Donarea de sange

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

si eu am mers sa donez sange, pt o fetita de la Bucuresti, dar pt. ca aveam un bb de cateva luni acasa, n-am putut, decat dupa ce face un an. as fi vrut sa donez atunci pt. ca aveam peste 60kg, dar acum am undeva la 53-54, si ma gandesc cu groaza ca nu o sa-mi dea voie din cauza asta... o sa inecrc luna urmatoare, si sper din suflet sa fac ceva folositor si prin acest lucru.

all

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

TREBUIE SA AI PESTE 60 KG???
Si nu se pot dona cantitati mai mici, in functie de greutate?

In cazul acesta se reduce mult numarul de posibili donatori - doar sunt atatia oameni mai mici (fie ei scunzi sau pur si simplu svelti) care sunt sanatosi si care ar putea ajuta...

Eu, de pilda, daca as vrea sa ajut, ar trebui sa fac cura de ... ingrasare??? Si atunci sangele meu ar fi mai bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Eu donez de 12 ani, se recolteaza 450 ml sange la fiecare donare, se doneaza odata la 2 luni sau la 2 luni jumate, se fac muuulte analize (dupa donare - HIV, hepatitele A,B,C si cred ca a aparut ceva si la D, calciu, colesterol, trigliceride, hemoglobina se face inainte de donare, glicemie...) pentru ca sunt ceva virusi care e posibil sa nu iasa din primele analize asa ca ei le repeta la o anumita perioada de timp, nu am 60 de kile ca m-as rostogoli, am donat si cand aveam 44 kg si nu am avut nimic! E un gest nobil, dar cand vin cu scutirea la serviciu (apropos, ziua nu e platita) se uita la mine ca la urs!! Zice ca ce-mi trebuie "MIE" sa donez!!! Parca pentru mine donez!!!

http://tt.lilypie.com/y5pNp2.png

Pozici din tinereti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

TREBUIE SA AI PESTE 60 KG???
Si nu se pot dona cantitati mai mici, in functie de greutate?

In cazul acesta se reduce mult numarul de posibili donatori - doar sunt atatia oameni mai mici (fie ei scunzi sau pur si simplu svelti) care sunt sanatosi si care ar putea ajuta...

Eu, de pilda, daca as vrea sa ajut, ar trebui sa fac cura de ... ingrasare??? Si atunci sangele meu ar fi mai bun?

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

exact problema asta o am si eu. adica... ultima data cand am incercat sa donez sange pentru un baietel, cand m'a refuzat pe mine, au mai intors din drum inca vreo 10 femei de statura mea (aprox 50 kg). zicea ca nu ne pot lua 450 ml de sange, si ca nu pot lua mai putin, pentru ca pungile sunt de 450.
daca fac un mic clacul... daca ar fi luat de exemplu 250 ml x 10 persoane...
ma gandeam daca nu ar fi o idee buna sa demaram o campanie / petitie/ ceva...
adica e pacat... inteleg ca ar fi costuri cu productia pungilor mai mici, omologari, si ce alte proceduri sunt implicate, dar ma gandesc ca se "pierde" o cantitate mare de sange...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

mishutza, am donat prima oare anul aceste, in 03.04. S-a organizat o actiune de-a Crucii rosii la mine in cartier (68239). am completat un formular, m-a inscris o tanti, apoi m-a chestionat un medic, luat temperatura si tensiune, greutatea corporala peste 50kg, parca, apoi mergi la alta grupa de evaluatori si alte intrebari, iti iau din deget singe pt hemoglobina, iti dau setul de pungute si mergi la un pat pliant, apare un dr si iti aseaza branula si un voluntar urmareste evolutia. Io credeam ca mi-a luat 500g, eram ferm convinsa de asta(punga + eprubetele) m-au tinut mai mult fortat pt ca trebuia sa iau copii din gradinitza, altu de la scoala de sport. Ce nu stiam: ca mai intai se trece pe la restaurant :D, oricum pe mine m-au obligat sa beau atunci 1,5 l apa. totul a durat 1 ora.
Mi-au spus ca imi vine cardul de donator in 2 sapt, nici acu nu a aparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Eu sunt donatoare de sange de ceva vreme. Ma duc la Institutul de Hematologie, langa str Doctor Felix. Ti se fac toate analizele posibile, lucreaza bine. Am facut acolo mai multe decat in toata viata mea: si tensiunea luata si verificarea plamanilor, nu mai zic de alea de sange....
Dureaza de fiecare data destul de mult, macar o ora, daca nu 2. Tre sa intri in vreo 6 camere diferite, dar nu te incurci, te indruma personalul. Trebuie sa mananci bine in dimineata respectiva, sa fii odihnit, sa bei multe lichide, sa nu fumezi. Nu stiu de cafea.
Trebuie sa treaca aproximativ 70 de zile intre donari, 4 pe an la femei (datorita existentei ciclului menstrual) si 5 la barbati. Eu am ajuns o data prea repede, cam dupa 50 de zile si m-au acceptat, dar m-au atentionat sa nu ma ami vada 3 luni pe acolo.
Nu tre sa ai chiar 60 de kg, dar peste 50 sigur. Cred ca 55 e limita.
Cardul de donator il fac pe loc.
PS grupa AB doneaza pt A, pt B si pt AB. (O e cea mai rara si RH-ul neg)

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Eu m-am suparat pe ei. Se plang atata pe la televizor, in tot felul de campanii si reportaje, incat iti vine sa le plangi de mila.
Am AII pozitiv si mergeam sa donez sange de la 18 ani. Nu mergeam prea des din cauza timpului, dar ma straduiam sa ajung macar odata pe an. Simteam ca fac si eu un bine. Erau tare plictisite de mine, ca am AII pozitiv, grupa cea mai raspandita, si mi-au zis ca sa nu revin mai repede de un an, ca nu e nevoie.
Atunci sa zica din start ca acele chemari disperate la donare sunt facute pentru grupele rare si RH-uri negative, sa stam noi, astialalti potoliti in banca noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

La chestia cu donatul, sincer eu nu prea m-am gandit. Dar in ultimul timp aud din ce in ce mai des ca e nevoie de sange.
Azi am primit mailul acesta:
V#259; rog, da#355;i sfoar#259; īn #355;ar#259; dup#259; grupa AB pozitiv...

Dac#259; cineva e dispus s#259; doneze sānge...pentru o feti#355;#259; cu leucemie...

Este la spitalul Fundeni (Bucure#351;ti), are 9 ani...#351;i pān#259; la opera#355;ie face transfuzii zilnice.

Altfel moare.

ID: nico_popac !
M#259;car da#355;i mai departe

Saptamana trecuta am primit pe mess un alt mesaj de genul acesta.

Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In Bucuresti se poate dona si in alta parte decat la Inst. de Heatologie? Ma gandesc ca sunt multi oameni care ar dona. Stiu ca la o companie mare (o multinationala) s-au dus special si s-a donat la servici. Poate s-ar putea face stfel de campanii si la alte companii. Sunt atatea cladiri mari de birouri, cu angajati multi, cu cabinet medical...s-ar putea rezolva problema daca ar exista astfel de initiative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Sa donezi sange este un gest nobil !
Insa mai sunt si cazuri ca cel de mai jos ...

Buna ziua,
Am primit un mesaj pe mail prin care eram instiintati de cazul unei fetite bolnave de leucemie care avea nevoie de sange grupa AB4 pozitiv.
Astazi dimineata am mers la centrul de transfuzii de la Calarasi, impreuna cu o colega, cu scopul de a dona. Ni s-a motivat initial ca nu putem dona daca avem sub 65 kg, desi ne informasem in pralabil si aflasem ca nu poti dona daca ai sub 55-60 kg! Apoi, vazand ca insistam sa ne cantarim, au spus ca trebuie sa vorbim cu familia si sa intrebam cand are loc operatia, desi nici nu fusese vorba de asa ceva! Cand au vazut ca avem si nr.de telefon al tatalui fetitei si ca suntem dispuse sa donam, au spus ca trebuie ca medicul de la Fundeni sa transmita o cerere catre Centrul de Transfuzii de la Calarasi prin care sa solicite cantitatea de sange necesara, ca ele sa stie cat sa trimita! Nu inteleg in ce masura conteaza cantitatea, important este sa trimita, pentru a ajuta un suflet! In plus, au declarat ca au si la Calarasi un caz care are nevoie de AB4 pozitiv, dar nu au facut nici macar un gest in sensul de a recolta sange! Le-am lasat ca sa vad pana unde imping indolenta...sa vad daca sunt dispuse sa faca ceva pentru oamenii astia, caci era f clar ca odata ce ajunsesem la ele, eram hotarate sa donam!
Ultimul argument pentru a ne convinge sa plecam a fost ca ele nu fac masa trombocitara, ci doar masa eritrocitara si ca cel mai bine ar fi sa mergem noi la Institutul de Hematologie de la Bucuresti .....!
Sa va rugati zilnic sa nu vi se imbolnaveasca copiii....altfel nu vor avea nicio sansa cu asemenea oameni in sistemul medical! Tin sa mentionez ca sotul meu este medic, insa o asemenea atitudine nu am vazut niciodata le el! Sunt absolut siderata! Vreau sa le vad pedepsite intr-un fel si ....sincer...n-as astepta pedeapsa de la Dumnezeu!

Iris

Mergi la inceput