Sezatoarea canadiana (139)
Raspunsuri - Pagina 12
mikiion spune:
Nelia
Vroiam sa va pun un link cu o carticica cu poezii in franceza pentru copii. Din acelea foarte cunoscute pe care le invata ei la gradinita: www.bdaa.ca/biblio/apprenti/chantons/chantons.pdf" target="_blank">poezioare franceza
Sper sa va fie de folos.
Citat: |
citat din mesajul lui carmen77 Roxana, eu propusesem ZigZagZoom in Vaudreuil ca locatie daca afara e urat, sau un parc (propusesem Mont Royal, dar nu e musai), daca e frumos afara. Parcuri frumoase ... e plin Montrealul de ele, asa ca asta se poate propune de fiecare (dar va rog, nu ceva prin Anjou ). Just kidding .. Strumfii mei Carmen si Matei Gabriel + Marc David |
Nu Anjou!!!!Ca deja stiu toate colturile de iarba de aici...Vreau ceva nou sa imi mai schimbe din moral. si sa-mi scuture neuronii.
Eu acum am avut revelatia ca sambata seara am balul de sfarsit de scoala. Sper sa reusesc sa vin duminica.....
Inca e frig in parc, eu tot am stat zilele trecute( ce-i drept seara de pe la 16.30 la 18) si pot sa spun ca am inghetat...
maru spune:
trebuie sa recunosc ca m-am apucat de mesajul precedent la 8 si i-am dat drumul la 10, de aia pica ca bata in balta, dar...
nelia, multumesc mult pentru cele scrise...pe mine ma doare tare, tare, pentru ca acu 2 veri Aida ne povestea la cafenea cum a scapat Emma de cancer si cum a donat banii ramasi pentru tratamentul ei altor copii, apoi vara trecuta ne-a zis sa nu ne suparam, dar ea a 3-a sau a 4-a runda de chimo nu i-o mai face Emmei, si vrea sa aiba ultimele zile tare frumoase, au mers la Disneyland la Paris, au stat pe litoral cat au putut de mult...iar acum Emma nu mai e
nelia spune:
Maru, eu nu am cunoscut-o personal, dar stiu, stiu si cind a fost la Disney, stiu si cind a fost la mare... stiu toate sperantele Aidei, o cunosc atit de bine in tot ceea ce a facut pentru copilul ei si am fost de atitea ori de aceeasi parere si am inteles-o... de aceea si doare atit de tare, tare de tot! Si o cunosc si pe Emma, virtual, dar o cunosc, de aceea am si scris ce am scris... am fetita cu citeva luni mai mare decit ea si imi cunosc copilul bine, nu e slab, duce destul de bine viata... dar Emma..., aceasta fetita a fost si va ramine speciala! Zimbetul acela din mijlocul suferintei cumplite si speranta ei ca va trai nu le voi uita NICIODATA! Mai am o prietena care este la fel, singura diferenta este ca nu e copil, e adult, dar ma in fata tariei cu care lupta cu moartea, ma rusinez in neputinta mea de a iesi din niste probleme minore, grele dar mici pe linga imensa ei suferinta, in fata zimbetului ei si a tonului normal de la telefon, cind stiu prin ce trece. Din aceste zimbete si din aceasta speranta a lor, a acestor suflete tari, invingatoare asa cum pe drept li se spune, trebuie sa ne luam puterea de a trece mai departe, de a vorbi aici si in cercul nostru de prieteni despre orice, chiar si despre boli si durere si... moarte, dar si despre intilniri, spectacole, perlute de-ale copiilor, despre primavara... tocmai pentru ca EA, aceasta minunata fetita Emma, a facut-o cind era deja brat la brat cu moartea.
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe pentru placinte: eu fac aluat de cozonac obisnuit, il intind pe masa, il tai in careuri marisoare(ceva mai mici de 1/2 de coala A4 ies cind sunt impaturite), le umplu cu brinza pe care o prepar inainte cu zahar, vanilie, stafide si un ou-de obicei amestec o cutie de ricotta cu o brinza moale no-name ce o gasesc la Maxi in pachetele ca cele de unt, o idee mai mici; le impatur (pliculete), ung cu un galbenus de ou si la cuptor; cind le scot le mai ung cu un sirop de zahar+apa uneori, sa nu se intareasca coaja; noua ne plac foarte mult- mama mea face des; |
Ana ce frumos explici tu , aproape ca m-as incumeta sa fac si eu. Dar, neah... prea multa bataie de cap pt ceva ce dispare in 2-3 ore (ai mei devoreaza tot ce contine branzica).
De fapt fac ceva asemanator, dar sub forma de placinta si este tare yummy.
Try si sotului ei la multi ani (scuze de intarziere) sa fiti sanatori si cel putin la fel de fericiti impreuna. Bafta la noul job.
Chiar, bine zici tu Roxana, unde esti Dragaica (Andreea)? Sper ca esti bine si eventual cu bebit la purtator
Inacanada si Theea la multi ani pentru maine berbecutelor, sa fiti sanatoase si voioase
Laura merci mult pt urare. Am plans de neputinta. As fi vrut sa fiu si eu acolo sa o strang in brate pe Aida, dar... cu ce o ajuta asta? puiul ei iubit a plecat si nu se mai intoarce niciodata.
Dana P. un mare si merci pt urari. Sa stii ca am citit mesajul lui Marius si m-a uns pe suflet, dar tot am plans (am simtit nevoia sa ma descarc, parca eram eu dupa o boala lunga si simteam nevoia sa ma eliberez). Acum sunt bine, dar am fost alaturi de Emma (invizibil) de mult timp si parca suferinta ei a devenit suferinta mea. Simteam nevoia sa "cry it out", sa scot toata durerea.
mQQm ma bucur sa aud ca esti bine. Ia-ti timp pentru tine, odihneste-te, fa tot ce iti place tie acum, ca dupa ce se naste pepitelul incepe greul. Chiar, i-ati gasit un nume? sau ramane Pepitel?
Ange exact asa sunt si eu dupa tragedia cu Emma dar incerc sa nu duc la extrem. Imi pup puii muuuult mai mult decat inainte (si inainte o faceam foarte des)
Nelia esti minunata pentru tot ce ai scris despre Emma
tuturor fetelor care mi-au facit urari pt ziua mea, multumesc mult
philip spune:
a nascut mona?
ana, multumesc mult, da, philip e bine si muuult mai alintat, basca si eu-l albesc cu pupaturile de cand cu emma, nu ca nu-l pupam eu suficient si inainte.
andy, philip are eczema de cand aveam vreo 7-8 luni si i-am facut toate testele de alergii care se fac aici, nu-i alergic la nimic. drept, el nu avea problemele cu scaunul pe care le are micutul tau, si eu as zice ca sa merita testat. multa sanatate.
philip
33weeksbabyboy
mommyandreea
nasuc spune:
Fetelor, ce pot sa folosesc in locul prafului Ole pt. crem à la crem? Am crezut ca e un fel de budinca, dar mi-a raspuns o mamica pe topicul culinar si mi-a spus ca e un amestec pe care in bati cu lapte si obtii o crema (deci nu trebuie fiert). Noi ce-am putea folosi?
Mutumesc mult!
cge spune:
Gata, am schimbat sapt de On Call, asa ca venim sigur pe 26 aprilie.
Spuneti unde este intalnirea, ne convine si Mont Royal si locul de joaca
Nasuc, cred ca poti sa iei un praf de crema de cioco de aici.
Dar poti sa faci tu crema, eu le fac la microunde ca sa nu se afume si sa nu trebuiasca sa mestec intruna. Cu lapte, oua, cacao, zahar, un pic faina.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Acum imi dau seama! Inacanada si Theea, la multi ani pentru miine! Sa fiti sanatoase si iubite! Sinteti nascute in aceeasi zi, ce chestie, mai ales tinind cont de toata povestea! Si nu numai atit, dar sinteti nascute in aceeasi zi cu mama mea! La multi ani ii spun si ei aici, cu mult dor, multumesc ca te-ai nascut ca sa ma nasti pe mine... si sa traiesc ce traiesc acum linga cele trei minuni ale mele!
Monicutza, la multi ani! Sa fii sanatoasa si sa ai parte de o zi minunata!