Am o ratza. Ce fac cu ea? :))

Am o ratza. Ce fac cu ea? :)) | Autor: Laura Ioana

Link direct la acest mesaj

Buna.
Am hotarat sa nu mai luam miel pt Paste si sa fac o ratza pe care o am la congelator. Problema e ca nu am facut niciodata si nush cum sa o fac. As vrea fripturica (la cuptor) dar ce sa fac inainte, cum o pregatesc, ca am inteles ca-i carnea mai tare, cat ar trebui sa o tzin la cuptor, chestii dinastea.
Mai am o intrebare: am o fetita de 1 an si 3 luni, oare are voie sa pape carne de ratza?
Multumesc pt orice idee


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

eu fac rata la cuptor, condimentata, cu legume. nu o fierb inainte. eventual o ung bine cu ulei, condimente, usturoi si putin vin si o las la macerat o noapte, sau o zi, depinde cand te apuci de ea. apoi o pun intr-o tava cu capac, sau mai inalta sa o pot acoperi cu folie de aluminiu. ung tava cu putin ulei mai adaug cam de 2 degete apa. poti pune si legume in aceeasi tava, pe langa rata: ceapa, morcov, ardei gras, praz, etc, ce va mai place voua. acopar cu folie si dau la cuptor sa se inabuseasca. intorc rata cam la 40-50 min. acopar iar cu folia si bag la cuptor. mai stropesc cu vin si mai pun apa daca e cazul.
pofta bun!

A fost o data o printesa ... Emma!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Rata cu portocale
Ingrediente:

o rata, 4 portocale, 2 linguri cu virf de unt, 1/2lingurita de zahar, un paharel de coniac, o lingura de faina, o lingura de untura, sare

Mod de preparare:

Taiati rata, curatati-o si spalati-o foarte bine. Rumeniti-o intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, puneti intr-o cratita grasimea si daugati faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, adaugati coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, puneti rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul. Potriviti de sare.
Dati vasul la cuptor sa fiarba incet, si mai adaugati ?daca este nevoie- cite putina apa. Cind carnea este gata, scoateti rata din sos, taiati-o in bucati, puneti-o pe un platou, turnati deasupra sosul si garnisiti cu felii de portocale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Mniam, mniam, mniam
Ioana Monu multumesc pt retete, deja salivez...sa vad ce mare branza oi face, ca nu-s prea talentata la bucatareala!
Monu, oare untura nu o pot inlocui cu unt sau ulei?


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ba da, cum sa nu! poti inlocui untura cu ce vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

eu as face friptura din...altceva, iar din ratusca as face un bors...mmmmm, nimic nu se compara cu borsul de rata. o pui toata la fiert, cu morcov si multa telina, ceapa (le pui cand ratusca s-a plictisit de fiert). scoti zburatoarea, o dezosezi si o faci bucatele, pui borsul, ii mai tragi un clocot-doua si gata. pana clocoteste borsul tu iti pregatesti o legatura zdravana de leustean verde tocata migalos si doua oua batute cu o lingura-doua de apa. arunci ouale in oala, stingi focul,te lepezi si de acel leustean, pui un capac si pregatesti masa.
mda, cum dovedesc mielul o sa dau fuga dupa o ratusca. mi-ai facut pofta.
din rata nu prea ai ce sa alegi pentru o friptura...parerea mea. mai ales daca mai ai si un invitat-doi la masa.
pentru copil...nu m-as baza pe carnea de rata, e bine sa pui la pastrare si ceva pui/vita...ma rog, ce-i place iubitei. oricum, poate sa guste un pic de bors cu carne bine fiarta si maruntita ca pentru ea.
sa va ocroteasca lunima invierii si sa va aduca bucurii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Acuma depinde si de rata. Am facut eu bors dintr-una si am adunat grasimea de la suprafata cu lingura. Si tot gretos de grasa a fost ciorba.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Acuma depinde si de rata. Am facut eu bors dintr-una si am adunat grasimea de la suprafata cu lingura. Si tot gretos de grasa a fost ciorba.

Mara si Matei


in cazul asta lasi ciorba sa se raceasca si iei toata grasimea care se incheaga la suprafata.
intr-adevar e cam grasa si cam grea carnea de rata. uitasem sa raspund la partea cu daca se poate da la copil. nu poate fi o mancare de baza pt copil.

A fost o data o printesa ... Emma!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Multumesc mult, fetelor!
Deci Thea e taiata de la portie, pregatim ceva puiut pt ea
Un Paste luminat, cu multa liniste si fericire in suflete si-n casa, va doresc!


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
Craciun 2008
10 Ian 2009 - Mi-au luat motul
Thea la 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Preferata mea e rata pe varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Faci o poza si participi la concursul foto DC - ratusca din viata mea . Nu stiu insa daca se pune ca e "dezbracata" rata .

_

Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???

Mergi la inceput