Hidrosalpinx 4
Raspunsuri - Pagina 10
Miruma38 spune:
Pe 20 luna asta am fost la controlul de dinaintea startului.Acelasi dr.la ecograf.Rezultat:Hidrosalpinx stang 57/40 mm si hidrosalpinx drept am fost socata.Dar nu mai sunt..
S a facut cam repede si pe cealalta trompa nu??Asta in conditiile in care eu am facut tratament cu antibiotic..Daca trompele mele erau lipite (constatat in timpul laparascopiei) cum s a format acel lichid???Cred ca de pofta mi au lasat trompele apa.....![]()
Cu atatea tratamente le dau dreptate si lor...
Dna dr.Predoi mia spus ca avem 2 variante:fie scoatem trompele si amnam un an , ceea ce nu este de dorit tinand cont de varsta, fie continuam si punctinam lichidul odata cu punctia.
Imi cer scuze de la voi daca vam scris prea mult , vreau sa recuperez..![]()
Miruma38 spune:
Si ultimul mesaj pe ziua de astazi..ca sa va las si pe voi...
Mam hotorat sa merg mai departe,voi reusi cu monstrii mei cu tot.Fetelor eu am probleme cu capul![]()
de cand mia zis ca am hidro bilateral ma insageata ovarele si ma dor...sa fie de la Cycloprogynova??Luna trecuta nu mau durut totusi.Stimularea o voi face cu Menopur , o singura injectie pe zi 225 ui.Pe 2 sau 3 iunie iau startul la injectat.De aseara am inceput sa imi pun pe burtica comprese cu bitter suedez....![]()
Sa- mi imbat trompele poate dau afara lichidul..Voi reusi .In luna iulie va voi da vestea...POZITIV.Va pup, va doresc weekend placut si fie ca DD sa va ajute sa deveniti mamici de prunci sanatosi ..CAT MAI CURAND.
iana_mari spune:
Miruna bine ai venit la capitolul nostru,39 de ani nu este o varstra de care sa te sperii asa ca dai inainte.Toate fetele de aici iti vor spune la fel trebuia sa le clipsezi sau sa le scoti.
Ti-a zis d-na dr. ca in timpul stimularii hidrosalpinxul sa mareste?
Si eu sunt posesoarea unui hidrosalpinx stang voluminos operat acum o luna.Dupa scoaterea lui am raspuns foarte bine la tratamentul de stimulare,iar acum sun in asteptarea rezultatului.Sunt la al treilea fiv.
Doua le-am facut cu trompele clipsate si cu punctii la inceputul stimularii si la sfarsit.
Iti doresc sa ai un start norocos,dar eu raman la parerea ca trebuia sa scoti trompele,nu mi-o lua in nume de rau.

pt. toate fetele.
tamaryllis spune:
Miruma, te primim cu bratele deschise!
Imi pare rau pt diagnostic! Cei mai multi medici recomanda scoaterea trompelo inainte de fertilizare, mai ales daca hidro este vizibil la ecografie. Mie dr din Ungaria imi spunea pri mail ca nu e nevoie sa scot trompele, dar dupa eco, cand a constatat ca se vede hidrosalpinx-ul, mi-a recomandat salipngectomia.
Nu vreau sa te superi, dar mai bine sa actionezi in cunoastinta de cauza! Nu e nevoie sa stai un an dupa scoaterea trompelor, pt ca se poate face laparoscopie. Iana a inceput fiv-ul imediat dupa laparo, deci in nici un caz nu trebuie sa stai un an. Poate ti-a spus asa pt ca se gandea la operatie clasica, dar nu inteleg de ce sa apelezi la asa ceva cand pt salpingectomie exista lapaproscopia!
In afara de asta, nu stiu daca medicul ti-a zis, dar la cele mai multe paciente cu hidrosalpinx se activeaza o autoimunitate reptoductiva (se activeaza anticorpii anti cHSP si anticorpii anticardiolipinici). Nu se intampla in toate cazurile, dar se intampla!
Sunt si fete care au reusit fara scoaterea trompelor, dar sunt si fete care n-ar mai face FIV cu trompele cu hidro!
Pe prima pagina, la link-ul infertilitate tubara, este un stiudiu in romana despre fertilizarea la pacientele cu hidrosalpinx. Este f interesant si lamuritor, ca sa zic asa!
Succes! Sa iei cea mai buna decizie pt tine! Si sa ne anunti II in curand!
2009 este anul in care voi reusi
!
Cocolyso spune:
Buna dimineata,
Iana de abia astept ziua de 2 iunie!!!!!
Eu am fost vineri la eco si estradiol, tot vineri a fost prima zi de sangerare si ultima si sunt intr-o mare ceata.
Le aco totul normal, ca in prima zi de sangerare, foarte redusa.
Estradiolul abia luni rezultatul.
Insa, dupa laparoscopie cm a venit mai devreme cu 4 zile, pe 24 aprilie, normal cantitativ.Am inceput ac din prima zi de cm si acum luna asta mi-a venit pe 22 mai insa a durat foarte putin adica o zi, foarte putin cantitativ iar sambata am avut doar niste pete.
Pe dr nu l-am intrebat vineri pt ca nici prin cap nu imi trecea ca se va opri.
Sunat asa necajita ca nu stu ce sa fac.....de o sapt fac difereline si daca e bb, ceea ce mi se pare imposibil.....ca doar am luat ac!!!!!
Simptome de sarcina nu am, ma bate gandul sa fac hcg......imi e atat de frica de ce va urma.....daca am facut difereline.......ce se intampla, pe de alta parte cum sa fie bb daca am luat ac???????
Va rog spuneti-mi vi s-a intamplat dupa ac sa vina asa redus?
http://tt.lilypie.com/syX1p2.png
iana_mari spune:
COCOLYSO nu stiu ce sa zic ca nu mi s-a intamplat sa am c.m. o zi,dar dupa laparascopie si mie mi-a venit mai devreme cu 2-3 zile.
TAMARYLLIS

tamaryllis spune:
Coco,
! Tu ai mai luat vreodata anticonceptionale? Poate asa a reactionat organismul tau la ele! Nu te agita f tare! Il intrebi pe dr luni!
Si eu o sa iau AC in luna de dinainte fiv-ului si mi-e teama un pic, caci nu stiu cum va reactiona organismul. Eu nu am luat nicioodata!
Pe de alta parte, n-am alta solutie, caci trebuie sa fiu in Ungaria in Z 2 si fara AC nu o sa stiu exact cand o sa fie Z 2. Am inteles ca AC are efecte negative pt endometru. Voi ce stiti?
Iana
!
2009 este anul in care voi reusi
!
Miruma38 spune:
Buna dimineata fetelor. o saptamana minunata plina cu vesti bune si cat mai multe II.Multumesc din suflet pentru toate sfaturile voastre.
Eu sunt mai bine cu starea de spirit.Voi face stimularea si voi face si ET.Faca se voia Domnului.Am oscilat intre operatie si a continua.Mam gotarat sa continui.Am o mie de intrebari in capusor.Daca aveam hidrosalpinx bilateral de ce nu la vazut doctora si pe 10 aprilie??Cum l am facut in conditiile in care eu am luat antibiotic toata perioada asta pentru E COLI??Eu nu am luat decat Cycloprocynova....de la medicamentul asta sa se fi facut???Eu mam operat pentru desfundarea trompelor in urma cu mai putin de doi ani.De ce nu lau vazut doctorii atunci????Ei nu au reusit atunci sa mi le desfunde , au zis ca daca mai continuau se rupeau asa de bine sunt lipite.Nu poate fi vorba de aderente???Stiu ca nu se vad la eco (aderentele) dar.....Cu dumnezeu inainte.Incerc nu reusesc...ma operez si voi mai incerca dupa..... Ma gandesc ca .....voi invinge...O saptamana minunata , plina de reusite si vesti bune tuturor.Va pup.
Cocolyso spune:
Hidro se vede la eco atunci cand e f mare.
Depinde de exp dr daca se vede sau nu.
Cel mai bine se vede la hsg si laparoscopie.
Miruma eu am fost in situatia ta, adica suspecta hidro si am ales sa fac laparoscopie, pt siguranta.
M-am dus hotarata sa scot trompa si minune, nu aveam hidro.
L-am mai intrebat o data pe dr vineri si mi-a spus ca doar era infundata inspre ovar.Chiar nu imi vine sa cred.
Chiar daca mi s-a confirmat ca nu am hidro, eu raman tot aici cu voi!
Iar la fiv, sti cum e, iese sau nu iese, dar macar ce tine de noi putem elimina.
Pe ideea asta am mers, daca fivul va avea un rez ng macar voi sti ca hidro a fost eliminat ca si cauza (chiar daca nu am avut).
Daca tu simti ca trebuie sa mergi mai departe in conditiile tale si crezi cu tarie in scopul tau, urmeaza-ti instinctul.
Eu am fost totusi de dimineata si am facut un hcg, rezultatul cred ca maine, asa sa fiu sigura.
Am mai luat ac insa asa nu mi s-a intamplat niciodata.
Probabil ca este o dereglare de la ac insa vreau sa fiu sigura.
Iana cum te simti?
http://tt.lilypie.com/syX1p2.png
iana_mari spune:
COCOLLYSO ma simt bine si foarte alintata de cei din jur,e minunat
E bine ca ai facut hsg asa o sa stai linistita si cu psihicul.
MIRUNA e decizia ta si ti-o respectam .Sa dea d-l sa fie bine si atunci sa vezi controverse pe aceasta tema.Iti doresc tot norocul din lume si sa reusesti din prima.