Condica Salajencelor [90]
Raspunsuri - Pagina 14
silvana_salajan spune:
Adriana, baga reteta....Noi am plantat azi zmeura. Doamne da sa se prinda macar jumate... Asa de tare m-as bucura...
mihaela_specht spune:
sara buna
otilia sa dea Domnu sa se prinda,cam pe cand se culege zmeura?prin august mai fioa ceva?![]()
mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis
Dennis-puiu
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei
silvana_salajan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihaela_specht sara buna otilia sa dea Domnu sa se prinda,cam pe cand se culege zmeura?prin august mai fioa ceva? |
dianaiulie2009 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvana_salajan Cafeaua e servita duamnelor Dulciuri |
Mmmmmm .... ce buna e ...... mersi Oti
dianaiulie2009 spune:
Brrr ... ce vreme inselatoare e afara .... soarele straluceste, dar sufla un vant de te ia cu friguri ...
Acum am ajuns acasa . Dupa ce am iesit de la biserica am mers la finii nostri pe Sarmas sa-i vizitam , dar inainte am trecut si pe la Magazinul Copiilor sa mai vedem ce a mai adus frumos Elvira. I-am cumparat o caciulita tare haioasa Paulei.
Duminica frumoasa sa aveti cu toatele !!!
dianaiulie2009 spune:
Otilia , scriu mai jos reteta de la mere caramelizate :
MERE CARAMELIZATE IN BLAT PUFOS
Ingrediente:
6-7 mere ionatane(sunt m.zemoase)
6 oua
o cana zahar
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
unt
Mod de preparare:
Se iau merele ionatane se spala,curata de coaja si se vor taia in doua parti egale..
In tava de prajitura vom pune la caramelizat 10 linguri de zahar.Cand acesta a devent auriu adaugam jumatate de pachet de unt si vom obtine caramelul. Peste adaugam merele care au fost taiate-n jumatati egale,iar peste mere scortisoara. Le vom lasa linistite si ne vom ocupa de blat .
Blat:
6 oua
o cana zahar(o cana ca cea pt.lapte)
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
3 linguri ulei
Se bat albusele cu zaharul pana acestea devin bezea..Se adauga galbenusele,cana de faina(usor)folosind lingura de lemn..Zaharul vanilat,praful de copt stins cu lamaie si cele 3 linguri de ulei.
Blatul se toarna peste merele din tava si se da la cupor pana cand aceasta capata o culoare rozalie.
Cand este gata prajitura se va rasturna in asa fel incat merele se fie cu fata-n sus.
Se poate servi cu frisca si doua cupe de inghetata de vanilie.Este foarte gustoasa si fara.
silvana_salajan spune:
Adriana, nu ma duce in ispita, minten ma duc sa o prestez ca prea bine suna... La insistentele famelionului nu am facut nika dulce
In schimb au bagat astia la cioco... Amu regret ca nu le-am facut o praji si ca i-am ascultat.
Restul? Pe unde va chefuiti???
dianaiulie2009 spune:
Oti, e gustoasa rau . Eu nu am mai pus deasupra nimic, din motiv de a nu manca atata dulce. Noi iesim imediat pe platou cu fetele, Dea cu trotineta si Paula cu bicicleta. In rest am tras un somn de vreo 2 ore , amu sper sa pot dormi la noapte.
Chiar asa , RESTUL ??????