CODEX ALIMENTARIUS ?

CODEX ALIMENTARIUS ? | Autor: StMihaela

Link direct la acest mesaj

Am auzit de asta, dar nu am intels nimic.

La adresa asta
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html
se spun lucruri ingrijoratoare.

Aceasta lege,Codex Alimentarius intentioneaza sa puna în afara legii orice metoda alternativa în domeniul sanatatii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Este real asa ceva? Este posibil asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

StMihaela foarte putini iti vor raspunde pentru ca nu vor vrea sa fie etichetati ca fiind "conspirationisti"...si mai ales de a nu fi luati la misto de catre cei care chiar cred in guverne, nu as spune orbeste, dar ma rog cred foarte tare in ele.

Cert este ca oricate raspunsuri vei avea la subiect numai cineva foarte foarte naiv ar putea crede ca inca "mai avem parte" de o alimentatie sanatoasa.

Chiar citeam zilele trecut pe un site olandez, despre puii nostri de toate zilele cae sunt injectati cu antibiotice, zau de nu-mi da de gandit sa devin vegetariana, dar vezi optiuni prea multe nu avem...si pestii contin mercur, am citit mai nou ca multi copii au inceput sa faca alergii la "telina" ceea ce sincer e de neconceput, capsuni da inteleg, lapte sau mai stiu eu...dar vezi tu aria se extinde, nu mai stii ce sa cumperi ca sa fie "sanatos" pentru copii.

Asa ca un off-topic, eu am revenit la traditia "facutului in casa"...fac ciorba de la A la Z cum facea bunica, fara vegeta, ci doar din multe legume care ii dau gust, dar iti zic...uneori ma gandesc ca pana si morcovii sunt tratati, si mai mereu citesti despre cate un scandal in presa ca virgula ce e etichetat biologic de fapt nu este chiar asa, si aici nu ma refer la Romania, ci Olanda.

E mult de povestit, dar o sa mai revin doar daca se va vrea un subiect "serios" si va ramane asa.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui StMihaela

La adresa asta
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_codex_alimentarius_care_urmeaza_a_fi_adoptat_in_decembrie_2009-p61682048.html
se spun lucruri ingrijoratoare.

Aceasta lege,Codex Alimentarius intentioneaza sa puna în afara legii orice metoda alternativa în domeniul sanatatii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Este real asa ceva? Este posibil asa ceva?

Da este, scuze ca am raspuns oarecum pe langa, dar se scrie mult si pe aici, desi din pacate conducatorii euro nu vor face dupa voia poporului.

Ei spun ca este "inofensiv" dar cu toate astea dau mana libera folosirii mutatiilor genetice in agricultura, nu ca pana acum nu s-ar fi folosit, dar de-acum incolo va fi ceva asa "normal".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Si eu sunt adepta "facutului in casa".
Nu ma amagesc ca tot ce pare natural chiar este in mod real natural, stiu ca puii si pesti sunt fortati sa creasca, legumele si fructele sunt "ajutate" sa arate frumos.
Dar chiar e posibil sa apara o lege care sa ma oblige sa-mi indop copii cu chimicale/ substante toxice, cand noi suntem adeptii medicinei homeopate, a celei naturiste care, in cazul nostru, chiar functioneaza?

Mergi la inceput

Uite un site oficial:

http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp

am editat, uite si de pe wiki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius

"Much of the controversy relates to the way in which the Codex Alimentarius treats vitamin and mineral food supplements."

De fapt vroiam sa mai scriu ca tot ce vreti sa aflati se gaseste la FAQ pe siteul lor oficial, ei zic ca totul este "safe".
Cu astea zise eu ma retrag de pe subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Multumesc ilse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Nu sunt adepta homeopatelor si tratamentelor naturiste (pentru ca la mine nu functioneaza, la copilul meu nu au functionat, la sot nu...)...dar acest codex mi se pare o aiureala fara margini......cum naiba sa interzici medicina alternativa practicata de sute si mii de ani in toate colturile lumii- care la foarte multi a dat rezultate, sa interzici agricultura BIO care in unele state chiar este BIO?????
Au innnebunit de tot!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Am cautat sa vad daca a deschis cineva acest subiect, ca am aflat si eu intamplator de la cineva, care mi-a trimis link-ul pe e-mail. Parerea mea - este ingrozitor, daca vor pune in practica asa ceva. Scopul este unul singur: distrugerea po****tiei prin intoxicarea cu chimicale. Oricum, nu cred ca romania, indiferent de cati oameni semneaza aceasta petitie, se va opune hotararilor luate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oliv
Scopul este unul singur: distrugerea po****tiei prin intoxicarea cu chimicale.

Paranoia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oliv

Am cautat sa vad daca a deschis cineva acest subiect, ca am aflat si eu intamplator de la cineva, care mi-a trimis link-ul pe e-mail. Parerea mea - este ingrozitor, daca vor pune in practica asa ceva. Scopul este unul singur: distrugerea po****tiei prin intoxicarea cu chimicale. Oricum, nu cred ca romania, indiferent de cati oameni semneaza aceasta petitie, se va opune hotararilor luate.

ce anume sa puna in practica? codul nu interzice niciunei tari participante sa comercializeze vitamine si suplemente alimentare. este doar o recomandare de a publica pe etichete dozele maxime admise si contraindicatii, ca se previna supradozarea sau administrarea dupa ureche. controversa e legata de incadrarea vitaminelor si suplimentelor astora, unii le includ la droguri, altii la non-droguri, altii la alimente...nu sunt la curent cu sursa alarmismelor, deci spuneti-mi si mie care e disputa la care va referiti si unde as putea citi mai mult? din ce stiu, codul asta recomanda chestiuni de igiena si safety (siguranta?) pentru industria alimentara, dar si pentru producatorii gen fermieri, tarani, etc, de la producere pana la comercializare, ca sa previna raspandirea bolilor in tarile in curs de dezvoltare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui StMihaela

da

Mergi la inceput