si nu ma deranjeaza ca nu vine maica-sa cu morala ca ar trebui sa imi ceara voie. Cum adica pleaca pushtiu' cu jucaria? Da' ce alearga mai tare ca mine sau cum? Si nu trebuie sa parasesc prea mult carutul cu cea mica in el, ca il prind pe pushti in 2 secunde - zic in teorie, ca in practica nu s-a carat nimeni cu jucariile alor mei. Aaaa, o singura data a luat un pushti lopatica celei mari, si a fugit ea dupa el, l-a prins, si-a luat lopatica si s-a intors. |
Nu ma deranja nici pe mine copila respectiva, pt ca asta e: o copila, daca ii lua mingea micutului meu in timp ce se juca cu ea sau era ma rog la distanta si nici nu ma deranja ca s-a bagat in carutul meu s-o ia..m-a deranjat insa atitudinea nepasatoare a mamei..daca copilul meu face ceva ce n-ar trebui ii atrag atentia si nu stau si ma uit ca la teatru la el in timp ce cealalta mama se straduieste sa-ti invete copilul ce si cum..
repet: copiii sunt copii si n-am sa apuc sa trag vreunul de urechi pt felul in care a fost crescut..el saracul nu are nici o vina..
raluk_psk spune:
da gecko.....ai dreptate...prea mult de "nu au voie"..au voie sa se joace cum vor ei ca doar sunt copii..vb unei fete inaintea nostra: hai sa nu-i mai observam la microscop dar nici sa fim nepasatoare la purtarea copilului nostru..daca ar purta fiecare mama grija alor ei probabil ca n-ar mai fi astfel de discutii pe forumuri..
Deborah77 spune:
Eu sunt socata de cat de atenti sunt unii oameni la fiecare gest facut/nefacut de ceilalti. Comportamentele de nesimtire crasa sunt de condamnat, intr-adevar, dar de aici pana la a te transforma intr-un frustrat care ii critica permanent pe cei din jur.....
Copiii vor trai in societate, asa cum e ea, cu oameni si oameni. Oare nu ar fi bine sa invete ca exista diversitate, si ei trebui sa se adapteze si sa stie sa reactioneze intr-o multime de situatii. Si atunci cand cineva te impinge, si atunci cand cineva iti ia jucaria, si atunci cand cineva iti face morala din orice fleac.
beshter spune:
citat din mesajul lui Deborah77 Eu sunt socata de cat de atenti sunt unii oameni la fiecare gest facut/nefacut de ceilalti. |
Nu-i asa?? Deborah, mi-ai luat vorbulita din gura.
Imediat dupa ce am nascut si mi-am scos copchilu'n parc, nici nu mi-a trecut prin minte ca sunt saptejdemii de perechi de ochi atintiti asupra mea care sa stea sa numere cate caciuli am pus copilului, cat e de transpirat, dezbracat, suparat. Intre timp - ca fi-miu face un an duminica - totul a inceput sa-mi devina clar.
Cand s-a stricat vremea in septembrie anul trecut si parcul a inceput sa se goleasca mai sa dau in depresie. Cand a inceput parcul sa se umple mai deunazi, m-a picnit un dor nebun de zilele cand eram singura cu gardienii si cainii vagabonzi - si, hai, treaca de la mine, de zilele cand mai erau fo trei carucioare in tot parculoiul.
Asa ca acu' ma intreb si io cu mana la falca a mirare taraneasca: unde erati, fratilor si surorilor, asta iarna? Sau atunci nu se simtea nevoia de 'reguli' si 'bune maniere'?
Eu credeam ca bunele maniere sunt bune maniere full stop. Adica ma invata mama sa nu arunc gunoi pe jos - nu arunc, nici in parc, nici pe strada, nici la mama acasa. Altminteri, sa vorbim discutii si sa povestim aicishea ce ne enerveaza e destul de simplu. Sauuuuu, even better, hai sa scriem un manual cu asa da, asa nu, daca tot punem pe acelasi plan pipi la copacel cu cine deschide sticla de vin (dintre matusa octogenara si fumatoare, tinerelul plin de viata si demoazela plina de gratie).
You cannot both dance and not pay the piper.