Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh

Mi- am mai adus aminte de ceva: ma enerveaza la culme ca gropile de nisip pt joaca sunt de fapt cu mult praf, maturat si pus acolo. Nisipul ala nu se schimba cu anii. Nu vreau sa va fac scarba insa intr- o zi in parcul Dero din Ploiesti in groapa de nisip era un kk de caine din care ieseau vreo doi viermisori intenstinali. Mi s- au intors matele. E normal?

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

in cismigiu cainii adusesera un sobolan mort. plus ca cineva a fost f amabil si a folosit o casuta de lemn drept wc public. inutil sa precizez ca tot parintii au indepartat respectivele ,,cadouri", nicidecum cine trebuia. sobolanul a fost dus imediat, amintirea plina de muste din casuta a ramas cateva zile, in ciuda sesizarilor facute la administratia parcului - verbal, ca cica acolo nu pot primi reclamatii si sesizari, dar daca doresti le duc ei la sediul mare (cata amabilitate!), si pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Vin si eu la spartul targului.

Ia sa vedeti organizare cu 3 puradei, tarati dupa mine, bona in Olanda(what the f... is that?) nu se exista...la 6 inchid magazinele normale, la 8 supermarketurile, sot plecat in timpul saptamanii, socrii in franta, ai mei in romanika, so...zero barat, si la dentist ii iau cu mine.

La doctor, la coafor(aia taie rapid din pleata, copiii se incura p-acolo, mezinu roade dintr-o jucarie)...cand plecam pe undeva e haos total, in avion deja ocupam cele 3 scaune, deci nu-i deranjam decat p-aia din fata si p-aia din spate...deh, data viitoare sa-si ia la business.

Oricum asta e si distractia dupa parerea mea, savoarea, sa dai si tu ca adult in mintea copiilor, sa savurezi aventura...fiecare zi care trece eu o vad ca o noua fila in cartea asta plina de surprize a vietii...si ce poate fi mai frumos decat sa nu ai nicio grija, si asta doar copiii o au.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Oana ai si tu dreptate ca sta in firea romanului sa se vaite. Pe de alta parte pesimismul asta cred ca ni se trage si de la stres/ poluare/ viata dura. Daca am fi mai relaxati, am trai intr- o tara civilizata, viata ar decurge fara nervi gratuiti provocati de functionari/ stat/ infrastructura si multe alte servicii, poate multi mai multi ar avea puterea sa schimbe lucrurile in mai bine, nu doar sa se vaite. Eu cred ca noi romanii ne- am nascut obositi.
Pentru a nu stiu cata oara imi doresc sa emigram. Poate la anul... Imi doresc pt Daria atatea lucruri realizabile in Romania poate pt stranepotii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Oanamada in ce tara civilizata nu se mai calca pe iarba precum in Romania? Ai cumva si un exemplu?

Pentru ca eu in cele cateva tari in care am mers in vacanta tocmai pentru asta era iarba acolo.

Adina fara suparare, nu am mers cu metroul londonez din statie in statie insa pe unde am mers existau benzi rulante (nu scari) pentru carucioare sau rampe pentru handicapati (care pot binenteles fi folosite si de persoanele cu copii in carut). Iar in cel mai rau caz exista semn cu scaun cu rotile si "ask for asistance".

Si da calcatul pe iarba, si relaxatul (de exemplu azi am fost la picnic cu copiii in parc unde ne-am asezat cu paturica in mijlocul pajistii si au putut alerga in voie fara sa-mi fie teama ca o sa cada fie-mea in pantaloni scurti pe beton) ma ajuta sa nu ma plang de micile probleme care se intalnesc si aici.

Si vad o atitudine cumva agresiva fata de diaspora; nu am fost implicata in conflicte mai vechi si nici nu ma intereseaza, numai ca pentru ca tin inca la Romania, o consider inca tara mea de suflet, mi-as dori sa vad ca si po****tia ei poate profita de respect din partea statului pentru simplu motiv ca platesc taxe.

Taxele pe care le platiti ar trebuie sa fie de ajuns pentru constructia unor rampe de acces, pentru trasarea unor benzi de interzis unde sa nu se poata parca pe trotuar etc.

Apropos de nisip, si fiu-miu dezgropa kk de caine cu lopatica cand era mic in parculet in Romania. In plus vecinii isi aduceau cainii dimineata la 7 sa isi faca nevoile in nisipul copiilor. Asta da lipsa de educatie.

Insa aici nu exista nisip de joaca la parculetele de copii. Pur si simplu parculetele sunt incercuite cu gard, ai semn la intrare ca nu ai voie cu caini in interior, iar la nisip te joci in propria, cumperi groapa de nisip, cumperi nisip spalat si steril si inviti copii la tine sa se joaca impreuna cu lopatelele.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddanagh

Oana ai si tu dreptate ca sta in firea romanului sa se vaite. Pe de alta parte pesimismul asta cred ca ni se trage si de la stres/ poluare/ viata dura. Daca am fi mai relaxati, am trai intr- o tara civilizata, viata ar decurge fara nervi gratuiti provocati de functionari/ stat/ infrastructura si multe alte servicii, poate multi mai multi ar avea puterea sa schimbe lucrurile in mai bine, nu doar sa se vaite. Eu cred ca noi romanii ne- am nascut obositi.
Pentru a nu stiu cata oara imi doresc sa emigram. Poate la anul... Imi doresc pt Daria atatea lucruri realizabile in Romania poate pt stranepotii mei.

Stiam eu de imi esti draga!!! La "obositii" tai eu as mai adauga mania persecutiei si rautatea aia extrema de "sa moara capra vecinului". Sincer, eu m-am obisnuit...nu-mi place, nu accept astfel de atitudini cu capul plecat, reactionez...dar nici nu imi transform viata intr-un calvar gandindu-ma la fiecare nimic ca fiind un nou "motiv de frustrare din cauza Romanicii in care traim"...Iaca...Cait parca spunea...ca frantuzoiacele cara frate carutul pe scari (pe coasta de Azur!!!, acolo...la smecheri si fitosi!)...si-l tot cara si nu se asteapta sa le planga nimeni de mila...vine Ilse si ne spune cum e in Olanda...

Am avut sansa sa vad multe tari...sa ma plimb prin multe orase ale lumii si sincer...nu am vazut rampe la fiecare colt de strada, nici oameni care se dau din calea gravidelor la casele de marcat (ba chiar in Franta la Auchan era ditamai coada la casa prioritara...si gravidele si ele pe acolo)...am vazut masini care calcau oamenii pe trecerea de pietoni (in Turcia, unde merg ca nebunii!)...
Din punctele de vedere... care i-au creat Puppei frustrari....nu sunt cu mult diferiti...nu sunt cu mult mai colorate lucrurile...cine traieste pe bune acolo stie foarte bine ca orice tara are si astfel de dezavantaje, dar primeaza alte avantaje.

Asta nu inseamna sa ne uitam pasive si sa aplaudam...dar nici sa ne dam cu capul de pereti pe motivul ca lumea este plina de nesimtiti ....eu asta tot incerc sa spun la fiecare postare...intre relaxare si incrancenare....este un pas extrem de mic si un fir de separare extrem de subtire....

Si vorba ta....mai rau ma doare sa-mi vad copilul jucandu-se in nisipul plin de rahati de caiine..decat sa-mi fac probleme ca nu are voie in iarba...dar pana la urma cred ca este o chestiune care tine de prioritatile mentale ale fiecaruia....asa ca cine sunt eu sa judec? Poate Puppa are o sensibilitate deosebita legata de niste lucruri pe care unele din noi nu avem chef sau timp sa le vedem...sau pur si simplu ne deranjeaza mai putin....

In continuare raman vehementa la chestia cu batranii...urasc sa vad cu cata usurinta sunt judecati!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Oanamada in ce tara civilizata nu se mai calca pe iarba precum in Romania? Ai cumva si un exemplu?

Pentru ca eu in cele cateva tari in care am mers in vacanta tocmai pentru asta era iarba acolo.

Adina fara suparare, nu am mers cu metroul londonez din statie in statie insa pe unde am mers existau benzi rulante (nu scari) pentru carucioare sau rampe pentru handicapati (care pot binenteles fi folosite si de persoanele cu copii in carut). Iar in cel mai rau caz exista semn cu scaun cu rotile si "ask for asistance".

Si da calcatul pe iarba, si relaxatul (de exemplu azi am fost la picnic cu copiii in parc unde ne-am asezat cu paturica in mijlocul pajistii si au putut alerga in voie fara sa-mi fie teama ca o sa cada fie-mea in pantaloni scurti pe beton) ma ajuta sa nu ma plang de micile probleme care se intalnesc si aici.

Si vad o atitudine cumva agresiva fata de diaspora; nu am fost implicata in conflicte mai vechi si nici nu ma intereseaza, numai ca pentru ca tin inca la Romania, o consider inca tara mea de suflet, mi-as dori sa vad ca si po****tia ei poate profita de respect din partea statului pentru simplu motiv ca platesc taxe.

Taxele pe care le platiti ar trebuie sa fie de ajuns pentru constructia unor rampe de acces, pentru trasarea unor benzi de interzis unde sa nu se poata parca pe trotuar etc.

Apropos de nisip, si fiu-miu dezgropa kk de caine cu lopatica cand era mic in parculet in Romania. In plus vecinii isi aduceau cainii dimineata la 7 sa isi faca nevoile in nisipul copiilor. Asta da lipsa de educatie.

Insa aici nu exista nisip de joaca la parculetele de copii. Pur si simplu parculetele sunt incercuite cu gard, ai semn la intrare ca nu ai voie cu caini in interior, iar la nisip te joci in propria, cumperi groapa de nisip, cumperi nisip spalat si steril si inviti copii la tine sa se joaca impreuna cu lopatelele.

Da Luna, am mai multe: in Franta nu se calca...exista cateva exceptii unde am vazut ca se statea pe iarba (la Nisa spre exemplu)...La Roma nu se calca (nu stiu in restul Italiei), dar m-am asezat in iarba intr-un parc sa-mi schimb sandalele (ma batusera si-mi luasem o preche de balerini de la mag de alaturi!) si imediat au aparut "baietii" care m-au atentionat in mod civilizat ca nu se sta pe iarba si m-au invitat sa gasesc o banca ....in Grecia..se sta din ce imi amintesc... Editez...ca mi-am adus aminte...in Barcelona...ii aleraga politia de zor ca stateu pe iarba...nu stiu cum se numea parcul, dar era mare!...in principiu nu se prea sta din considerentele mentionate de mine in postarea anterioara...asta nu inseamna ca oamenii nu fac ca Mihaelka sau ca mine (ca nu am cautat o banca pentru 2 minute de schimbat sandale!)...si pana la urma nu e o tragedie si nici ceva atat de deplasat(da, imi place si mie sa stau in iarba cu fi-mea!)...ideea este alta...frate...chiar trebuie sa ne revoltam pana la cer pentru ca nu se sta pe iarba? Pentru ca la locurile de joaca e plin de rahati, ambalaje, mancare putrezita, borcane, borcanele ramase de la mamici grabite si nesimtite, betivi care sforaie pe banca- pentru asta nu!? Pe mine una chiar ma deranjeaza lucrurile care imi pot afecta copilul din punct de vedere al sanatatii(uite cum ar fi chestia cu mersul pe mijlocul drumului pentru ca nu e loc pe trotuar)... sau din punct de vedere moral - in rest, urc si cobor borduri, nu stau pe iarba daca nu e voie...nu bag in seama priviri piezise etc, etc....astea sunt nimicuri care ne macina nervii aiurea!

Ps: Unde ai vazut in aceste postari o atitudine agresiva fata de diaspora...mie nu mi s-a parut!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Oana mersi de raspunsuri. Ciudat, eu am stat pe iarba si in Franta si in sudul ei(socrul meu are o casa in centrul Frantei si mergem frecvent), si la Roma chiar cu o mamica de pe DC de la Strumfi, am si poze parol , in Grecia n-am ajuns insa in Cipru daca gaseai iarba erai ok, in Spania la fel, in Austria la fel.

Da ai si tu dreptate daca e regula pai sa fie respectata insa mi se pare ciudata regula pentru ca nici nu stii cat ma bucur cand copiii mei pot merge desculti pe pajiste. Iar cu rahatul, borcane etc, ne intoarcem iar la luat atitudine, terorizata primaria pana face ceva, campanie televizata, hai ca esti in presa stii despre ce vorbesc.

Lucrurile se pot schimba insa nu doar tastand pe DC.

Atitudinea ostila fata de diaspora se vede mai in spate, nu din partea ta. Iar ce ma deranjeaza e ca nu vin aici sa ma laud ca e iarba mai verde in Uk (desi e pe bune pentru ca ploua mai mult si e iarba verde tot timpul) ci pentru ca mi se pare normal sa beneficieze si mamicile din Romania de confortul minim de aici, sa nu mai considere ca singurul loc sigur de scos copilul din casa e in parc etc. Sincer fie-mea e parte din mine din ziua 1 si unde merg eu merge si ea. Nu merg prin cluburi cu ea, insa pe timpul zilei cum zicea si Ilse daca merg la dr ea e cu mine, la dentist la fel, la cumparaturi la fel, aici nu exista frate bunici saritori ca in Romania si bone.

PS Dana si Oana in special Dariutei si Catincai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

in Germania nu se calca pe iarba ! ci se merge la plaja, se joaca fotbal, se fac picnicuri... mama ei de iarba, de ce oare o fi acolo?

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Na ca ma bag si eu.. Unde anume nu se calca pe iarba in Germania??? Poate in curtea cuiva, ca altfel eu n-am vazut niciun semn pe nicaieri.
Oricum, ca sa revin la subiect: mi se pare penibila atitudinea unora, care spun ca vezi-doamne nu tre' sa pui la suflet, sa nu te stresezi, hai sa acceptam ca lucrurile asa stau in Romania.. Ce naiba fetelor??? Am inteles ca aveti copii. Cum dracu' nu va enerveaza gramezile de coji de seminte, rahati, balti de pipi, ambalaje si sticle goale de la locurile de joaca?? Mie personal imi vine sa ii calc in picioare pe cei care fac mizerie. De ce n-o fac? Pentru ca desi m-am mai ingrasat si am ajuns in sfarsit sa trec de 50 de kile, nu cred ca fac fata intr-o confruntare cu jegosii care fac asta. Si-mi vine sa ii jupoi si pe aia care ar trebui sa faca curat, si primaria, si primarul, si presedintele, si pe mama ma-sii aluia care face mizerie, ca n-a stiut sa-l invete mai bine.
Si ca sa se oftice 99% din doamnele de pe site: urasc Romania.
Nu din punct de vedere geografic, neee, ntz! Urasc atitudinea submisiva de care ma fac vinovata si eu, pentru ca n-am de ales. Nu ma pot bate cu tiganii din parculetul de la coltul casei, pentru ca n-am unde sa scot eu copilul fiindca parcul e plin de tigani, seminte, cacati de caine si altele. Urasc lipsa de educatie, urasc sistemul asta corupt si putrezit pana la os, sunt satula de tot! Si daca imi zice cineva ca sunt deprimata si ca tre' sa ma duc la coafor, chiar fac o criza de nervi!
Nu stiu in ce dimensiune traiti voi, dar eu traiesc in Romania, si din pacate tot ce s-a insirat la primul post, este adevarat. Si asta ma scoate din minti acum ca am copil. Pentru ca daca inainte nu-mi pasa, nu ma deranja ca vecinu' asculta manele la 2 noaptea fiindca dadeam drumul la ceva rocareala si se potolea instant, acum imi pasa. Pentru ca-mi trezeste copilul.
Si-mi pasa ca n-am unde sa scot fata la plimbare fara sa risc sa fim calcate de masini sau muscate de caini. Si ma deranjeaza ca ies din casa juma' de ora, si daca-mi suflu nasul dupa aia, batista ramane neagra de la praf si gaze de esapament. Si ma oftic ingrozitor ca uite, vine vara, si eu n-am unde duce fata sa se joace in iarba. Si nu-mi place ca fi-mea care are doi ani jumate imi spune: mami, cearta-i pe vecini ca asculta muzica tare, si nu-mi place. Sau: mami, de ce vecina urla? De ce vorbeste urat?
Dar ma intind si n-are rost. Si inainte sa incepeti sa dati cu rosii si sa ma-ntrebati ce am facut eu pentru societate, de pretind atatea, ei bine sa stiti ca am facut. Nu intru in detalii, dar am facut pana mi-a iesit pe nas. Sistemul nu se schimba, doar noi, idiotii care incercam sa facem cate ceva ne uzam, imbatrinim si ne pierdem idealurile patriotice unul cate unul.
Ah, si inca un raspuns inaintea intrebarii: de ce nu emigrez daca tot nu-mi place aici? Simplu, pentru ca am copil si nu pot pleca cu dejtu' in fund intr-o tara straina for ever and ever fara sa fiu eu sigura ca am bani de lapte pe cel putin juma' de an inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui notquiteso

Na ca ma bag si eu.. Unde anume nu se calca pe iarba in Germania??? Poate in curtea cuiva, ca altfel eu n-am vazut niciun semn pe nicaieri.
Oricum, ca sa revin la subiect: mi se pare penibila atitudinea unora, care spun ca vezi-doamne nu tre' sa pui la suflet, sa nu te stresezi, hai sa acceptam ca lucrurile asa stau in Romania.. Ce naiba fetelor??? Am inteles ca aveti copii. Cum dracu' nu va enerveaza gramezile de coji de seminte, rahati, balti de pipi, ambalaje si sticle goale de la locurile de joaca?? Mie personal imi vine sa ii calc in picioare pe cei care fac mizerie. De ce n-o fac? Pentru ca desi m-am mai ingrasat si am ajuns in sfarsit sa trec de 50 de kile, nu cred ca fac fata intr-o confruntare cu jegosii care fac asta. Si-mi vine sa ii jupoi si pe aia care ar trebui sa faca curat, si primaria, si primarul, si presedintele, si pe mama ma-sii aluia care face mizerie, ca n-a stiut sa-l invete mai bine.
Si ca sa se oftice 99% din doamnele de pe site: urasc Romania.
Nu din punct de vedere geografic, neee, ntz! Urasc atitudinea submisiva de care ma fac vinovata si eu, pentru ca n-am de ales. Nu ma pot bate cu tiganii din parculetul de la coltul casei, pentru ca n-am unde sa scot eu copilul fiindca parcul e plin de tigani, seminte, cacati de caine si altele. Urasc lipsa de educatie, urasc sistemul asta corupt si putrezit pana la os, sunt satula de tot! Si daca imi zice cineva ca sunt deprimata si ca tre' sa ma duc la coafor, chiar fac o criza de nervi!
Nu stiu in ce dimensiune traiti voi, dar eu traiesc in Romania, si din pacate tot ce s-a insirat la primul post, este adevarat. Si asta ma scoate din minti acum ca am copil. Pentru ca daca inainte nu-mi pasa, nu ma deranja ca vecinu' asculta manele la 2 noaptea fiindca dadeam drumul la ceva rocareala si se potolea instant, acum imi pasa. Pentru ca-mi trezeste copilul.
Si-mi pasa ca n-am unde sa scot fata la plimbare fara sa risc sa fim calcate de masini sau muscate de caini. Si ma deranjeaza ca ies din casa juma' de ora, si daca-mi suflu nasul dupa aia, batista ramane neagra de la praf si gaze de esapament. Si ma oftic ingrozitor ca uite, vine vara, si eu n-am unde duce fata sa se joace in iarba. Si nu-mi place ca fi-mea care are doi ani jumate imi spune: mami, cearta-i pe vecini ca asculta muzica tare, si nu-mi place. Sau: mami, de ce vecina urla? De ce vorbeste urat?
Dar ma intind si n-are rost. Si inainte sa incepeti sa dati cu rosii si sa ma-ntrebati ce am facut eu pentru societate, de pretind atatea, ei bine sa stiti ca am facut. Nu intru in detalii, dar am facut pana mi-a iesit pe nas. Sistemul nu se schimba, doar noi, idiotii care incercam sa facem cate ceva ne uzam, imbatrinim si ne pierdem idealurile patriotice unul cate unul.
Ah, si inca un raspuns inaintea intrebarii: de ce nu emigrez daca tot nu-mi place aici? Simplu, pentru ca am copil si nu pot pleca cu dejtu' in fund intr-o tara straina for ever and ever fara sa fiu eu sigura ca am bani de lapte pe cel putin juma' de an inainte.

POZE
Mami de Dora-Maria (30.09.2006)

Ai pus punctul pe "i".
Cred ca este singurul mesaj de la acest subiect realist si la obiect.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput