Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!
Raspunsuri - Pagina 14
inacanada2005 spune:
Fetelor, navalesc cu o intrebare: stie vreuna dintre voi ceva de resortul asta: Grand Sunset Princess - in Cancun - Playa del Carmen? http://www.princess-hotels.com/hotels-quintana-roo-hotel-grand-sunset-princess-5-stars-photos.htm
Au o oferta super, pentru luna mai, dar numai pana maine. De fapt ar trebui sa ma decid azi si ...nu stiu ce sa fac...Am tot citit reviews dar parerile sunt impartite. Insa nu prea ma mai iau dupa reviews, pt ca, in noiembrie, cand am fost la Riu Santa Fe, reviews erau proaste rau, rau...dar mie asa mi-a placut hotelul din pozeeeeeeee...incat am mers la risc...am avut un feeling ca o sa fie ok si a fost SUPER. A propos de Riu Santa Fe, care vreti si puteti sa mergeti au oferta pentru luna iunie ( parca de pe 1 iunie) - 2 saptamani cu 1267 plus 266 (tax)- 14 zile. Eu nu pot sa merg acolo ca merg cu Thea si plaja nu e buna pt copii asa mici.
Astept pareri de la voi, care stiti ceva...repedeeeeeee...ca daca nu iau biletele...mi-e ca nu mai gasesc ( aseara cica mai era 6+)
Denisam spune:
Ina-sorry,nu te pot ajuta, ca nu am fost la resortul de care zici- dc sutn ok review si vremea e buna-GO, ce pot sa zic- nu mergeti la Riu in Cancun-alegeti bahia Principe, e si mai ieftin si mai bun overall-din propria experienta.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
Donia spune:
Fetele dragi, doua chestiuni vreau sa va intreb si sa discut cu voi.
1. Am sunat azi la manageritele care m-au chinuit cu interviul, mi-au spus ca ele sunt foarte interesate de mine si ca acum chestiunea e la HR care trebuie sa verifice referintele. Si au mai spus ca treaba asta poate sa dureze. Nu am reusit sa vorbesc la HR, am incercat de vreo 3 ori, dar as vrea sa intreb cat poate sa dureze? Ca traiesc intr-o tensiune... Sa incerc in fel si chip sa sun la HR sau nu e bine?
2. Ca tocmai ce am remarcat ca multe dintre noi au copii de 7,8,9 ani (sau au avut, sau au fost ), vin sa intreb cum se face ordinea si curatenia la ei in camera? Ma rog, curatenia mai putin, dar ordinea? La noi e ca la balamuc, vina e colectiva , lipsa de spatiu, de organizare, prezenta de fratior mai mic... dar nu prea stiu cum sa procedez. Acum o sa reorganizez camera, insa nu imi dau seama cat de mult ar trebui sa fie responsabilitatea Roxanei, cat a mea... as lasa-o doar pe ea, dar ajunge sa nu isi mai gaseasca nici creioanele. La voi cum e? Cand se face ordine in camera copiilor? Cat de des?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Diana2007 spune:
Venim si noi duminica la joaca la Centennial, eu zic loc de intalnire la ... groapa cu nisip si leagane , e la intrarea in parc dinspre parcare, pe stanga, il vedeti voi.
Ora ?
M-ati cam speriat cu experientele "mother for 2/3", ca nu-mi faceam eu deja probleme. Dar asa sunt eu, pun mereu raul inainte in speranta ca totul va fi ok. Pana acum am trecut de toate hopurile legate de 1 copil, asta nu inseamna ca nu vin altele, mai mari, dar nu ma vait, ca asta mi-am dorit, doi copii, apropiati ca varsta, asa ca zic si eu ca Mircea, "Bucurosi le-om duce toate, de-o fi pace ori razboi". Asa ca pentru Olga si pentru toate mamicile de +2 o , sa ne traiti si sa ne invatati din experientele voastre.
Ma duc la servici, ca nimic n-am facut azi in afara de forum, vorbit la telefon si vegetat pe canapea. Ziceam ca dupa ce termin cu scoala rastorn casa, aiurea ! Dar am circumstante, abia aseara am avut ultimul examen si azi e sarbatoare, e Sf Gheorghe ! De maine incep toate cele de mi le-am propus: sa fac curat in casa, sa gatesc, sa nu mai mananc prostii, sa fac mai multa miscare, etc, etc, de maine ...
Ne vedem duminica !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +19s cu
inacanada2005 spune:
Denisa vreau sa ma duc la hotelul asta ca are oferta buna: $785 + tax $177, iar pt Thea $335 + tax $177. De regula pretul e peste $1200 + tax, dar au o oferta numai cu plecare din 20 mai. Ca asa....ma duceam in Aruba sau Bahamas...si mie-mi place...unde-ti place si tie
Merci oricum de raspuns...le iau, astept ora 1 ca sa vb cu aceeasi tipa de ieri ca mi-a zis ca-mi mai face o reducere acolo de vreo $25 de pers...
Donia, cand era Sinzi mica , asa cam de varsta fetitei tale, i-am facut mobila pe comanda in camera ei, i-am aranjat-o cum a vrut ea si i-am facut foarte multe dulapuri ca sa aiba locuri destinate pentru fiecare sortiment de imbracaminte si pentru carti, caiete, etc. Si i le-am aranjat eu prima data. Apoi i-am spus ca este absolut responsabilitatea ei sa mentina ordinea aia. Si, o data, trebuia sa plece la ziua unui coleg. Venise baietelul acasa la noi ca s-o ia ( era iubire maaaaaaaare...chit ca aveau numai 8 ani ) Si nu-si gasea nu stiu ce pulovar. Si eu ma duc si deschid toate dulapurile si...inauntru...debandada. Ei bine, i le-am scos pe toate in mijlocul camerei...dar toooooooot si i-am spus ca nu mai pleaca la nici o petrecere ci sta acasa si-si face ordine. A plans saracul baietelul ala...dar m-am scuzat, am dat telefon si parintilor si...Sinzi nu s-a mai dus...a stat acasa sa-si faca ordine...In felul asta...a durut-o enorm si a tinut minte. Si in ziua de azi tine minte ce mult a suferit. Numai ca...de atunci a stiut sa-si pastreze ordinea. Nu stiu daca functioneaza metoda la orice copil dar la Sinzi a mea a functionat perfect. Si asta pt ca eu nu am vrut sa devin sclavul ordinei ei in camera...mi-era de ajuns restul casei . Aplica metoda asta numai ca...trebuie sa fii foarte consecventa in mentinerea "fermitatii". Uite eu la Sinzi am putut dar la Thea....nu stiu daca o sa mai pot
maru spune:
Donia, referintele pot dura si 3 saptamani, de fapt pe mine asa m-au avertizat astia de la sickkids. S-au miscat mai repede, dar problema e alta, mie mi-au facut oferta inainte de a-mi cerceta referintele. Nu vreau sa te sperii, sigur esti pe lista scurta, dar poate nu esti prima. In cel mai rau caz, au facut oferta altcuiva si asteapta sa vada daca sunt refuzati sau nu, sau daca a acceptat, daca i se verifica referintele. Am patit-o si pe asta, si tot cu sickkids.
Acu, nu stiu si nici tu nu stii cum e regula la spitalul asta unde ai avut tu interviu.
Cat despre curatenie: de cand
Andrei a intrat la scoala, regula e asta: el isi pune la loc hainele (adica le pune la spalat pe cele imbracate la scoala, pijamalele sub patura. celelalte haine sunt oricum pe umerase, ori impachetate de mine. Acum a inceput sa isi impacheteze singur hainele), isi pune la loc caietele, tot ce e legat de scoala, si de asemenea jucariile.
Ce nu e la locului merge la cos. Acu na, nu ma agit daca patul nu e facut mai tot timpul, nici n-am de unde sti daca e facut sau nu, ca el pleaca ultimul iar eu vin dupa amiaza pe la 6.Astea sunt regulile de 7-8 ani, si functioneaza tare bine
A, eu dau cu aspiratoru(ori Victor) sterg praful si ii arunc cosul.
El scoate lenjeria de pat si noi il ajutam sa o puna la loc
nelia spune:
Diana, eu mereu spun de miine, si au trecut... 8 ani!
Donia, si la noi e ca la voi! Responsabilitatea Agatei este de a tine micuta biblioteca in ordine, ca sa-si gaseasca tot ce-i trebuie pentru lectii. Eu i le-am pus pe rafturi, sus sint cartile din care lucram suplimentar, pe al doilea raft sint cele pentru scoala (cartile de la biblioteca, caietul de pian, de patinaj, de desen, rigla, cutia cu creioane si culori, caietele de lucru de acasa, a scris pe fiecare pentru ce sint etc.), pe al treilea sint carti in franceza, pe al patrulea in engleza si in alte limbi, pe al cincilea cele romaneste, jos, caiete si foi de scris si colorat. Sarcina ei este sa ca acea biblioteca sa fie tot timpul in regula, sa nu fie nimic pe birou si pe pian, ca ajunsese suport la un moment dat... Patul nu si-l face decit cind vin musafiri, doar isi pune pijamalele sub perna dimineata, trage plapuma si isi pune maimutoii pe ea... in dulap nu o pun sa faca, dar are alta sarcina importanta - sa nu ameste lucrurile curate cu cele murdare, are trei rafturi, unul mai mare cu cele curate, altul cu lucruri care mai merg purtate, sertare cu maruntisuri (schimburi, ciorapi, pentru par) si cos de rufe murdare. Si sa mai stringa din jucarii, dar nu o oblig sa le ordoneze, numai sa nu le vad peste tot prin camera sau prin casa. Tudora are doar sarcina de a mai stringe din jucarii, ca haine nu-si ia singura si la ea fac eu, cam dela 6 ani am inceput cu Agata, pina atunci ii consider mici sa faca. Dar chiar si asa cind fac, le ajut, nu le trimit singure sa faca. Agata mai da si cu aspiratorul, sterge pe jos, dar numai cind vrea ea si daca are chef, nu am pus-o niciodata sa faca asa ceva. De obicei se face ordine cind urmeaza sa facem ceva#536; faceti ordine in camera, puneti jucariile la loc, spalati-va pe miini si la masa sau plecam in parc sau va pun desen... Sa vezi ce viteza au, pina si Lisandru intelege, se duce si el si pune una, scoate trei... dar se chema ca ajuta, nu? Se intrec cine termina prima (citeodata chiar eu ii provoc, hai, sa vedem cine vine prima la masa?), alearga buluc spre baie, se cearta care sa se spele primul pe miini... veselie mare la noi!
A doua zi, dupa ce pleaca toti si bebe doarme, ma apuc si eu de curatenie... si gasesc jucarii puse in locurile cele mai ascunse, ca sa scape mai repede de ele, chilotei in cutia de papusi, ciorapi sub pian... nu mai spun ce e sub pat, ca te papa serpii, acolo e depozitul a zis odata Agata. Dar aparent e ordine, facuta de ele, nu ai ce zice...
Banuiesc ca pentru un om foarte ordonat inainte de a avea copii, ar fi greu sa vada asa ceva, dar nu e cazul meu, pot spune ca e sufiecient pentru firea mea si a Agatei, si cred ca si a lui Lisandru... tati si Tudora sint mai ordonati din fire, dar la genul ca prefera sa nu faca dezordine, sa nu se joace, decit sa stringa dupa...
Nu cred ca te-am ajutat prea mult... astept si eu sfaturi. Am o prietena, nasa copiilor, care e ordinea intruchipata si, aparent, e asa fara eforturi foarte mari. Dar ea face tot timpul, si copilul ei la fel... iau lucrul, jucaria, se folosesc de el/ea si o pun imediat la loc, apoi trec la altceva si, tot asa, la ei in casa este o ordine desavirsita tot timpul. Pentru mine e mister, eu nu as putea sa fiu asa nici daca ma bati... dar admir persoanele care sint asa.
cge spune:
Hei, nu vrea sa va sperii, dar si mie primele luni cu 2 copii, mi s-au parut cele mai grele.
Cand ma asezam sa o alaptez pe Anca, lui Victor i se facea brusc foame.
Asa ca ii bagam ei suzeta, si treceam la prestat snitele ptr. el.
Victor a fost gelos, si cred ca si acum mai este un pic.
Eu pe Anca n-am fost in stare sa o alaptez decat 2 luni, si ultima luna cu completare. Pe cand pe Victor 10 luni.
Bine ca am si inceput serviciul cand avea Anca 4 luni.
Dupa un timp, se aranjeaza ierarhia in casa, dar si acum au nevoie de mine in acelasi timp.
Cel mai aiurea cand sunt singura cu ei, dar azi o ajut pe Anca prima, si maine seara pe Victor.
Victor a avut momente, cand dupa ce i-am dat lui jucaria, i-a dat-o sora-sii. Vroia numai sa vada daca el are vreodata prioritate.
Donia, bafta cu HR.
Bravo ca ai facut impresie buna.
Eu zic sa nu ii suni, te vor suna ei sunt sigura
In leg. cu ordinea din camera lui Victor, la el e cam... dezordine.
I-am schimbat mobila, are si dulapuri, si sertare ptr. toate, dar degeaba.
Tot mai trec pe la el prin camera, si i le aranjez
Probabil, daca aplic o solutie extrema ca Ina, se va schimba situatia.
A, venim duminica
Si eu zic pe la 2-3 dup-amiaza.
Simonaaa, da un semn si niste poz(n)e din vacanta.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Magdone spune:
Khristin, ti-am vazut iepurasii, unul mai frumos ca celalalt, pupici, cat despre Razvan acum e intr-o faza in care e bebelus, merge numai in patru labe, doar tipa si gangureste, nu mai stie sa vorbeasca aaa si zilele astea m-a innebunit cu un foarfece, a taiat ce a prins in cale.
Inacanada, sorry eu nu te pot ajuta ca n-am fost nicaieri, dar du-te fa cum iti zice intuitia.
Donia, bafta cu jobul, eu nu am avut de-a face cu HR asa ca nu prea stiu ce sfat sa-ti dau, iar cu curatenia, o sa urmaresc si eu sfaturile de la fete, ca si la noi e dezastru. Mai nou i-am zis lui Razvan d ecate ori isi pune hainele pe scaun si nu aruncate pe jos ii dau un sticker sa vedem cum merge si treaba asta.
Maru, cati ani ziceai ca are Andrei ? ca sa stiu cat mai am de asteptat
Diana, lasa nu te speria de pe acum, ai timp dupa aia
Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
nelia spune:
Vai, Ina, si ce blinda pari! Mi-au venit lacrimile cind am citit de suferinta ei, ca si eu am fetita de 8 ani acum si stiu despre ce vorbesti, dar eu nu sint in stare de metode din astea. Dar sincer, cu Agata cel putin, acum, tare mi-ar trebui la citeva chestii fermitatea ta de atunci.
Noi ascultam Pavel Stratan, ascultati-l si voi, sa vad, intelegeti ce spune!?!