Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 25
cristi_2003 spune:
nu stiu cum e la voi in orasele mari, dar la noi e foarte frumos sa fii mamica.
si eu merg cu carol la cumparaturi si peste tot, ca asa imi place mie, sa fie cu noi mereu. in timpul saptamanii mergem doar noi 2, sambata vine si tati. cand am mers doar eu cu caruciorul nu am avut probleme - ca pe la 12-14 nu prea e lume prin spar (asta e cel mai aproape de noi) asa ca nu stam la cozi mari (aici nici nu sunt magazine cu cozi prioritare). si prin magazinele mici am avut surprize foarte placute - la aprozarul de langa parc era coada mare, vreo 5 oameni, si cand am venit eu cu caruciorul toti m-au lasat in fata, plus ca doua din doamne au si inceput sa-l hutune pe asta mic cu carutul si sa-i vorbeasca. la alimentara de langa la fel - acolo nu pot intra cu caruciorul printre rafturi asa ca l-am lasat langa casa de marcat si am fugit sa iau chestia care imi trebuia, cand m-am intors carol iarasi avea fun club, vreo 2 vanzatoare. si asta mic parca stie - cand apar admiratoarele le si da zambete si gangureli... sambata mergem in kaufland cu scoica si o punem pe carucior si gata.
facturile se platesc automat prin banca, de rate se ocupa tati.
de prin iarna sta politia peste tot si i-au bagat in sperieti pe astia care parcheaza aiurea asa ca nu prea mai are cineva curajul sa-si lase masina pe trotuar.
la bloc si eu stau la 4/4 asa ca nu este lift. da aici nu vad cum s-ar putea face ceva sa nu trebuiasca carat caruciorul. eu am noroc ca socrum meu are garaj jos in curte si il cobor pe bebe in scoica, fac schimbul si iesim la plimbare. altfel l-as cara si eu ca toti ceilalti.
pediatra e super - a venit la noi acasa in fiecare saptamana in prima luna, acuma o sa mergem la cabinet daca e nevoie. se merge pe principiul primul venit primul intrat, de prioritate nu poate fi vorba ca doar acolo merg doar pacienti copii. mi-ar conveni mai mult sa fie cu programare pe ore, da cu astia mici nu prea se poate ca nu stii cand mananca, plus ca mergi acolo doar cand e ceva bai, de multe ori neprevazut.
o singura experienta aiurea de tot am avut. da asta cand eram gravida. eram inainte de craciun cu o saptamana (adica 36 de saptamani)la biserica la liturghie. urma un concert de colinde si era cam plin. mergem eu, cristi si mama la impartasanie, si pe cand ne intoarcem la locurile noastre surprizaaaaa. o femeie, un copil (adica minor, ca avea vreo 15-16 ani) si un barbat se asezasera pe locurile noastre (e prima data cand patesc asa ceva, din principiu nu se face ca mai e o parte din slujba). am ramas langa banca cam mirata, astia ca si cum nu m-ar fi vazut (numai mica nu eram). noroc cu o doamna in varsta din spate ca a regrupat banca ei si mi-a facut loc. imi iau haina si poseta de la minunata familie - care erau tot fara reactie- si m-am dus sa ma asez in spate. fiind in biserica nu am facut scandal, desi imi venea sa le zic cate ceva, macar barbatului.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
raluk_psk spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui ladyJ
Pai da, am mai zis-o, sunt irezistibila la naiba, logic ca ti-am picat cu tronc Eu nu ma cert cu tine, Raluk. Pentru ca vorbim limbi diferite, intelegi? Nici nu am ceva cu tine, ca euuu, spre deosebire de tineee, nu dau vina pe altii pentru avertismentele mele si nici nu tin asa ciuda, ca nu mi-e felul. Tu poti ´´sa-mi duci vestea´´ cat poftesti si unde poftesti, pe mine nu ma deranjeaza. Racoreste-te. Dar uite, promit solemn sa-mi schimb tonul postarilor fata de ..postarile tale, atunci cand vei lasa mistocareala si vei vorbi serios, matur..ma rog, asa cum fac sutele de fete de pe aici. Pentru ca cel putin deocamdata, referire facand la postul tau de mai sus, simt asa un ton pseudo-ironic care nici nu ma enerveaza, nici nu ma face sa rad, nici sa plang...nimic... Asdar,te-am pupat si eu si nu uita-tonul face muzica. Astept cu interes o postare responsabila, ca sa ne putem pupa virtual. |
e clar ca vorbim limbi diferite din moment ce am vrut sa dau la pace cu tine si nu vrei...cat despre advertisment stiu ca m-am certat cu tine si s-a inchis subiectul...dupa care am primit minunatul triunghi..nu mai conteaza..poate ca nu tu ai raportat...putin ma mai intereseaza acum...cat despre maturitate, nu ma cunosti,nu-mi cunosti viata asa ca sa nu mai vorbim degeaba...sa ai o viata frumoasa si am sa incerc sa te evit la fel cum faci si tu...no comment..
http://tanaramamica.wordpress.com/
natynic spune:
Cristi_2003, familia aia ocupanta sigur era din Bucuresti! In rest, ce sa spun...suna idilic ce povestesti...fie pt ca asa stau lucrurile, fie pentru ca asa le vezi tu, oricum e bine
Intr-un alt registru insa, ofer si eu o lui Notquiteso...chiar daca urasti Romania. Pentru motivele descrise e firesc sa o urasti. Iar motivele pentru care nu pleci...sunt cam aceleasi cu ale mele, so...
Cat despre diaspora, Luna1, ca ma simt oarecum vizata, au fost si in urma multe subiecte; si am mai spus atunci...nu am nimic cu cei plecati IN GENERAL. Exista o anumita atitudine care imi displace profund. Si repet exemplul pe care l-am mai dat. Sa zicem ca cineva pleaca dintr-un sat uitat in fundul pamantului si ajunge un om de succes, intr-un mare oras. Si ca face o vizita satenilor lui si constata ca in sat nu exista internet, na. Una este sa le spuna: "Stiti, exista asa ceva, ca sa aveti si voi e nevoie de asta si asta etc"; si cu totul altceva sa le spuna, "uitand" de unde a plecat el insusi: "Vai dar nu-mi imaginez cum puteti trai fara internet, cat de inapoiati sunteti!" E limpede acum ce anume ma deranjeaza?...
(Majoritatea celor plecate insa care au participat la discutia asta nu fac parte din categoria a doua)
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Puppa spune:
Deci toti avem cam aceleasi "frustrari" numai ca unii le bagam in seama, altii nu. Am sa incerc sa fac si eu acelasi lucru...Am sa ma concentrez sa aud ciripitul pasarelelor in loc de motoare turate...Am sa zambesc tuturor oamenilor, desi ei or sa ma impinga pe la cozi, or sa ma impinga pe scarile autobuzului desi sunt cu Amalia in brate...O sa fiu mai optimista de azi inainte! O sa ma gandesc...lasa ca poate fi si mai rau, ce naiba eu am ajutoare, sunt eu exagerata si imi fac probleme inutil...Am o viata frumoasa de ce sa ma enervez cand vine unul in viteza pe trecerea de pietoni si ma injura ca am indraznit sa trec...Am sa tin telefonul la indemana sa sun la 112 cat timp merg pe strada...Toate se vor rezolva, ca ce naiba, viata e superba!
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui notquiteso Si daca imi zice cineva ca sunt deprimata si ca tre' sa ma duc la coafor, chiar fac o criza de nervi! Si nu-mi place ca fi-mea care are doi ani jumate imi spune: mami, cearta-i pe vecini ca asculta muzica tare, si nu-mi place. Sau: mami, de ce vecina urla? De ce vorbeste urat? |
E nasol cu crizele astea de nervi; pana sa vezi solutia, te lovesc crizele...
Si pe mine ma intreaba de ce face sau spune cineva ceva urat. Este normal sa intrebe. Eu ii explic, de fiecare data, ca persoana respectiva este rea si needucata. Doar nu m-oi apuca acum sa fac observatii necunoscutilor... Copiii trebuie sa stie ca exista si astfel de oameni, nu ii putem pazi la nesfarsit, dar ii putem invata ce este bine si ce este rau.
Despre vecinii scandalagii, poti face reclamatie telefonica la sectia de politie de care apartii. Eu asa am facut.
Vorbea cineva de Cismigiu si de faptul ca nu a fost luata in seama de administrator. Fii-mea era bebelus, cand, intr-o dimineata de vara, vad ca tot parcul era impanzit de muncitori care stropeau pomii cu solutii contra tantarilor. Atunci, da, m-a apucat isteria...si m-am dus cu o falca in cer si una in pamant la administrator si l-am intrebat de ce nu se stropesc copacii noaptea sau dimineata foarte devreme, nu la o ora in care parcul era plin de copii. L-am amenintat ca daca nu inceteaza, fac o reclamatie si adun semnaturi de la toate mamele din Cismigiu. Dragele mele, la scurt timp, muncitorii au plecat si nu i-am mai vazut nici in alte zile.
Daca vrem sa rezolvam ceva in viata, nu este suficient sa o tinem intr-o vaicareala continua, ci mai trebuie sa luam si atitudine.
Oanamada a spus ca pt a avea o alee fara scari, a facut o sesizare la primarie.
Iata un alt exemplu de atitudine potrivita pt rezolvarea unei situatii care ne creeaza disconfort.
Si eu mai merg pe iarba, desi am fost avertizata de gardieni sa merg pe asfalt. Si nu am mai deschis un topic plin de vaicareli...
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Puppa Deci toti avem cam aceleasi "frustrari" numai ca unii le bagam in seama, altii nu. Am sa incerc sa fac si eu acelasi lucru...Am sa ma concentrez sa aud ciripitul pasarelelor in loc de motoare turate...Am sa zambesc tuturor oamenilor, desi ei or sa ma impinga pe la cozi, or sa ma impinga pe scarile autobuzului desi sunt cu Amalia in brate...O sa fiu mai optimista de azi inainte! O sa ma gandesc...lasa ca poate fi si mai rau, ce naiba eu am ajutoare, sunt eu exagerata si imi fac probleme inutil...Am o viata frumoasa de ce sa ma enervez cand vine unul in viteza pe trecerea de pietoni si ma injura ca am indraznit sa trec...Am sa tin telefonul la indemana sa sun la 112 cat timp merg pe strada...Toate se vor rezolva, ca ce naiba, viata e superba! |
Daca o sa incepi sa zambesti tuturor oamenilor, o sa creada lumea ca ceva nu e in regula cu tine.
Pe mine, de regula, ma impingeau, desi ma vedeau ca sunt cu copilul in brate sau de mana, adolescentele/adolescentii sau femeile intre 40-50 de ani. Uneori chiar si batranii. Dar niciodata nu am tacut, adunand astfel atatea frustari, ci i-am admonestat. Uneori, civilizat, alteori chiar injurand; depindea si de starea mea de spirit...
natynic spune:
Lisaelisa
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Puppa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Daca o sa incepi sa zambesti tuturor oamenilor, o sa creada lumea ca ceva nu e in regula cu tine. Pe mine, de regula, ma impingeau, desi ma vedeau ca sunt cu copilul in brate sau de mana, adolescentele/adolescentii sau femeile intre 40-50 de ani. Uneori chiar si batranii. Dar niciodata nu am tacut, adunand astfel atatea frustari, ci i-am admonestat. Uneori, civilizat, alteori chiar injurand; depindea si de starea mea de spirit... lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Pai, nicicum nu-i bine....:)) Iti dai seama ca si eu bomban, tot in functie de starea mea de spirit :D.
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
Guestus spune:
ma doare capul cu iarba asta...in anglia/belgia/DK ploua de rupe pamintul la fiecare ora si iarba creste frumos si repede si temperatura e de max 15 C in august ...pe cind aia in Bucuresti au 45 C vara in august...si ploua din luna in luna...si este uscacios si iarna este -20....si iarba creste asa cum o sa aveti voi parul la 45 ani....blabla...si d"aia va spune voua gardianul sa o luati pe linga iarba. ...trebuie nene sa fii einstein sa intelegi? clar?
va spun yo...in loc sa cautati bube si alte comentarii fara noima si sa instigati la revolta mai bine va ocupati sa respectati regulile de ordine interna
blackpanterro spune:
Secretul sta in tipul de iarba! E "iarba sportiva", sports grass, din aia de care se pune si pe terenurile de fotbal.E o iarba tare, cu fir gros, rezistent, care isi revine repede dupa ce e calcata.
In centrul Stuttgart-ului nu gasesti un petec de iarba liber vara, e plin de studenti ce isi fac temele, indragostiti, parinti cu copii la un mic picnic, oameni ai strazii ce dorm. Greu gasesti un loc sa te asezi in liniste.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious