Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

pai nene tipul de iarba este functie de conditile zonei..vreme...de pamint..blabla...nu merge sa pui iarba de Londra sport style in Bucuresti.
asa orice fraier ar planta iarba din anglia in sat la el si ar avea gazon ca la Buckingham palace.

Gazonul trebuie intretinut, adica udat, tuns des, pus ingrasamant in fiecare an. De asta e greu sa ai asa ceva. Pricepusi Guestus ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
"relativ la trotuare cu rampa, nu sunt peste tot. in belgia sunt, in italia insa nu am vazut la fel de des. dar nu vad in asta o problema mare daca ai carucior de copil, il poti ridica usor.

Si daca ai un copil in carucior si mai esti insarcinata = nu ai voie sa ridici greutati mari ? Si daca ai doi sau trei copii de varste apropiate, cum faci ?

si daca ai doar 1 mina si doar 1 picior + diabet si 3 copii intre 1 luna si 4 ani...e...ce te faci atunci? si un sot betiv? si nu ai rampa?

Povestea drobului de sare...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Faci sesizare scrisa la primarie si te tii de capul lor sa rezolve.

Lisa, asta e numai un aspect printre multe-multe altele. Atunci primarii de sectoare, directorii si sefutii din primarii pt ce sunt platiti daca lumea trebuie sa initieze proiecte si sa le urmareasca desfasurarea ? Inteleg cand e vorba de o initiativa mai deosebita, dar pt locuri de joaca, rampe, lifturi etc ...

E vorba de o capitala europeana, nu de un loc la capatul lumii unde trebuie sa-ti construiesti casa cu mana ta.

Mergi la inceput

Maria,

Am vorbit serios.

Si, oricum, este mult mai constructiv sa faci o sesizare la primarie si sa urmaresti cursul acesteia spre rezolvare, decat sa te plangi in vant...

Mergi la inceput

Citat:
Si daca ai un copil in carucior si mai esti insarcinata = nu ai voie sa ridici greutati mari ? Si daca ai doi sau trei copii de varste apropiate, cum faci ?

si daca ai doar 1 mina si doar 1 picior + diabet si 3 copii intre 1 luna si 4 ani...e...ce te faci atunci? si un sot betiv? si nu ai rampa?[/quote]

[/quote]

Ti se pare amuzant ? Eu nu vad decat o gluma deplasata a lui Guestus care ia in deradere o situatie (ma refer la exemplul dat de el) care este de plans.

Guestus, Lisa, scuzati-ma ca nu rad de persoana fara o mana care are diabet si 3 copii.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

si daca ai doar 1 mina si doar 1 picior + diabet si 3 copii intre 1 luna si 4 ani...e...ce te faci atunci? si un sot betiv? si nu ai rampa?

[/quote]

Ti se pare amuzant ? Eu nu vad decat o gluma deplasata a lui Guestus care ia in deradere o situatie (ma refer la exemplul dat de el) care este de plans.

Guestus, Lisa, scuzati-ma ca nu rad de persoana fara o mana care are diabet si 3 copii.
[/quote]

Maria,

Situatia descrisa de Guestus este hilara tocmai pt ca este exgerata. O diabetica cu o mana si un picior nu se apuca sa faca atatia copii. In primul rand, diabeticele au dreptul legal la intrerupere de sarcina.
Hai, ca deja, batem floricele pe campii.

Fuse doar o gluma, de-a lu' Guestus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
"relativ la trotuare cu rampa, nu sunt peste tot. in belgia sunt, in italia insa nu am vazut la fel de des. dar nu vad in asta o problema mare daca ai carucior de copil, il poti ridica usor.

Ce zice lisaelisa...si pana se rezolva...carucioarele nu se ridica pentru a cobora sau urca o bordura......stii, e tehnica aia simpla in care apesi pe ghidon si eventual te ajuti cu piciorul pe mijlocul carutului...ca sa creezi parghie...in concluzie, nu trebuie sa cari carutul in carca ca sa cobori sau sa urci o bordura....si apropo..carutul meu are 12 kg fi-mea tot 12...si chiar si asa se urca usor bordura...doar ca...la un an si 7 luni...deja nu prea mai folosim carutul ci picioarele!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Citat:

Maria,

Am vorbit serios.

Si, oricum, este mult mai constructiv sa faci o sesizare la primarie si sa urmaresti cursul acesteia spre rezolvare, decat sa te plangi in vant...

Cu o sesizare nu se face primavara. Orasul are n aspecte de imbunatatit. Exista o armata de oameni platiti pt. a se ocupa de curatenia si dezvoltarea orasului. Sunt oameni platiti sa gandeasca si sa faca ceea ce trebuie. Nu pot sa rezolve o mana de oameni prin sesizari, ceea ce au de facut Consiliile locale & co.

Mergi la inceput

Gata, Oanamada si-a rezolvat problema.

Guestus, ura si la gara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

Citat:

Maria,

Am vorbit serios.

Cu o sesizare nu se face primavara. Orasul are n aspecte de imbunatatit. Exista o armata de oameni platiti pt. a se ocupa de curatenia si dezvoltarea orasului. Sunt oameni platiti sa gandeasca si sa faca ceea ce trebuie. Nu pot sa rezolve o mana de oameni prin sesizari, ceea ce au de facut Consiliile locale & co.

Si atunci...ce sa facem...stam si ne plangem de mila asteptand ca ei sa faca daca au chef si minte sa faca ceva?
Nu-ti inteleg rationamentul...oamenii aia sunt pusi in posturile alea...daca ei sunt incompetenti sau nesimititi...noi ar trebui sa asteptam ca ei sa gandeasca sa faca si intre timp sa ne plangem pe forumuri ca nu fac?
Constructiv mi se pare ca in momentul in care sesizezi ca nu se face sa-ti ceri drepturile acolo unde trebuie...ca daca stam sa asteptam...competenta...asteptam la infinit.
Uite un exemplu de oameni care "sunt platiti sa gandeasca" si gandesc cu "zonele libere ale creierului". Langa casa mamei mele se afla un parculet micut in care este amenajat un loc de joaca pentru copii mici si foarte mici (leagane cu siguranta, tobogan micur, cateva leganatori din alea de bebei etc). Pana acum o saptamana in patru puncte ale acestui parculet "tronau" ca la ele acasa niste grupuri de piroane de metal...care ieseau din nisip aproximativ 20-30 de cm. Orice copil putea sa-si scoata ochii, sa cada si sa se infiga in ele etc. Am vorbit cu mamicile din parc...si intr-o singura zi am sunat la Primarie vreo 6-7 persoane legate de aceeasi problema. Doua zile mai tarziu, ajungem in parc si ce gasim ....aparate de fitness, grele, din metal, cu multe parti contondente, absolut periculoase pentru copiii mici si foarte mici carora le era destinat initial acest parc....spune-mi si mie acum...sa stau pasiva si sa privesc "ce bine au gandit" cei care sunt angajati sa doteze astfel de parcuri...sau sa sun a doua zi la Primarie si sa reclam din nou lipsa de creier a celui care a luat o astfel de decizie..?
Ca paranteza...in doua ore cat am stat in parc...doi copii au dat cu capul de acele aparate, unul si-a prins mana in mecanismul de la stepper, iar unul a fost lovit in cap de picioarele unui adolescent care isi "consolida" muschii pe unul din aparate...asa ca da, o mana de oameni se transforma in doua maiini de oameni, in trei...nu stam pasivi si privim dandu-ne cu la cat ii duce "capul" pe unii

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput