Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alinutza1979

[
N-ar fi mai corect sa existe o Policlinica pentru copii, fiecare copil sa aiba medicul lui, si cabinet de urgente ptr copii; separat o alta Policlinica de adulti cu cabinet de urgente...sau nu stiu cum ...insa nu asa!

Exista!!! Nu sunt insa suficiente! Noi apartinem de o policlinica care are cladire special dedicata copiilor, medici dedicati...etc...mai putin ORL. Ca adult bolnav iti inteleg supararea pentru ca-ti era rau...ca mama de copil mic insa...NU! Copilul meu facea febra 39 de vreo 3 zile (avea un an) si era deja sub antibiotic...m-am dus la policlinica cu ea sa o vada din nou pediatra si mi-a zis ca trebuie sa ma dcu obligatoriu si in cladirea alaturata la ORL...am ajuns acolo...o mare de oameni, care mai de care tusea mai rau, se tine sa galci...de' ca la coada la doctor. Pe usa scria mare "bebelusii au prioritate!". Am batut, i-am spus asistentei ca am un bebe, mi-a zis sa astept putin ca iese imediat pacientul care era inauntru si ne cheama. ERA SA FIU LINSATA DE PERSOANE BINEVOITOARE (doua dintre ele explicandu-mi convinse ca ele au oreion) ca am vrut sa intru! Acum vin si spun doar atat...eu ca adult, dar mai ales ca mama, oricat de rau mi-ar fi nu as comenta in ceea ce priveste un copil mic! NICIODATA! Pana la urma, m-am gandit ca mai bine imi feresc copilul de alte boli si am plecat de acolo cat de repede am putut...

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Daca avea si un sot doamna din poveste sigur mai umplea inca 10 pagini cu alte probleme.

Ce rau esti

As putea adauga si faptul ca, atunci cand iesi de la posta dupa plata vreunei facturi, cineva se repede la usa in fata ta, iese si da drumul la usa in asa fel incat iti striveste carutul - dar tu, ca mamica vigilenta, intinzi repede bratul si induri durerea scarsnind. Pana sa apuci sa iesi apare un aldoilea nesimtit care face acelasi lucru, numai ca indrazneste sa-si strecoare fundul pe langa nasul copilului care sta in carut.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Acum vin si spun doar atat...eu ca adult, dar mai ales ca mama, oricat de rau mi-ar fi nu as comenta in ceea ce priveste un copil mic! NICIODATA!

....nu in privinta copilului mic comentez ci a organizarii sistemului medical! Nu-i corect ca un adult sa lesine de durere in fata cabinetului iar mamicile cu bebei sa intre inainte pentru o consultatie periodica sau ptr o reteta ! Daca boala bebelusul este caz de urgenta are prioritate maxima! Si un om care se simte rau are prioritate in fata altuia care a venit pentru o reteta sau o trimitere,insa nu-i corect nici pentru el care a venit primul sau primtre primii si ptr o trimitere sau o adeverinta asteapta ore intregi!
Personal consider ca e o porcarie MEDICUL DE FAMILIE, sau nu este ceea ce s-a vrut a fi!

Multe lucruri sunt anapoda in tara asta; legile nu sunt respectate iar oamenii care le incalca nu sunt pedepsiti; de aici se se naste un tupeu si o obraznicie fantastica!
Daca am incerca sa fim mai buni noi insine, sa incercam sa nu ne mai ratoim unii la altii, sa ne respectam cat de cat....ca oamenii, probabil s-ar schimba ceva!

Puppa, cand ai tu timp si dispozitia necesara poate ne enumeri de cate ori inainte de a avea bebe cand stateai la vre-o coada,te-ai uitat in spate la o mamica cu bebe si ai rugat-o sa pofteasca inaintea ta, sau de cate ori ai ajutat-o sa urce sau sa coboare caruciorul din autobuz, sau orice ajutor cat de mic l-ai acurdat cuiva!

Mergi la inceput

Citat:

Acum vin si spun doar atat...eu ca adult, dar mai ales ca mama, oricat de rau mi-ar fi nu as comenta in ceea ce priveste un copil mic! NICIODATA!

....nu in privinta copilului mic comentez ci a organizarii sistemului medical! Nu-i corect ca un adult sa lesine de durere in fata cabinetului iar mamicile cu bebei sa intre inainte pentru o consultatie periodica sau ptr o reteta ! Daca boala bebelusul este caz de urgenta are prioritate maxima! Si un om care se simte rau are prioritate in fata altuia care a venit pentru o reteta sau o trimitere,insa nu-i corect nici pentru el care a venit primul sau primtre primii si ptr o trimitere sau o adeverinta asteapta ore intregi!
Personal consider ca e o porcarie MEDICUL DE FAMILIE, sau nu este ceea ce s-a vrut a fi!

Multe lucruri sunt anapoda in tara asta; legile nu sunt respectate iar oamenii care le incalca nu sunt pedepsiti; de aici se se naste un tupeu si o obraznicie fantastica!
Daca am incerca sa fim mai buni noi insine, sa incercam sa nu ne mai ratoim unii la altii, sa ne respectam cat de cat....ca oamenii, probabil s-ar schimba ceva!

Puppa, cand ai tu timp si dispozitia necesara poate ne enumeri de cate ori inainte de a avea bebe cand stateai la vre-o coada,te-ai uitat in spate la o mamica cu bebe si ai rugat-o sa pofteasca inaintea ta, sau de cate ori ai ajutat-o sa urce sau sa coboare caruciorul din autobuz, sau orice ajutor cat de mic l-ai acurdat cuiva!

Aici ai perfecta dreptate...cu absolut tot ce ai scris!

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Citat:

Ei bine, fac parte din categoria celor care ajuta oamenii. Am lasat intotdeauna femile gravide sau cu copii in brate sa stea jos in autobuz sau sa treaca in fata mea la cozi. Am ajutat si sa coboare din autobuz si mame cu carut si batrani cu sacosi. Cand eram mai mica, prin generala, chiar duceam babele cu sacosi pana in fata blocului. Asta este si unul dintre ofurile mele...Ca eu sunt "fraiera" si ajut oamenii si cand am si eu nevoie....O sa revin cu exemple detaliate cand ma intorc cu Amalia din parc....

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Nu va inteleg. E consolator sa te gandesti ca undeva e mai rau ? Vrem sa comparam Romania cu India, Bangladesh si altele asemenea sau cu tarile civilizate ale Europei ?

Maria

Nuuuu. Doar amuzant.Hi hi hi !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
Mare lucru nu stiu nici eu...dar am inteles ca in afara de un praf infernal...o alta "eleganta" la moda este sa te scarpini intre degetele de la picoare in timp ce stai la masa...eventual sa te clatesti intr-un castron (fara apa si sapun) pe care-l treci mai departe si la ceilalti meseni care trebuie sa se clateasca si ei! Asta, inteleg insa ca se petrece la familii instarite...bleahhh

Parca ai spune un banc. Foarte amuzante obiceiurile indienilor. Sa inteleg ca nici britanicii nu au reusit sa-i invete regulile de igiena ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:
Mare lucru nu stiu nici eu...dar am inteles ca in afara de un praf infernal...o alta "eleganta" la moda este sa te scarpini intre degetele de la picoare in timp ce stai la masa...eventual sa te clatesti intr-un castron (fara apa si sapun) pe care-l treci mai departe si la ceilalti meseni care trebuie sa se clateasca si ei! Asta, inteleg insa ca se petrece la familii instarite...bleahhh

Parca ai spune un banc. Foarte amuzante obiceiurile indienilor. Sa inteleg ca nici britanicii nu au reusit sa-i invete regulile de igiena ?

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Mda..pare-se ca nu in totalitate...si cand ma gandesc cat de "cool" mi se pareau mie indienii (in adolescenta!) dupa ce citeam diverse carti despre ei....

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Citat:

Mda..pare-se ca nu in totalitate...si cand ma gandesc cat de "cool" mi se pareau mie indienii dupa ce citeam diverse carti despre ei....

Eu sunt de-a dreptu' socata de atata ignoranta - chiar daca rad...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

chiar duceam babele cu sacosi pana in fata blocului. ..
O sa revin cu exemple detaliate cand ma intorc cu Amalia din parc....

hai ca ne-ai tinut toata ziua in suspans....

Mergi la inceput