Gravidute si mamici de Timisoara (28)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Ade, uite aici despre vigantol:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=136644

Stiu ca fiecare se dezvolta si mananca in ritmul sau, dar ma gandeam ca e ceva in neregula cu lapticul, sau au ei asa o perioada...

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Ade noi papam HumanaSL maxim 100ml la o masa, cand am trecut la Humana2 a inceput sa manance si 180-210 ml cand era foamete mare sau cateodata ramane la mese de 100ml. Deci nu cred ca e o regula, cred ca depinde de pofta de mancare.

Help! Cum se cheama medicamentul ala homepat pentru dintosi si de unde il pot lua?

fericita de Andreea-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fancy spune:

Saluti.
Si ce sa le dam la copii in loc de Vigantol? Vit D3? Cine ne-o recomanda???? Farmacistii?:) Doamne, parca suntem in filmele cu prosti,nici nu stii ce safaci si ce ce sa mai crezi....

Irina, pt dintisori se da Chamomilla....concentratia ti-o stabileste medicul homeopat...eu ii dau la Iulia Chamomilla CH 5, o gasesti la farmacia Siregon, vis-a-vis de Profi.....Cand am fost sa o cumpar farmacistul de acolo a zis ca el ii da la fetita lui, care avea tot 9 luni intalmplator, Chamomilla CH 15....eu i-am luat tot CH 5.....eventual suna un homeopat....

Roxyn, cred ca e normala "agitatia" asta in timpul cat papa laptele....La cereale stabileste tu consistenta, eu asa fac...

despre alocatie: Preciz#259;ri referitoare la acordarea aloca#355;iei de stat pentru copii #351;i a indemniza#355;iei pentru cre#351;terea copilului
Īn baza Ordonan#539;ei de urgen#539;#259; a Guvernului nr.148/2005 privind sus#539;inerea familiei īn vederea cre#537;terii copilului, persoanele care īnainte de na#537;terea copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal, beneficiaz#259; de indemniza#539;ie pentru cre#537;terea copilului.
Aceast#259; indemniza#539;ie īn valoare ini#539;ial#259; de 600 lei (la nivelul anului 2007) se acord#259; de la 1 ianuarie 2009 īn cuantum de 85% din veniturile medii nete realizate de persoana beneficiar#259; īn cele 12 luni īnainte de na#537;terea copilului, dar nu mai pu#539;in de 600 lei #537;i nu mai mult de 4.000 lei.
Articolul 4 din actul normativ men#539;ionat precizeaz#259; faptul c#259; īncepānd cu anul 2007 to#539;i copiii īn vārst#259; de pān#259; la 2 ani, respectiv 3 ani īn cazul copilului cu handicap, beneficiaz#259; de o aloca#539;ie de stat pentru copii īn cuantum de 200 lei. Actul normativ reglementeaz#259; īn mod expres c#259; īn cazul persoanelor care beneficiaz#259; de indemniza#539;ie pentru cre#537;terea copilului se acord#259; #537;i aloca#539;ia de stat īn cuantum de 200 lei.
Aloca#539;ia de stat pentru copii este un drept al copilului #537;i se acord#259; indiferent de veniturile p#259;rin#539;ilor.

Lucia & Iulia, 31.07.2008
Pozici: http://community.webshots.com/user/luciaiulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabryella81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ade24

gabryella81 - ai mai jos un site pe care te poti inregistra gratuit si le poti expune problema ta. Vei primi un raspuns de specialitate. Eu am intrebat diverse chestii si mi s-a raspuns. Sper sa iti fie de ajutor.

http://www.avocatnet.ro/content/inregistrare

http://community.webshots.com/album/570294138AyvcKp

Mamica fericita de Ania-Olivia, 23.12.2008

Multumesc mult ade ..am sa incerc..cu toate ca luni ma va ajuta o contabila cu calcule puse pe hartie si ma voi duce la firma cu ele in mana...alta solutie nu am

35 cu bebe David Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Vaiiii cat s-a mai scris si eu nu am fost pe faza. Si a fost si intalneala, ufffffff...Iertare.

Si acum eram moarta de oboseala dar cand am dat de atatea pagini am stat lipita de fotoliu si am citit. Acum sa raspund punctual nici nu mai stiu ce am citit.

De Paste am luat toti ( si eu si parintii mei veniti in vizita si bebe) raceala de la sotul meu. Din fericire la bebe nu a fost f grav si am rezolvat cu un siropel, eu am umblat cu masca si nasul imi era infundat de imi venea sa o arunc de tot.

Acum suntem bine toti, iesim afara de aer ca altfel nu ne place sa dormim acasa. Asa ca or sunt la plimbare cu el ori trebuie sa ma maimutaresc la el in toate felurile. Nici nu va zic ce sunete am ajuns sa scot ca poate stiti si voi, oricum nu se pot reproduce in scris . Marius sta in patutul lui doar cateva reprize scurte in care se joaca cu ratustele de pe lenjerie. Azi a fost prima data cand s-a intors de pe burta pe spate, intr-o repriza de joaca a si ras cu hohote de eram si eu si sotul pe jos de ras. E atent si la jucarii si le prinde cu manute. Baiat mare .
Mare si la kile ca la 3 luni si o saptamana are 7 kg si 63 cm. Nu accepta biberon doar san asa ca..tot de mine e agatat, nu prea pot pleca niciunde fara el.

Cand aud cum e cu banii de indemnizatie mi se zburleste parul ca de saptamana viitoare merg si eu sa imi depun dosarul.

Acum chiar ma duc sa vad ce mai am de facut si ma arunc in pat ca bebe doarme si mai incolo iar se trezeste la masa.

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_cc spune:

Citat:
citat din mesajul lui nicoles23

fetele chiar nu stiti nimic de Aljobory Florica?

nu a-ti auzit de ea? poate a-ti avut colege de salon la Odobescu ce au nascut cu ea

va pup

buna seara fetelor, nu am mai intrat de muuuuult timp pe aici, dar v-am mai citit din cand in cand.
nicoles, cand am nascut eu am avut o colega de salon care nascuse cu dr. Aljobory si nu era multumita deloc de ea. in timpul cat a fost internata dupa operatie a venit sa o vada o singura data, iar apoi a facut scandal sotul ei si a mai venit inca o data.
eu sincer il recomand tuturor pe dr. Popa Brutus, e foarte atent si are mare grija de pacientele lui. pe mine ma lua la "puricat" de doua ori pe zi dupa ce am nascut - verificat operatia, schimbat pansamentele...etc.

andreea, mami de Clara si de Gruia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Paula, sa fii fericita ca nu accepta biberonul. Vlad a refuzat sanul dupa ce a dat de biberon Asta asa, ca nu a avut cine sa stea langa mine si sa ma bata la cap sa nu-i dau biberon.

Fancy, multumesc de raspuns.

Referitor la indemnizatie, a fost sotul meu cu buletinul meu si cert. de nastere al lui Vladut la Directia Muncii si s-a interesat. Cica, imi intra banii + alocatia intre 14 si 21 mai, daca am retinut bine.

De aseara, Vlad e din nou pe baricade cu papa, adica a revenit la normal. Probabil a fost o faza de-a lui.

Cu diversificarea merge incet dar sigur. Am ajuns sa papam pireutul de mar dimineata, iar la pranz, pentru ca refuza supa, papa supa crema de legume (mai mult legume). Deocamdata suntem la morcov si cartof... Maine bagam si putin dovlecel

Acum ii tot curge nasucul si am fost cu el la pediatra. Ia oscilo si se pare ca-i face foarte bine. Cu ocazia asta ne-a si cantarit. Deci, la 6 luni (fara o saptamana) avem 7,830 kg.A zis ca sta foarte bine tinand cont ca am inceput diversificarea destul de tarziu.

Bu, bu ce tuna afaraaaaa....

mamica de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Roxyn, multa sanatate lui Vladut!

Am o rugaminte la voi, imi trimite si mie cineva PM cu sumele care se mai practica acum in maternitate pentru cezariana, anestezist, neonatolog, asistente ....?
Multumesc mult!

Carmina 37+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi

"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Fetelor am si eu o intrebare:
Andrei e putin ragusit de sambata incoace.Ati patit asa ceva cu bebei?Ce se face in cazuri din astea?

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Fetelor am si eu o intrebare:
Andrei e putin ragusit de sambata incoace.Ati patit asa ceva cu bebei?Ce se face in cazuri din astea?

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Diana, raguseala e semn ca laringele e inflamat. Daca e doar ragusit un pic, n-ar trebui sa-i faci nimic. Eu pe Bogdan il tratez in caz de raguseala cu extract de coacaz negru, nu stiu cat de mare e Tudor si daca poti sa-i dai.
Daca apare si tusea, iti recomand sa mergi la doctor, sa nu ajungeti cumva la laringita.

Carmina 37+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi

"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi

Mergi la inceput