Cu degetul in gura
Salut fetelor!
Am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Baiatul meu,in varsta de 11 luni,de cand sa nascut e cu degetul in gura,suzeta na vruto si no vrea sub nici o forma ,pana si cu bieronul mam chinuit mult,si abia la 7 luni a inceput sa manance din el,dar cu suzeta nu reusesc nu vrea si pace.
De curand iau iesit dintisorii de jos,si datorita faptului ca e permanent cu dejetul in gura i sau strambat,iar acum ii ies cei de sus si am zis ca macar aia sa fie drepti.Asa ca iam prins leucoplast pe deget.La inceput na fost nevoie sal dau cu nimic,nui placea leucoplastul si a fost de ajuns,dar sa obisnuit si nu mai avea nici o treaba.Asa ca am inceput sal dau cu cate ceva.Lam dat cu piper,na avut nici o treaba,lam dat cu sturoi la fel,Am incercat si cu ardel iute,Na dat nici un rezulta nimic.Asa ca sunt disperata si am nevoie de AJUTOR.
Voi ati trecut prin asa ceva?Ce as putea sa mai fac,ca sal dezvat de deget?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;
www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo
Raspunsuri
CrisAndy spune:
Buna Irina.
Baietelul meu de 2 ani si 2 luni nu mi-a primit suzeta niciodata si de cand i-au iesit dintisorii sta cu degetelul in gura, nu cred ca baietelului tau i s-au strambat dintisorii de la degetel pentru ca al meu are dinti drepti cu toate ca "de 2 ani sta cu degetul in gura".
Cristina si Andrei
fely_alina spune:
buna,
nu pot sa te ajut cu problema ta, bebicul meu are abia 2 luni, insa am intrat sa-ti spun k ai un bebe minunat si k seamana mult k al meu
sper sa-ti rezolvi problema
sanatate multa.
Alina & bebe Razvan
natynic spune:
Irina, daca cumva baiatul tau seamana cu mine de pilda, am o veste proasta: eu mi-am supt degetul, acelasi, pana la 6 ani! In ciuda a nenumarate chestii pe care ai mei le-au incercat ca sa ma faca sa renunt. Aveam rana pe acel deget. Si acum vestea buna: la 6 ani am decis singura ca nu mai trebuie sa-mi sug degetul; nu am dintii DELOC strambi; iar ranile de pe deget sunt demult vindecate si uitate.
Fata mea se pare ca-mi calca pe urme. Suzeta nu i-am dat la inceput, ca nu le sufar, am incercat pe la 5 luni-si-o scotea cu scarba din gurita si baga degetul...Nu iau absolut nicio masura. nU cred ca are rost. Pana se marita sigur va renunta la suptul degetului
P.S. Mentionez ca am mai intrebat si eu si cunosc destule persoane care si-au supt mult timp degetul si NU au dintii strambi...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
Natasa spune:
Din pacate eu stiu multi copii care acum au dintii mult impinsi in fata din cauza degetului supt ani de zile (sint profesoara, ca sa lamuresc de ce stiu multe cazuri). Prin urmare, sfatul meu sa faci tot ce poti sa-l dezveti de asta. Vezi ca exista in farmacii o substanta care se da pe unghii, amaruie si in unele cazuri functioneaza.
anamona spune:
nu e cam extrem sa folositi solutii amarui, piper, pelin, ardei iute si alte substante similare?
daca ar fi vorba de copilul meu, mi-ar fi teama ca l-as traumatiza...
eu nu vad o problema asa mare cu degetul in gura...va renunta singur la un moment dat.....
witeflower spune:
Nu contest ca pot fi probleme de la suptul degetului ani de zile. Dar nici nu cred ca poti dezvata un copil de supt degetul la 11 luni, orice ai incerca!
...Ai reusi eventual sa sperii copilul si poate chiar sa-i cauzezi alte probleme, mai mari decat suptul degetului.
Dupa 2 ani -a ani si 1/2, cand copilul incepe sa priceapa si ce ii explici, nu doar ca "nu e voie" - ai sanse sa-l dezveti usor, dar cu vorba buna si cu motivatii tip "premiu", nu cu sperieturi si chestii "Horror".
Puiul meu s-a dezvatat exact cand eu nu am mai insistat, ajungand la concluzia ca e "baiat mare" si baietii mari nu sug degetelul...
Fetita prietenei mele s-a "lasat de degetel cam pe la aceeasi varsta (2 ani si jumatate), pt ca mamica ei a hotarat sa-i ia caine cand va fi fetita mare si nu mai suge degetul...
Dar la 11 luni suptul e ceva natuaral si de care copilul are inca nevoie - fie ca e suzeta, deget, biberon sau san. In plus, ce si cum sa-i explici la varsta asta ca sa-l motivezi?
doradora spune:
eu am o veste si mai proasta-am practicat sportul asta pana prin clasa I-IIa...Nu am dintii strambi, iar degetul este ok.
fetita mea isi suge si ea degetul, se pare ca a fost mult mai gustos decat suzeta. are 2 ani si 4 luni si nu am ce-i face. am incercat cu solutie cumplit de amara, am incercat cu leucoplast, inclusiv cu niste zeama de lamaie de lamaie, care i-a placut; cu usturoi nu m-am gandit s-o dau, dar sunt convinsa ca nu o deranja prea tare.
chris + alexandra
ruxandraru spune:
La fel am patit si eu cu Tudor al meu. Acum are doi ani jumate si isi mai suge degetul doar la culcare. Atunci imi cere voie, saracutul, pentru ca a inteles ca nu prea are voie. Il las cind stiu ca e aproape adormit si i l scot din gurita dupa ce adoarme. Nu are dintii strimbi, dar unul dintre dintii din fata i a crescut mai incet decit celalalt din acest motiv. Acum s au egalizat. Cind avea 11 luni, ii distrageam atentia de la deget dindu i sa rontaie una alta, am mai observat ca si sugea degetul la foame, sete, somn, stres sau plictiseala... Parerea mea e sa ii distragi atentia pe cit posibil sau sa vezi de ce il suge, poate identifici niste motive. Dar nu cred ca e bine sa il sperii cu tot felul de metode din astea gen piper, ardei iute. Oricum va uita repede de gustul rau odata ce nu va mai fi pe deget si cred ca il va frustra mai rau sa nu isi poata folosi o parte din corp asa cum doreste. Mai bine il convkngi cu binisorul si cu rabdare. Bafta!
beshter spune:
Eu sunt curioasa cum iti dai seama ca dintii strambi pe care ii remarci pe strada / in clasa / la cumparaturi / la opera sunt strambi din cauza suptului de dest. Te duci si intrebi? Cred ca e nasol si daca raspunsul e da si daca e nu.
Orice copil are nevoie sa se pacify in vreun fel. Unii sug degetul, altii morfolesc suzeta, altii isi invartesc parul pe deget, altii se trag de urechi sau de nas s.a.m.d. Toti se lasa de 'viciile' astea mai devreme sau mai tarziu. Cred ca e mai important sa fie copilul multumit.
You cannot both dance and not pay the piper.
Irina20 spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.Cred cami dau si eu seama acum,ca nui asa de grav suptul degetului,si oricat as incerca eu acum nu voi reusi.Asta e ,astept sa mai creasca si poate uita singur sau poate va intelege ce ii voi explica.
Si eu ii distrag atentia permanent,insa cu datul sa rontaie cate ceva nu prea o fac des,deoarece atunci cand trebuie sai dau sa manance nu mai mananca.
Cand era micut de cateva luni il sugea doar cand ii era foame,acum si de plictiseala,si de somn,si de toate.Ziua il mai pacalesc ii dau sa se joace,sau cand e timpul de luat o gustare ii mai dau cate ceva sa molfaie,dar cand trebuie sa adoarma daca nu are degetul e jal.
Multumesc mult,nam sal mai necajesc am sa las totul de la sine.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;
www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo