Mamicile si riscul dependentei de internet
Raspunsuri - Pagina 2
copiloi spune:
Si eu urasc dependenta asta de net-uiala ...e calea cea mai scurta (si mai la indemana ) spre procrastinare...
Cand depasesc o limita (impusa de mine ), imi amintesc de un proverb drag mie, care ma ajuta sa iau masuri pe moment.....cica cum iti petreci ziua, asa iti petreci viata
Alina
Carmen_M spune:
Da, sunt dependenta de net!
Si da stiu ca nu este un lucru bun.
Am fost plecat din tara cateva zile- fara net. M-am intors acasa si mi s-a ars alimentatorul de la laptop- deci am ramas fara net. Am cautat alt alimentator, dar era perioada Pastelui si nu aveam de unde sa iau- deci am continuat fara net. M-am intors la servici miercuri si, SURPRIZA! Nu se platise netul. Am ajuns acasa azi nervoasa si...sotul cumparase un nou alimentator pt laptop. Saracu' cate a patimit din partea mea zilele astea! Ca nu aveam eu net. Offf!
petra spune:
Suntem dependenti de net cu sau fara voia noastra. Noi (adica sotul !) platim toate facturile on-line,vedem contul la banca cum scade din cauza mea tot on-line, vrem orice sa stim gasim acolo in cateva minute si tot asa. PAna si la scoala fetita mea care este in clasa a 3a, a primit sa faca cautare pe internet despre nu stiu ce animale.
S-a intamplat sa nu am internet vre-o 2-3 zile si eram turbati si eu si sotul , si nu pentru ca nu intram eu pe DC ci pentru faptul ca eram rupti de informatiile stocate in computer.
Dar acum nu mai stiu sa scriu prea frumos de mana pentru ca scriu mai repede la tastatura, imi vine mai usor sa trimit e-felicitari decat sa ma duc sa cumpar una pe hartie sa o scriu, sa-i pun tjmbru si sa o expediez.
Ce mai aventaje si dezavantaje.
Eu una cand sunt obosita ma relaxez in fata computerului cu subiectele placute ale forumului DC!
oanamada spune:
E 1 noaptea (dimineata!) si eu sunt pe net! Da, sunt dependenta! Si ce daca?
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Adela P spune:
Nici mie nu-mi place ca una doua jup pe computer si desi zic ca stau doar 5-10 minute, ma intind cu orele. Mi-e casa intoarsa iar eu cu cafeluta la computer. Uneori si mananc tot la comp. Si tot zic ca de maine iau pauza si mainlele ala nu mai vine. Ma bucur ca ai deschis subiectul asta Miss Parker e un "eye opener".
nelia spune:
Ah, si io! Dar eu ma las, ca-mi face bine! Daca sufera curatenia, casa, mincarea... nu ma deranjeaza. Sa vedeti ce viteza am dupa ce-mi beau cafeluta aici dimineata, cu voi (asa, vreo ora) sau aiurea pe unde bintui pe site-urile lumii... moama, intr-o ora fac cit n-as fi facut in patru, dar fara sa-mi primesc portia de net. Dar sint si momente cind simt ca e prea mult, cind vad ca-mi sint afectate unele planuri, unele lucruri pe care trebuie sa le fac si le tot amin... atunci, ma iau pe un copil dependent de desene si-mi fac program! Da, da, nu rideti. O ora dimineata, cind doarme bebe si una seara, dupa ce adorm copiii, dupa dus imi place sa ma dau un pic pe net. Dar sa stiti ca citesc si citeva pagini de carte, dar asta cind ma bag in pat, e si asta o dependenta, nu pot sa adorm daca nu citesc macar un picut.
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela dependenta e putin spus...dau 50 ron menajerei sa faca shmotru iar eu stau si bantui pe net; tzipa copilul ca vrea sa ma joc cu el si eu citesc repede repede pe DC; seara in loc sa le citesc o poveste bantui iara...sunt 4 ore zilnic (in medie) pe care le-as putea petrece in parc, citind, la spa...da-s dependenta, ce sa fac? si micul dejun il iau la calculator... mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08) http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/ |
Se pare ca esti chiar dependenta ....in sensul rau...
Ca sufera curatenia sau ca nu ai spalat un lot, doua de rufe mai e cum mai e ....dar ca plange copilul ca nu te joci cu el sau ca nu mergi in parc la aer cu el pt ca stai in fata calculatorului nu prea mai mi se pare ok.
Te-ai gandit sa faci ceva? sa incerci o cura de dezinternetizare?
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Dana_bebe spune:
si eu sunt dependenta de net, dar nu as muri fara el!
cred ca mai mult sunt dependenta de prietenele de pe net, vreau sa vad ce au mai facut, ce au mai scris... citesc, le raspund si pot inchide.
mai rau e cand am nevoie de o lege, o informatie urgent - ei atunci daca nu am net e grav!
oricum toata viata am incercat sa evit dependentele - nu fumez, nu beau cafea...nu,nu ,nu ... macar net-ul sa ramana
daca iti controlezi timpul bine nu are ce sa dauneze... e important sa ramai tu stapan, nu sa preia el conducerea vietii tale sa neglijezi sot, copil , casa pentru NET e cam grav.
o zi buna!
light spune:
Eu si sotul meu suntetm atat de dependenti de net incat cu siguranta si fiul nostru de 7 ani are boala in sange. Zic asta pentru ca de exemplu, noua, celor mari ni s-a intamplat de nenumarate ori sa pierdem ceva prin casa si sa ne trezim ca primul impuls e sa mergem la google sa cautam lucrul pierdut. Insa surpriza a fost acum cateva zile cand ma ciupise ceva pe mana, si aparuse o pata rosiatica si umflata in zona ciupiturii iar fimiu speriat ca ar putea fi muscatura de paianjen veninos, a fugit la google, a bagat un "spider bait" sa gaseasca poze, sa vada daca semnul de pe mana mea seamana cu unul de muscatura de paianjen. Ei, dar se pare ca am scapat de data asta.
my deviantArt Gallery
Mindy spune:
Mamele noastre de ce erau dependente la vremea cand eram noi mici si nu era net?
A mea de curatenie, ca atunci era mania sa faci curat. Plus ca avea mii de dantele si chestii ce trebuiau apretate, bibelouri ce trebuiasu sterse.. Mereu mi-o aduc aminte in bucatarie, sau cu matura in mana. Si ofta asa de des si de greu.
In shimb a mea o sa zica: ah mama.. mereu mi-o amintesc indoita de spate si cu pletele curgandu-i pe tastatura.
Urasc dependenta asta de net. Ne fura la timp. Din timpul pt copil! Sotul la un laptop, eu la al meu..uneori il mai caram si la baie.
Uneori simt ca nu ma mai pot concentra la oameni, nu mai am rabdare pt prieteni.. in schimb pt net, da. Mereu imi propun sa stau mai putin pe net.. e ca si dependenta de dulciuri, sau de alcool.