pericol de epidemie mondiala?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui amie

- tratamente care cresc imunitatea generala a organismului (Tudorana, sa stii ca ai dreptate, noi oricum suntem in cura de primavara cu bronchovaxom)

sa auzim de bine!

chiar daca pe cei 8 tocmai imunitatea crescuta i-a omorit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Voi ati luat vreo masura in ceea ce priveste mersul in colectivitati?

Adica eu evit aglomeratiile cu cea mica, insa cel mare merge inca la scoala. Avem un caz de gripa porcina la cam 5 km de mine. Nici nu stiu sa nu-l mai duc la scoala? Ma gandesc ca daca n-au inchis scoala n-am cum sa il tin eu de nebuna acasa.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriuta

Buna Mirella! Scrie 15 mesaje(parca atatea erau) ca sa scapi de moderare. Scurte si rapide si hai la "sperietoare"...asta in () .

Acum ceva vreme oamenii mureau de o simpla pneumonie...raceala, bronsita...etc. A aparut penicilina...si apoi alte entibiotice si ....si mai multi virusi...boli. Se pare ca virusii astia au totusi o inteligenta , asa mai virusologica. De ceva vreme ma intrebam asa in sinea ma daca toate tonele de medicamente si antibiotice date vacilor, porcilor, gainilor... de catre crescatori si producatori o sa ramana fara urmari??!!. se pare ca raspunsurile incep sa apara.
Oamenii au bolile lor, animalele pe a lor....hmmm da' ce virusii merg la scoala??? Care e o fi aritmetica trecerii de la o specie la alta numai ei o invata.
Porcul si omul... pare mi-se ca o data ..ca niciodata se vorbea de transplantul de ficat de la porc la om?!!! . de ce..? altii cu scoli multe si inalte ne pot raspunde.
Iar spalatul pe maini...et... are o eficacitate la nivel scazut. intr-adevar este o masura necesara dar nu suficienta.
Io zic sa nu mancati carne de porc...in fond "tata" gripe asteia a fost maria sa ...grogg grogg...so....
Cam atatea am avut sa zic si eu, si...aaa... faza cu vodtka a fost BETON

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

subiectul asta ar trebui tot pastrat intr-un insectar ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

AB, excelent mesaj. cam asta imi statea si mie pe limba dar n-a mai ajuns la tastatura.... indraznesc sa sper ca in cazul unui pericol real nimeni nu va refuza sa se protejeze /sa-si protejeze copiii doar de'a dracu' ca face cineva bani pe spinarea lor...

oricum guvernul irlandez ne-a linistit : au destule masti de dat la oameni !

edit: conchita, ai fost la medic sa vezi ce-i cu gripa ta?

ce sa faci cu masca, e buna 2 min, pana se uda. nah ca e si un caz in irl, in sud...

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Si uite asa stau io si cuget ca porcu-n papusoi, si inca nu mi-am cumparat biletele de avion, io tot aia care cica nu ma panichez si-am trimis-o pe mama la plimbare cu panica ei cu tot. Desi off-topic, va cer totusi parerea : e rezonabil sa plec departe (plecare planificata pe 22 mai) in conditiile in care s-a decretat nivelul 5? Nu ca mi-ar fi frica de epidemia in sine, cat de blocaj la nivel de deplasare, adica raman blocata in Franta cu biletele platite pe cap, sau raman blocata pe cine stie unde, ca intre timp s-a decretat (Doamne fereste) nivelul 6. Culmea e ca preturile la avion cresc, deci daca plecam trebuie sa ne decidem cat se poate de repede.
Ce parere aveti? (si inca o data, scuze pt off-topic).

PS : in timp ce scriam acest mesaj ascultam stirile - care nu m-au imbarbatat deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din pacate noi oamenii obisnuiti putem sa facem prea putine lucruri pentru a impiedica raspandirea bolii. Despre pericolul unei pandemii de gripa se tot vorbeste de 10 ani dupa stiinta mea... probabil ca mai devreme sau mai tarziu tot se va declansa. Dar o pandemie poate fi si "blanda" in sensul ca afecteaza milioane dar oamenii nu mor ... se fac bine dupa ce zac o perioada.

In cazul gripei spaniole, primul val a avut efecte moderate, dar a devenit devastatoare in al doilea val, in toamna cand virusul se spune ca a suferit o mutatie. Nu vad sensul sa ne modificam dramatic stiul de viata acum... ce faci daca gradul de alerta nu descreste? Renunti la vacante, calatorii, renunti la cursuri, munca in strainatate?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Am citit mai printre randuri ce s-a discutat la acest subiect. Oricum nimic nu este clar in toata situatia asta, poate doar numarul persoanelor bolnave si decedata (desi am auzit ca nu ar fi declarat numarul real al acestora si datele mai difera intre ele).
Iar in privinta antiviralelor... Chiar nu stiu ce sa mai cred! OMS cere sa se faca stocuri in spitale , dar cautand pe net mai multe despre tamiflu am dat peste un articol in care se spune ca deja "banalul" virus gripal este rezistent la el
(http://www.realitatea.net/gripa-rezistenta-la-tamiflu-se-extinde-in-statele-unite_468941.html)
Si articolul este din luna martie 2009. Asadar, intrebarea mea este cum ajuta el impotriva unui virus atat de smecher si modificat cum este cel al gripei porcine?
Iar faptul ca au fost afectate persoanele tinere, cu un sistem imun puternic....Eu cred ca au fost afectate acestea mai mult deoarece lumea a intrat in panica si nu mai iese cu copii in aglomeratii, batanii stau de asemenea mai mult pe acasa. Si restul mai trebuie sa se duca si la munca...in aglomeratie...de aici si riscul mai mare de a lua virusul.
In privinta imunostimulatoarelor...eu chiar ma bucur ca am luat deja Broncho-Vaxom (si copilul si sotul) si sunt convinsa ca ma poate ajuta in caz ca o sa apara si pe la noi vreun caz. Si din cate imi amintesc si cand a fost gripa aviara medicii recomandau folosirea lui ca mijloc de preventie.
Acum nu ne ramane decat sa speram ca nu o sa mai apara cazuri noi si ca vom trece cu bine si peste asta!
Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Asezati-va bine in scaun. Ultima idiotenie soseste:
GRIPA PORCINA VINE DIN ROMANIA. De unde din alta parte? Noi, Romanii suntem veverita aia cu ghinda din Ice Age... O stiti?

http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/ziarele-americane-cauta-gripa-porcina-in-romania~ni5eko

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

o tampenie la fel de mare ca si gripaaviara si vaca nebuna interese economice si nimic mai mult
acum sacrificam porcii, fermele importante iau bani din subventii pun altceva la cale, si in Romania omoram toti porcii ca doar se transmite boala, o tampenie mi mare un am auzit nicidata
cati oameni mor in lume de o gripa banala, si nu e pandemie
cum sa nu caute ziarele americane gripa in Roamnai cand au fistrus tot ce tine de porc in Romania, si au venit ei cu marea lor firma de cerceare, nu dau numelesi fermele din vestul Romaniei.
cat despre OMS rusine lor, doar sa raspandeasca panica nu is in stare de nimic, sau sa promoveze Tamiflu, ca doar trebe sa faca firma bani ce il produce
Spania e a doua dupa mexic in cazuri, se panicheaza ca prostii, nu mai manaca carne de porc, au reusit ce au vrut nemernicii, PANICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_hat spune:

Adriana,
Despre rezistenta la Tamiflu se stie de mai multa vreme. Si totusi are oarecare eficienta.

Olim,
Mai bine sa ne panicam un pic ca prostii, decat sa fim ignoranti si sa sa consideram ca nu se intampla nimic. Ce poate sa faca mai mult OMS? Chiar a recomandat consumul de carne de porc in continuare, nu s-a zis nimic de omorarea porcilor.

Ce ma 'distreaza' mesajele astea legate de o presupusa conspiratie mondiala..

Mergi la inceput