Burtici fericite de septembrie-octombrie (41)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Ce ati patit? Ce sa fie viu si sa miste? Tonul, in conserva? E fiert si maruntit

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vik-cj spune:

Ok fetelor, sa le luam pe rand:

1. Eu am inceput de o luna sa ma fac cu mustela antivergeturi ...nu stiu daca am sa continui cu asta sau am sa imi prepar eu ceva pe baza de uleiuri (migdale si masline).

2. eu am pus o jumate de kil in saptamina de concediu medical...si cred ca pe talie ca ma cam strang pantalonii. oricum sunt in parametri zic eu chiar daca maninc de toate.

3. sanii...mare problema, de la 75 B inainte de sarcina am ajuns la 80 c si iar trebuie sa schimb sutiene ca "debordez'. ma gandesc cu groaza unde o sa ajung????

4. Finally reteta "promisa"

se iau 5-6 bucati vinete medii daca se poate mai lunguiete decit mari (ca au mai putini samburi) se taie felii de grosimea unui deget si se lasa cu sare cam 30 min pina lasa lichidul ala amar.
Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei de masline pina se rumenesc pe ambele parti.
In alta tigaie prepar cam 500-700 kg carne tocata (amestec vita si porc) cu mirodenii (piper, boia, busuioc ,maghiran), 1 ceapa taiata marunt, un-doi catei de usturoi, 2-3 rosii mari taiate cuburi sau rosii in bulion 1 cutie tot asa taiate mai marunt, le amestec bine si le las 5 min sub capac, amestecand din cind in cand. daca e prea consistent mai adaugati un pic de bulion.
Se tapeteaza o tava cu unt sau eu una pun doar hirtie de copt si apoi incep sa "cladesc" in tava: un rand de vinete, un rand de amestec de rosii cu carne si tot asa pina umplu tava sau vasul de Jena. La final adaug parmezan ras sau orice alta brinza mai picanta si dau la cuptor la foc mic 20 minute.
Sper ca am fost coerenta in exprimare si nu am uitat nici un ingredient.
Nu dati cu borcane dupa mine....stiu ca sunt hyper calorice dar o data pe luna se accepta un desfrau culinar.
Eu de data asta abia am apucat sa le gust...mi le-au "topit" musafirii.

O sa revin si cu vitelul stroganoff dar acu imi ploua in gura de pofta dupa cartofi copti (Monica!!!!! tu esti de vina)asa ca fug in bucatarie.

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Ce ati patit? Ce sa fie viu si sa miste? Tonul, in conserva? E fiert si maruntit

eeee....ne distram si noi ca fetele....

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Vik multumim de reteta. In cazul meu pica pentru ca am facut si am mancat acum ceva zile bune Lasagna si a fost asa de buna ca a uitat Dunezeu sa ma mai opreasca si am mancat 2 portii.
Mi s-a fixat in gat si nu cred ca pentru o lunga perioada mai pot papa carne tocata.....Astept sa-mi treaca.
Dar sunt sigura ca sunt beton.

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Eu ma asteptam sa fie numa cu vinete. Cred ca putem scaote carnea nu?? Nu prea ma mai pasioneaza subiectul carne. Nu va mai spun ca ieri am facut paste carbonara dupa care eram lesinata inainte. Acum yaks, am mancat o portioara mica si parca nu au intrat neam. In schimb v-am zis, legume. Ah si maine vreau sa fac salata de fasole cu usturoi (nu prea mananc eu fasole) SA nu va mai spun ca eu de fel sunt o mare carnivora da chiar nu stiu ce am patit, nu ma recunosc. DAdeam oricand rosiile la o parte pentru un copanel. Acum, dau oricand copanelul la o parte pt o rosie sau un ardei.
Sa nu va mai spun ca am devenit o harnicuta de cateva zile. DE unde ma o lene inainte... acum sunt invers. Asta pt ca maine imi vine tanti la curatenie si doar nu tre sa aiba prea mult de munca

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 17+ cu
O noua viata

Mergi la inceput

Monica cred ca e ceva foarte real cu carnea asta. Eu nici inainte nu eram moarta dupa ea dar mancam si un ardei umplut si paste vorba ta..si la cuptor cu sos, chiar daca era purcel sau pui.
Insa acum nici macar nu o pot vedea ....imi creeaza sila. Mananc ardei grasi, rosii, castraveti, rod mere multe, branzica....
Ahh...si mie imi place dimineata paine prajita cu sunculita....aia mai intra un pic dar foarte greu si aceea.
Multe fete au spus asta asa ca tind sa cred ca exista si o explicatie stiintifica.

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Vik, asta este musaca de vinete! Super buna, imi place la nebunie, mai fac si eu din cand in cand, dar acum incerc sa mananc mai soft, asa ca pica si la mine. Oricum, multumim pentru reteta!
Mi-am amintit ca am mancat la Pizza Hut vinete la cuptor, un strat de vinete, unul de rosii, unul de mozzarella si tot asa, o bunatate. Cred ca am sa-mi fac si eu curand, ca mor de pofta! Si se mananca cu paine prajita unsa cu unt cu gust de usturoi!
Monica, ei eu, cand stiu ca vine femeia la curatenie, mai fac un pic de ordine prin casa cu o zi inainte, sa nu se sperie prea tare si sa nu mai vina! Cu legumele si eu sunt ca tine, as manca de toate felurile, gatite sub toate formele. Cu carnea nici eu nu ma omor, as putea foarte bines a traiesc si fara.
Kemsi, cu pisica eu am o experienta tare neplacuta. Am avut doua pisici pe care le-am crescut muuuulti ani, le iubeam ca pe ochii din cap, dormeam noaptea cu ele langa perna mea. Si cand s-a nascut Andrei a inceput stresul., a trebuit sa le mut in alta camera, plus ca tot timpul eram cu ochii pe ele sa nu se duca la copil. Cand a inceput Andrei sa mearga de-a busilea, primul lucru a fost sa se duca dupa Mitzi, si a cazut din pat fix pe pisica. Si pisica s-a speriat si a sarit pe el. A fost cosmar, l-a zgariat pe toata fata, inclusiv la un mm de ochi. In doua locuri a trebuit sa-l coasa pe obraz si a ramas si acum cu semne. Am fost nevoita sa le dau.
Ideea e ca se poate si cu animale in casa, dar trebuie avuta mare grija, ca se pot intampla tot felul de accidente.
Lutoniana, Mangagirl, ati fost mortale cu spaga!!! Am ras ca proasta de una singura! Sa vezi ce nasol e sa dai spaga la nastere! Eu eram cu contractii, pe masa de nasteri, si nu stiam cum sa scot banii din geanta (ca eram cu geanta dupa mine), sa nu cumva sa ratez anestezista si moasa. Mare stress! Si muuulte alte spagi in spital, la toata lumea!

Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 18+ cu ( Emma Ioana )
POZE

Mergi la inceput

cris, la alea cu rosii si mozzarella ma gandeam si eu

Deci am bagat 2 cartofiori si am bagat randul doi ca nu m-am saturat, mai ales ca mi-a papat injineru jumate

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Monica 17+ cu
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Monica, incearca si salata de fasole fierte cu ceapa verde tocata, ulei de masline si lamaie. E foarte gustoasa.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Fetelor, am venit de la cursuri si am mancat de parca eram somaleza#536; cartofi semiprajiti cu iaurt si inghetata si ciocolata After Eight. Eu, care atata m-am tinut de mancarea sanatoasa am luat-o rau pe aratura.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+

Mergi la inceput