Conchita, crede-ma ca stiu exact ce insemna empatie. Eu vorbeam de interesul personal care sta la baza actiunilor noastre in general.
Asta cu "se face o confuzie e pentru cei care nu citesc, iar eu nu sunt ignoranta, din contra. Am cam invatat, ce sa fac?
Ia te uita:
"adevarata sursa a empatiei, mila, respectiv comportamentul de ajutorare, sunt menite sa reduca starea de disconfort psihic, iar un astfel de comportament nu este deloc altruist, fiind declansat mai degraba de interesul personal…"
si uite ce zice dalai lama: „Compasiunea nu este o atitudine religioasa, este o atitudine umana, nu este un lux, dar este esentiala pentru linistea noastra si pentru stabilitatea mentala, este esentiala pentru supravietuirea rasei umane.”
Deci tot de un interes personal e vorba: linistea noastra personala, confortul nostru psihic...
Se fac cercetari inca in psihologia sociala legate de aceste aspecte.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Sirimie, nici eu nu "m-as baga sa generalizez asa". Psihologia sociala generalizeaza...
Fe
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Tu le zici din carti. Poate dai si un link
Eu nu am asa eruditie despre psihologia sociala. Doar ca fiind o stiinta ne-exacta, se mai poate insela pe ici pe colo
Sau poate pentru ca asa e regula si sint si exceptii care o incalca..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog