Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(114)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinela79
Cat despre medicament de febra......hmmm aici nu cred ca trebuie sa-i dai nimic pana nu-l vede medicul, nu-i dai nimic la febra...decat te duci cu el repede la medic, sau aduci medicul la el, sa-l vada - afla cauza apoi prescrie.....asa stiu eu.

Flori, la bebelusul mic temperatura e foarte periculoasa pentru ca se deshidrateaza si de-aia se zice ca il tratam simptomatic pana sa vedem ce are. Are febra, miscarea nr. 1 e sa i-o scadem, vedem dup-aia de la ce a fost.
Si in Ro si aici se practica o combinatie de paracetamol si ibuprofen, luate alternativ. Se da unul si la 4 ore celalalt, ca intre doua prize din acelasi medicament sa existe 8 ore.

Asta in teorie.
In practica, n-a fost niciodata nevoie sa ii dau mai des de 8 ore si, deci, am folosit numai un medicament, de preferinta paracetamolul.
Iar doza eu am redus-o mult, dar nu recomand asta tuturor, spun numai ca la noi, febra scade la fetita mare care are cam 11 kg cu 3,5 ml de paracetamol, cantitate care se da in mod normal la copii sub 1 an.

Pup fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

salutare dragalasele; ne mai tineti minte????? n-am mai intrat de muuuuuuuuuult, si abia acum am reusit sa recuperez asa, citind din 7 in 8.
vad ca suntem pe aceeasi lungime de unda, cu bebitii. si al meu are colici, dar slava DD doar din cand in cand, i-am dat espumisan si uneori sab-simplex (dar am renuntat la el ca e foarte dens si-l deranjeaza pe gatut, se ineaca cu el);
gigelica, poti sa-i dai linistita espumisan la fiecare masa, noi asa i-am dat pana acum; si urmareste-l, daca ai impresia ca n-ar avea colici, poti sa mai sari cate o masa; si poti sa incerci si debridat- este o pulbere peste care se pune apa plata, si ai voie 2ml de 3 ori/zi, maxim o luna. mai vorbim daca vrei, eu sunt acum super toba de carte , m-a instruit surioara cu tot-tot ce pot sa-i dau, si crede-ma ca daca le incercam pe bebe al meu, sa ai toata increderea- e surioara mea disperata dupa el, il pupa si-l bibileste, aproape plange cand pleaca in garda si nu-l vede o zi (aaa- si porecla ei este unchiulesu'- ca matusica suna nasol).
aris pai esti o fericita daca rezista cu espumisan doar de 3 ori pe zi, al meu a ajuns si la 9/zi.
in rest ce sa va zic, sunt obosita, dar parca sunt obosita de fericire; rolul de mamica mi-a depasit orice asteptare, cand am puiutul in brate si-l vad ca ma recunoaste si ca se uita dupa mine si zambeste as plange non stop de fericire. am o superbitate de copil, cuminte si intelegator, ne-a disperat pe toti. si eu am sentimentul ala de protectie poate usor exagerata, din pacate nu suport sa o vad pe soacra'mea in preajma lui, fac alergie. sper sa-mi treaca, dar deocamdata asta e, mi s-a pus o pata- si asta in conditiile in care a pus mana pe el o singura data, dar m-a tampit asa rau in primele zile, cum atipeam suna ba la usa ba la telefon, de simteam ca o iau razna, si am facut o fobie fata de ea.
am avut mare noroc cu mami meu care a stat la mine pana acum si mi l-a bibilit cum a stiut ea mai bine, si nu mai zic de surioara care m-a invatat absolut tot; in primele 3-4 zile am avut frustrarea aia nenorocita ca nu venea lapticul, ca nu ma descurc, mi se parea mic si neajutorat, daca tipa 2 secunde imi venea sa urlu si eu..... dar acuma a trecut, am invatat sa-l linistesc (adica sa ma linistesc eu in primul rand cand tipa el de burtica si sa-i vorbesc foarte calm, exact cum zicea si aris), nu ma mai sperii cand se ineaca cu lapticul- ca haplea meu papa intr-o viteza infernala- in maxim 10 minute goleste titi si doarme rupt, de-mi e si mila sa mai schimb pemparasul.
hai ca de acum incerc sa scriu mai mult, vineri o sa plece mami meu acasa, deci o sa raman toata ziua singurica cu bebe si cu voi- sa nu ma lasati singurica ziua, ca ma mai apuca episoade de depresie si e de rau.
pupici multi multi

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns curea spune:

Salutare mamicilor. Am pus cateva poze pe picassa. Ayla21 am fost diagnosticati cu un hematon la capsor. Doctora neonatolog din spital si pediatra ne-au zis ca nu este nimic grav ca se absoarbe acum am tot citit ca in unele cazuri s-a ajuns la operatie, ba ca se absoarbe de la sine...ma rog. Acum mai astept maine vizita pediatrei si o voi mai intreba inca odata.Sunt un pic ingrijorata. S-a mai confruntat cineva cu un astfel de diagnostic?

sap.40

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

salutare mamici,

reusesc sa mai intru si eu asa din cand in cand si sa mai scriu cate ceva,de citit mai citesc,dar cand vreau sa postez..."oaaaaa-oaaaaa"...si fuga la Bebe-Strumf...deh...eu aia care eram prezenta zi si noapte pe forum...acum citesc pe diagonale...am lasat loc si altora...nu stiu chatonel cum de are timp sa stea pe forum...o invidiez putin...recunosc,caci grasanul meu imi ocupa tot timpul...acum a reusit sa doarma(si nu ca ar fiic colicios,caci nu ne plangem,dar e f activ...si f rasfatat...),iar eu tre sa ma ocup de pregatirile pt botez si cununie,sa impart invitatiile,sa caut model de lumanare...sa decid in ce vreau sa il aduca nasa de l biserica...eu as vrea o rochita din aceea lunga...cred ca stiti despre ce vb...caut si va arat...dar e baietel...oooofffff...costum de ginerica i-am luat pt cununie...esuper...ii fac poze si va arat,pantofi la fel......dar nu stiu in ce sa il aduca nasa...am si eu o groaza de stresuri...

vad ca a nascut sasha........gata...esti soacra cu trei nurori...felicitari mamico pentru flacau,sa ii dea Doamne Doamne tot ce e mai bun pe lume...ia sa vedem,mai esti "pupaza de noapte" de acum,k eu mi-am luat concediude la forum...

va pupam si speram sa mai revenim azi pe aici...

Nikoleta 20 mamica deMario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!
http://b1.lilypie.com/mY71p2.png
Site BB http://mario-andrei.go.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

pana la urma care e doza maxima de espumisan? cate picaturi maxim pe zi? si cate picaturi per doza?
tare ash vrea sa-i dau mai des, poate am avea si noi linishte dar eu am crezut ca 3x15 este maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

pana la urma care e doza maxima de espumisan? cate picaturi maxim pe zi? si cate picaturi per doza?
tare ash vrea sa-i dau mai des, poate am avea si noi linishte dar eu am crezut ca 3x15 este maxim.

Am in mana prospectul. Iata ce scrie:
Sugari: doza uzuala zilnica este de 1 ml emulsie orala (25 picaturi Espumisan), administrata cu biberonul sau cu lingurita inainte sau dupa fiecare alaptare.

Tu ce intelegi? Ca toata ziua tre sa impartim cele 25 de picaturi...sau de fiecare data cate 25 de picaturi???

Eu i-am dat...cate 25 de picaturi de fiecare data.
Vestea buna e ca nu exista supradozaj...

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul colicios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Ma duc sa fac nani putin...langa Pitonash.

Pup.

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul colicios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Citat:

gaza - si noua ne-a recomandat din maternitate sa avem ceva pt febra in casa, ca sa nu alergam in toi de noapte in caz de ceva. noua ne-a recomandat paracetamol supozitoare.

DAP, SI NOUA LA FEL

intr-adevar, ieri cat a papat s-a agitat, adica noi l-am agitat, l-am tot oprit sa ne zambeasca, sa vada tati cum il urmareste cu privirea... si noi destepti!

te pup!

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!

Se poate intampla oricui.Din prea multa dragoste si drag de ei mai facem si greseli.

a trecut.

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Multumesc Dodo! Sper ca a trecut, astazi a decurs totul OK, dar mai sunt inca in alerta.

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lysbeth spune:

Neatza feteleNe mai tineti minte? Ne-am intors si noi in sfarsit azi din maternitate.
Bb Damian e un berbecutz cu fatza de hamster tare papacos si cuminte... pana acum
Am stat mai mult din cauza de sindrom hemoragic al bblusului: lipsa de vitaminak. Nu e grav da a trebuit sa stam pt analize mai mult
Da suntem bine sanatosi amandoi si tari bucurosi cu totii ca am ajuns acasa.
Mamicile si viitoarele mamici si revenim cu detalii...

Mami de Damian Codrut Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gigelica20

Citat:

Am in mana prospectul. Iata ce scrie:
Sugari: doza uzuala zilnica este de 1 ml emulsie orala (25 picaturi Espumisan), administrata cu biberonul sau cu lingurita inainte sau dupa fiecare alaptare.

Tu ce intelegi? Ca toata ziua tre sa impartim cele 25 de picaturi...sau de fiecare data cate 25 de picaturi???

Eu i-am dat...cate 25 de picaturi de fiecare data.
Vestea buna e ca nu exista supradozaj...

ce exprimare au gasit si astia...
am citit de 3 ori si concluzia e ca doza maxima intr-o zi este de 25 de picaturi impartite la numarul de mese. of si eu care speram ca pot sa-i dau chiar mai mult decat mi-au spus din maternitate, se pare ca deja ii dau aproape dublu

Mergi la inceput