Corbeanca sau Pipera???????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc Liliana28 pentru raspuns si ma bucur sa aud laude la adresa orasului Otopeni. Intrebam cum e cu scoala pentru ca pana ne vom muta vor fi amandoua fetitele la scoala si chiar nu as vrea sa fac naveta cu ele in Bucuresti. Acum ma gandesc ca si locuitorii de acolo au copii dati la scoala tot acolo, nu? dar mai citesc despre multi care spun ca duc copii la gradinita sau scoala in Bucuresti, lucru care mi se pare destul de obositor pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

In Pipera sunt cel putin 20 de gradinite si vreo 3 scoli. In Corbeanca din spusele prietenilor care stau acolo e o problema. La fel in ce privesc magazinele - in Corbeanca nu sunt pe cand in Pipera sunt 3 supermarketuri Mega Image, plus un mini-mall Jollie Ville scump dar are un supermarket bun - Primavara; vreo 10 farmacii, vreo 3 saloane de coafura, cabinete stomatologice, cabinete veterinare, vreo 3-4 banci, vreo 4 restaurante (nu cine stie ce dar poti manca bine), clinica Biomedica cu laborator de analize propriu si cu serviciu de salvare propriu etc., sunt microbuze si autobuze care merg in Bucuresti, metrou relativ in apropiere. Sa nu mai vorbesc de centrul comercial Baneasa - Carrefour, Baneasa Mall, Mobexpert, Bricostore, Ikea, Metro

Astfel Pipera este ca si cand ar fi in Bucuresti ca distanta, din Pipera pana in centrul Bucurestiului faci mai putin decat din Militari la Universitate. Corbeanca e la 15 km distanta si musai drumul e DN1 - intrarea in Bucuresti deci aglomerat.

Cineva spunea mai sus - "ca distanta sunt la fel". Ar fi de preferat ca cei care nu au habar de geografie sa se abtina.

Altfel Corbeanca e mai aproape de padure si mai linistita insa sunt mai putine case noi, e o mixtura intre satul vechi si nou veniti, ceea ce are si avantaje - mai sunt tarani care comercializeaza oua si legume proaspete (mai sunt si prin Pipera, dar trebuie sa-i cauti mai adanc)

Pipera - e in plina constructie, drumuri, constructii (blocuri de birouri), pod peste calea ferata. In plus din cauza lucrarilor la podul Baneasa e o ruta ocolitoare pentru intrarea in Bucuresti si de aceea soseaua principala e aglomerata (dar asta nu e musai un avantaj fata de Corbeanca, ca sa intri in Bucuresti din Corbeanca tot asta ti-e drumul - DN1, centura sau Pipera so...)

Nu stiu ce sa alegi, mai ales ca e vorba de a sta cu chirie, deci o perioada determinata nu o investitie de viitor. Avand insa in vedere ca sotul va lucra in Otopeni, care e un orasel tare frumusel si ingrijit si care evident are si gradinite, scoli, magazine, de ce nu cautati sa va mutati acolo?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Va multumesc pt raspunsuri!! Si Christos a Inviat!!

du pa cum am spus sotul va lucra in Otopeni pana la sfarsitul anului ia dupa in orasul Fundeni deci trebuie ceva intre. Pipera avem ce alege sunt multe case de inchiriat si e dragut acolo cum ati spus sunt de toate (magazine scolo gradinite ......), Corbeanca e linistit asta ne place!

Acum nu stim de loc tocmai e in chirie dar nu vrem ca dupa un an iar mutete daca nu ne place de accea e greu sa alegem pt ca nu stim Bucurestiul , Ne am gandit oraselele de langa Fundeni dar e cam cum sa zic ... taranos pe acolo , Cred ca vom alege Pipera pana la urma .
Ar trebui sa ne grabim in 15 mai ne mautam si noi nu am ales nici zona

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Mergi la inceput

Pai Corbeanca e muuult mai departe decat Otopeniul.

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miramar

9+

Hai mai.. din Corbeanca in Otopeni fac fix 5 minute. Indiferent de trafic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gwendoline spune:

Gata am ales ne mutam in Pipera cartier Beta la un pret rezonabil asa si eu sunt aproape de oras si sotul de lucru cat de cat !

Gwendoline si Kylian

Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

Citat:
citat din mesajul lui Miramar

9+

Hai mai.. din Corbeanca in Otopeni fac fix 5 minute. Indiferent de trafic.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

De acord. Eu ma refeream la km si oricum am spus-o in contextul in care Gwendoline zicea "pot sa ma mut in Corbeanca, dar nu pot in Otopeni ca e prea departe"

Anyway vad ca s-a ales Pipera. Sa fie intr-un ceas bun, sa va simtiti bine acolo!

11+

Mergi la inceput