scaune dese
Fetita mea are 13 luni si de o luna ne confruntam cu 5-6 scaune pe zi moi dar nu diareice, indiferent de regim si tratament. Din cauza asta nu ia in greutate deloc si nici inainte nu era o grasuta.
Nu are febra si e destul de vioaie si vesela.
La analize i-au iesit oxiuri insa din tot ce am citit, nu justifica problema cu scaunele. Oxiuri nu am vazut niciodata in caca, de scarpinat la fundulet nu se scarpina, agitata noaptea nu prea e. Are doar ceva cearcane care cand dispar cand apar.
Intoleranta la gluten sau lactoza pare cam improbabil din moment ce pana acum nu a avut nimic de la ele.
Orice sfat de la mamici care s-au confruntat cu asemenea problema mi-ar prinde bine.
Multumesc!
Irina
Raspunsuri
alice_is spune:
Buna,
Cred ca nu ar trebui exclus faptul ca ar putea avea vreo intoleranta. Cel mai bine sa-i faci analize de sange pt alergii si intoleranta la gluten. Poate fi o malabsorbtie dar poate fi si altceva. Consulta un dr care ar putea sa te ajute. Multa sanatate
irinacornaci spune:
Multumesc Alina pentru raspuns. Ai scris un cuvant relativ noi pentru mine ... malabsorbtie, ceea ce mi-a deschis portile unui nou val de informatii. Oricum, intre timp am fost la dna doctor Gabriela Lesanu de la Grigore Alexandrescu care, fara nici un fel de probleme, i-a facut toate analizele care se puteau face pentru problema asta chiar a doua zi. Am mers la ea pur si simplu la plesneala, citisem mult despre ea si m-am dus sa tatonez terenul; am ramas impresionata de cat de draguta a fost. In afara analizei pentru gluten (pentru care trebuie sa mai asteptam) toate au iesit normale. Scaunele s-au redus la 3 pe zi daca pot spune asa ... sper sa fie totul ok de acum incolo; oricum m-am linistit de cand am vorbit cu dna doctor lesanu. Am stiut ca cineva competent investigheaza problema si m-am relaxat ... poate era si pe sistem nervos ce sa zic.
Pe dna Lesanu am gasit-o la camera de garda a clinicii pediatrie 2 de la G. Alexandrescu, daca intereseaza pe cineva.
diana69 spune:
Si fetita mea a avut probleme cu consistenta si nr.scaunelor pana la la 1 an jumatate.Eu nu ii mai dadeam lapte praf de vaca de la 7 luni dar ii dadeam in continuare branza si ea era alergica la proteinele din lapte de vaca si din cauza asta facea si cate 4-5 scaune pe zi la 1 an jumate si nici nu mai crestea.I-am facut analize de alergie la laptele de vaca si au iesit pozitive si de atunci nu ii mai dau nici macar branza si s-a rezolvat problema scaunelor.