De unde cumpar un catel de rasa
Raspunsuri - Pagina 2
catalina2307 spune:
Anyella - si eu fetita tot la 5 saptamani am adus-o acasa. Daca imi amintesc bine -ca na trecura ceva ani - am dat pe bichonel 500 - 550 eur cu pedigree. Pupe mama bichoneii ca ei sunt cea mai buna investitie .
Off topic - scuze.
Si eu as vrea sa las fetita sa fac puiuti dar in acelasi timp imi este teama si de complicatii. Are ea 4 ani dar este tare micuta (are cam 2 kg) .Sa fie o idee asa rea? Este mai bine sa o castrez? Tu de ce ai hotarat sa o castrezi pe Tasha? Strict din lipsa de timp?
anyella spune:
O sterilizez pentru ca faza cu...e bine sa faca pui macar o data e cea mai mare timpenie auzita.E o idee invechita si proasta.O sterilizez pentru ca mamica Tashei avea vreo 4 kg si a facut 6 pui.
Era sa moara de doua ori,lipsa de calciu.A ramas intepenita,abia a fost transportata la vet.Am vazut cu ochii mei cum fugea si se ascundea de pui cind se marisera ca ei ar fi supt continuu.Avea program de alaptat,in rest se trezea stapina noaptea sa le incalzeasca lapticul si sa ii hraneasca de citeva ori pe noapte.
O sterilizez pentru sanatatea ei.De ce ii mai pustoaica :),de aceea suporta si se reface mai bine.Altfel poate face lactatii false,cancer ovarian,piometru,etc.Imi e un pic teama,e firesc,de operatie dar suportam noi cumva.Mai ales ca nu sint incepatoare.Catei nu am sterilizat,dar la mitze sint experta : ).Deci cam astea imi sint motivele.Nici nu am timp de ingrijit pui,nici nu am pedigree la ea desi ambii parinti au,nici nu m-ar lasa inima sa ma despart de pui.
Dar in primul rind o fac pentru sanatatea ei.Scuze pentru marele off-topic
----------------------------------------------
Tashi
catalina2307 spune:
anyella - multumesc. Nici nu stiu de ce anume imi este mai teama. De sarcina sau de operatie. Baietelul meu cand a fost operat (lovit de masina ) a facut stop cardiac, resuscitat, a reactionat tare urat. Prima oara am crezut ca este din cauza socului. Dar si la a doua operatie cand i-a scos tija, dupa un an, s-a intamplat exact la fel. Si daca el care este baiat mare , are 4 kg , a reactionat asa, zgamba mica cum o sa suporte anestezia?
anyella spune:
Catalina, la zgaiba mica si daca o lasi sa faca puiuti tot la anestezie ajungi pt ca ii vor face cezariana (probabil),fiind vorba de un bichon micut.Dar sa mai alapteze !( :.
In Bucuresti ai profesionisti.Se poate face un test la inimioara,pre/ anestezie .Daca nu are probleme (aritmii sau mai stiu eu ce) va fi bine.Succes,indiferent de decizia ta.
De obicei la anestezii,cateii misca capul dintr-o parte in alta,precum cateii aceia albi din vremea lui Ceasca pe care ii aveam in Daciile parintilor : ).Nu e nimic ingrijorator,daca asta ai vazut la baietel.
Tashi
gabidaniela spune:
Vreau si eu un bichonel Da' nu imi pot permite sa dau 500 de euroi.Imi vinde si mie cineva mai ieftin?
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
anyella spune:
Gabi,nu o sa aiba pedigree la mai putin de 500/600 de eur.Nu ai nicio garantie asupra sanatatii puiului.Te poti trezi ca pur si simplu moare.Cum iti va fi? Rau,iti spun eu pt ca practic sint ca bebeii.
Daca mai ai un pic de rabdare,eu ajung cu Tash la sterilizat.Si iti gasesc bichon la preturi mici.Dar gindeste bine ce faci.Reciteste ceea ce am scris.Vrei un pui de bichon sa nu aiba tratamentul facut,obligatoriu in primele trei luni de viata? Vrei sa suferi in primul rind pt puiut si apoi pt banii dati?
E rasa sensibila.Foarte sensibila.Daca scapa de cca 4 luni sint ok.
Eu zic sa nu te grabesti sa dai niste bani daca nici macar nu stii de unde il achizionezi.Eu nu am pedigree la Tash,ma repet...nu m-a interesat monta si concursul.Dar am asteptat-o 3 ani.
Tashi
gabidaniela spune:
Nu ma intereseaza sa aiba pedigree, in schimb as vrea sa fie sanatos, vaccinat si toate cele. Daca cunosti pe cineva care are, ii platesc si vaccinele si tratamentele si cateva milioane pt el/ea, ne intelegem.
My baby...to come
anyella spune:
Gabi,eu ajung saptamina viitoare cu Tash la vet,pt vaccin.Daca iti asumi riscul,e un risc ti-am explicat,incerc sa gasesc.
Dar,solutia ideala ar fi sa intri pe un site de animale.Nu dau link.Gasesti tu sigura cu google.Metisi de bichoni vei gasi.Sigur!
Eu nu am pedigree la Tash dar repet : ii cunosc bine parintii.Si am adus-o acasa la opt saptamini.Oricum am avut mici probleme,cu alimentatia.Sint mici si lacomi.Daca te pot ajuta cu orice sfat,astept PM.
Tashi
gabidaniela spune:
Anyella, ti-am trimis si PM, dar nu stiu daca l-ai primit ca mie nu mi-l arata in trimise. Crezi ca ai putea sa ma ajuti sa imi gasesc un bichonel mai ieftin? Te rog sa intrebi la vet sau daca cunosti pe cineva care ofera la cateva milioane. Din ce oras esti?
My baby...to come
carmencat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 anyella - multumesc. Nici nu stiu de ce anume imi este mai teama. De sarcina sau de operatie. Baietelul meu cand a fost operat (lovit de masina ) a facut stop cardiac, resuscitat, a reactionat tare urat. Prima oara am crezut ca este din cauza socului. Dar si la a doua operatie cand i-a scos tija, dupa un an, s-a intamplat exact la fel. Si daca el care este baiat mare , are 4 kg , a reactionat asa, zgamba mica cum o sa suporte anestezia? Catalina |
exista anestezie inhalatorie, riscul de complicatii datorate anesteziei fiind mult mai mic, oricum, anestezia se calculeaza functie de greutatea cainelui, indiferent de ce tip e
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.