Condica Salajencelor [90]

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Au iesit merele caramelizate un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Adriana, baga reteta....Noi am plantat azi zmeura. Doamne da sa se prinda macar jumate... Asa de tare m-as bucura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

sara buna

otilia sa dea Domnu sa se prinda,cam pe cand se culege zmeura?prin august mai fioa ceva?

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_specht
sara buna otilia sa dea Domnu sa se prinda,cam pe cand se culege zmeura?prin august mai fioa ceva?
Miha, daca se prinde nu cred ca va rodi anul asta. Eniuei, in august facem rost de zmeura, no problem . Dulciuri

Mergi la inceput

Cafeaua e servita duamnelor Dulciuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui silvana_salajan

Cafeaua e servita duamnelor

Dulciuri

Mmmmmm .... ce buna e ...... mersi Oti

Mergi la inceput

Brrr ... ce vreme inselatoare e afara .... soarele straluceste, dar sufla un vant de te ia cu friguri ...

Acum am ajuns acasa . Dupa ce am iesit de la biserica am mers la finii nostri pe Sarmas sa-i vizitam , dar inainte am trecut si pe la Magazinul Copiilor sa mai vedem ce a mai adus frumos Elvira. I-am cumparat o caciulita tare haioasa Paulei.

Duminica frumoasa sa aveti cu toatele !!!

Mergi la inceput

Otilia , scriu mai jos reteta de la mere caramelizate :

MERE CARAMELIZATE IN BLAT PUFOS

Ingrediente:
6-7 mere ionatane(sunt m.zemoase)
6 oua
o cana zahar
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
unt
Mod de preparare:
Se iau merele ionatane se spala,curata de coaja si se vor taia in doua parti egale..
In tava de prajitura vom pune la caramelizat 10 linguri de zahar.Cand acesta a devent auriu adaugam jumatate de pachet de unt si vom obtine caramelul. Peste adaugam merele care au fost taiate-n jumatati egale,iar peste mere scortisoara. Le vom lasa linistite si ne vom ocupa de blat .
Blat:
6 oua
o cana zahar(o cana ca cea pt.lapte)
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
3 linguri ulei

Se bat albusele cu zaharul pana acestea devin bezea..Se adauga galbenusele,cana de faina(usor)folosind lingura de lemn..Zaharul vanilat,praful de copt stins cu lamaie si cele 3 linguri de ulei.
Blatul se toarna peste merele din tava si se da la cupor pana cand aceasta capata o culoare rozalie.
Cand este gata prajitura se va rasturna in asa fel incat merele se fie cu fata-n sus.
Se poate servi cu frisca si doua cupe de inghetata de vanilie.Este foarte gustoasa si fara.

Mergi la inceput

Adriana, nu ma duce in ispita, minten ma duc sa o prestez ca prea bine suna... La insistentele famelionului nu am facut nika dulce In schimb au bagat astia la cioco... Amu regret ca nu le-am facut o praji si ca i-am ascultat. Restul? Pe unde va chefuiti???

Mergi la inceput

Oti, e gustoasa rau . Eu nu am mai pus deasupra nimic, din motiv de a nu manca atata dulce. Noi iesim imediat pe platou cu fetele, Dea cu trotineta si Paula cu bicicleta. In rest am tras un somn de vreo 2 ore , amu sper sa pot dormi la noapte.

Chiar asa , RESTUL ??????

Mergi la inceput