Gravidute si mamici de Timisoara (28)
Raspunsuri - Pagina 16
toshador spune:
Inca ceva,
Va rog sa ma corectati dac gresesc undeva.
Eu stiu ca mamicile au drepturi cum urmeaza:
- Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 85% din venitLegea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.
Aceasta o primesti dupa ce iesi in concediu de maternitate care e 126 de zile. Trebuie sa depui un dosar pt ea si in cateva luni vor veni benii. Daca ai noroc
.
- Salariu de 100% minim 6 saptamani • Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010. La voi cum a fost cu asta? Ca cica la noi in firma nu se da.
- Un salariu mediu pe unitate la nastere Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010. La noi cica e un salar de incadrare.
- Alocatia nou-nascutValoarea: 204 RON. Cererea se depune la Serviciul Alocatii si Indemnizatii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul/sectorul in care locuiesti.
- Alocatia de stat pentru copii . Valoarea: 200 RON pentru copilul in varsta de pana la 2 ani. Dosarul se depune la Serviciul Alocatii si Indemnizatii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul/sectorul in care locuiesti.
Alocatia de stat si alocatia nou-nascut e diferita sau acelas lucru?
- Trusoul pentru nou nascuti .Valoarea: 150 RON.Baza legislativa: OUG 3/2007
Chiar primesti acesti bani????
33+ Suntem parinti de
Angelica.
Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/
otim spune:
toshador da eu am primit banii din fiecare categorie corespunzator anului 2007 (ca atunci s-a nascut Laurentiu ) si nici nu trebuie umblat foarte mult dupa ele . Referitor la cele doua alocatii sunt diferite . Cand tati s-a dus la primarie pentru certificatul de nastere a copilului a intalnit o tanti draguta acolo care i-a explicat tot ce are de facut si intr-o zi am si depus dosarele iar ulterior am primit banii .
Laurentiu Ovidiu
Otiliei
otim spune:
fetele si puiutii care mergeti la intalnire DISTRACTIE PLACUTA si sper sa faceti multe poze sa va admiram si noi 
Laurentiu Ovidiu
Otiliei
Roxyn spune:
Vlad si acum doarmeeeee.... Nu-mi vine sa cred. Toata saptamana i-am povestit de intalnire.
Sper sa ajungem, macar 10 min...
mamica de
Vladut
strunfita spune:
Multumim mult de primire! 
Cristina, intamplator eu am intrat in salina la Praid in sarcina asta, era la sfarsitul lui septembrie si nu stiam ca sunt insarcinata. La Praid mi-am facut si testul de sarcina, chit ca a iesit pozitiv tot am intrat. Cred ca ar putea sa-ti provoace eventual ceva probleme cu tensiunea.
Oricum acum daca m-as fi dus, ar fi intrat doar Adi cu Bogdan, eu as fi stat sa ma relaxez ![]()
Ieri am avut o surpriza un pic neplacuta, m-am dus cu Bogdan la control la oftalmolog, si ii trebuie ochelari +0.25 la stangul si +0.75 la dreptul. Si eram sigura ca-mi vede copilul bine, m-am dus doar asa, la un control de rutina. Azi am fost sa comandam ochelarii, sper ca o sa-i poarte, nu pare foarte incantat.
Distractie placuta la intalneala, eu n-am avut curent de azi-dimineata sa va pot ura mai repede. Poate data viitoare venim si noi.
Carmina
37+ cu
Andreea si
Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi
flore26 spune:
Bine v/am gasit! Sunt o mamica din Timisoara si am 3 baxuri de LAPTE PRAF MILUPA, dupa 6 luni, care expira in 21 iunie 2009... daca aveti nevoie va rog trimiteti pm.
cristina_nagy spune:
Ciao fetelor!
Imi pare asa rau ca nu am ajuns la intalnirea de azi dar eu sunt singura cu amandoi pitici si s=au trezit tarziu si pana ii pregatea s=ar fi facut spre ora 6. Sper ca data viitoare sa ajungem!!!
Care a fost/ ? cum a fost???
Pupici multi
Cristina
Alex
20.02.2006
Beatrice
02.06.2008
http://community.webshots.com/user/cristinalex
Fancy spune:
Neata!
La intalnire am fost eu, Irina si Meli:) + bebelinele , of course:). Am ajuns tarziu si noi, pe la 17 dar ne-a asteptat Meli
. A fost fain, am mai povestit una-alta....am facut si poze dar nu mai stiu unde sa le pun; Cristina, imi mai spui te rog adresa aia pe care ai facut-o tu cu pozele de la Noni?
Lucia & Iulia, 31.07.2008
Pozici: http://community.webshots.com/user/luciaiulia
Fancy spune:
saluti
- Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 85% din venit
se va lua in considerare sal net....este precizat in lege daca ctesti cu atentie ca se ia in considerare venitul dupa plata impozitului de 16%...
- Salariu de 100% minim 6 saptamani • Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010.
nici mie nu au vrut sa mi-l dea desi am obtinut in scris de la ITM ca trebuie sa primesc...nu am mai facut scandal pt ca mi-au dat o prima chiar cu o luna inainte sa nasc care era muuult mai mare decat daca mi-ar fi dat 100% timp de 6 saptamani
- Un salariu mediu pe unitate la nastere Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010.
la noi se da un sal normal ca daca s-ar lua un mediu pe unitate ar fi de ordinul zecilor de mii de euro la ce salarii au managerii....
- Alocatia nou-nascutValoarea: 204 RON.
- Alocatia de stat pentru copii . Valoarea: 200 RON pentru copilul in varsta de pana la 2 ani.
Alocatia de stat si alocatia nou-nascut e diferita sau acelas lucru?
- Trusoul pentru nou nascuti .Valoarea: 150 RON.
Chiar primesti acesti bani????
Da, chiar primesti acesti bani......toate detaliile despre acte ti le va da Primaria cand inregistreaza sotul tau pe bebe acolo.....
Fancy spune:
Toshador, de asemenea, poti in fiecare luna sa iti iei 16 ore (2 zile libere) pt consultatii; trebuie scrisoare medicala de la dr....