Lectii de arta si surse de inspiratie pt. copii,

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Succes atunci!



Cautand info despre o carte mult draga mie (The New Drawing on the Right Side of the Brain, autor Betty Edwards - v-o recomand supercalduros!), am dat peste o ... poveste. Poate fi a unui copac sau a unei rosii sau...
Daca aveti rabdare si curiozitate, cititi (mie incepe sa imi para putin rau ca au crescut copiii si m-am repezit sa pun etichete - vedeti, in special sfarsitul):

http://en.wikiquote.org/wiki/Betty_Edwards

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ML, m-ai facut curioasa si-am cautat reviews, tu ai cartea? impresiile celor care au folosit cartea sunt majoritar pozitive, dar argumentele celor negative, putine, m-au pus pe ganduri si nush daca s-o comand sau nu (citeam pe amazon). chiar amesteca new age cu ezoterism si stiinta cand vorbeste despre arta? daca ai cartea, iti faci un pustiu de bine, te rog, si imi spui si mie metoda ei de invatare? multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hmmm.... am cartea editia veche (mi-a dat-o cineva, cu putin timp inainte de a naste fetita. Am lucrat ceva pe atunci (in special dupa imagini rasturnate, vezi aici detalii:

http://www.members.optusnet.com.au/charles57/Creative/Drawing/upside.htm )

si am citit-o pe sarite. Mi s-au parut interesante exercitiile/tehnicile, faptul ca analizeaza (printre altele...) desene ale copiilor si modul in care evolueaza d.p.d.v. artistic o persoana ( http://www.learningdesign.com/Portfolio/DrawDev/kiddrawing.html ), etc.
In legatura cu ezoterismul... singura treaba mai ciudata pe care mi-o amintesc este ca asemana momentele de creatie cu transa creata de droguri, alcool, etc. Acum, spune ea ce-o vrea, pe mine ma relaxeaza si nu o vad ca pe o transa ci, mai degraba ca pe un... "flow", in sensul mentionat de Elkind. Altceva, nu imi amintesc, dar nici nu am buchisit-o.
Uite ce, eu, pe cat posibil, inainte sa cumpar o carte, o caut la biblioteca. Nu stiu cat timp si tragere de inima ai sa faci asta, dar cred ca ar fi mai bine, decat sa o cumperi direct.

Aici este un alt p.d.v., daca nu te-ai plictisit:

http://www.linesandcolors.com/2006/02/01/drawing-on-the-right-side-of-the-brainbetty-edwards/

P.S. De cateva zile cotrobai dupa ea si n-o gasesc si pace! M-ai facut curioasa cu new-ageul...

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Asa imi trebuie daca scriu la 12 noaptea in loc sa dorm... in loc de flow trec flux, dau citate din propriile mesaje, copilul mi se pare ca se rostogoleste din patul nou si se loveste la cap, sotul se scoala si cam buimac se duce la magazie ca a visat (???!) ca plugul a disparut, un greiere imi topaie pe la picioare si raconul isi baga botul pe terasa in galetusa copiilor cu seminte de floarea soarelui . Nici o clipa de plictis pe aici!
Asa... ma las de arta, mai bine fac o paine si tund copiii .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput
Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sunt tare dragute , multumesc!
Am sa-i fac o vacuta cravata baiatului pentru saptamana in care se "deghizeaza" la scoala si au parada.

Uitandu-ma la pudding mi-am amintit ca am pe undeva niste linkuri cu cateva desene mititele amuzante realizate cu ajutorul literelor, cifrelor, etc. Le-am folosit cu succes vara trecuta, in masina, la drum de 10 ore, ca metoda antiplictis si luat campii la copii .

Revin cu ele si cu altele descoperite ieri.

La tzara americana (poze)


"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Mergi la inceput