agroturism la munte

agroturism la munte | Autor: andira

Link direct la acest mesaj

Buna,

As vrea sa plec cu copiii la munte de 1 Mai, si mi-ar place undeva la o vila, cu verdeata, unde sa aiba sa alerge. Ar fi bine daca ar avea si masa inclusa.
N-am prea fost decat in Sinaia, Busteni si Predeal, dar as vrea ceva mai “open space”, si nu tin neaparat sa fie Valea Prahovei.

Daca aveti idei de cazare, va rog mult dati-mi niste info.

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Depinde cat de departe vrei sa mergi,fata de Bucuresti.Am sa insirui acum locurile pe unde noi am poposit.S-ar putea,la unele,daca le cauti cu google,sa le gasesti si cu site.
Sa o iau de la tine in sus,excluzand Prahova si Brasov.
-jud.Sibiu:Albota,pensiune cu pastravarie,loc imens de joaca,cazare excelenta la 4 margarete,mancare foarte buna,oameni primitori,din curtea imensa se vede vf.Moldoveanu,e la poale de Fagaras.Se ajunge acolo din europeanul dintre Sibiu si Brasov,intrarea prin localitatea Arpasul de Sus,se merge pe drum local aproximativ 10 km pana la pensiune,in zona exista o manastire si se poate merge si pe Transfagarasan,pana la Balea Cascada ,cu autoturismul,se face aproximativ un sfert de ora.
-tot jud.Sibiu:Perla Paltinisului,pensiune 4 margarete,situata pe drumul de Paltinis,la 4 km de statiune.Are loc de joaca,se pot face drumetii,mancarea excelenta,cazarea ireprosabila.
-tot jud.Sibiu:Biertan,cazare in pesniunea din cetate...nu stiu amanunte,doar am luat masa la restaurantul medieval.Se ajunge pe drum national,plecand de pe drumul ce leaga Medias de Sighisoara,sunt 15 km de mers.
-jud.Mures: loc.Danes,pensiunea Dracul Danes...exceptional,cazare de 3 stele,in pensiunea propriuzisa si la Centrul Ecvestru.Loc de joaca cat doresti.Are ferma de struti,precum si ferma de cai.Se poate,contra cost,calari,atat adultii cat si copiii,mai ales ca au ponei.Mancarea foarte multa si foarte buna.Personalul foarte atent si primitor.La vreo 4 km de mers cu masina,pe un drum local,aceasta locatie detine un han,Hanul Dracul Danes,unde exista cazare la han si loc de luat masa,restaurant.In plus este situat in zona de deal,departe de sosea.Loc de joaca cat vrei.Atractia de acolo,de la han,este o mini gradina zoologica,unde proprietarul complexului turistic creste caprioare,lebede,rate,lupi,diverse specii de gaini...foarte frumos.
-jud.Alba:in localitatea Garda,pensiunea Mario,cazare 2 stele...aici in afara ca dormi,trebuie sa iti faci singur mancarea.Se poate manca mult si bine,1 km mai la deal,la pensiunea Mama Uta.Tot in Garda,pensiunea Costi,la fel ca Mario.Se ajunge acolo venind din Alba ,prin Campeni,catre Arieseni.
-jud.Bihor:Stana de Vale.Am stat acolo,este frumos,loc mult,spatiu deschis,insa e o statiune cam pe duca.In afara de faptul ca-ti tiuie urechile de cata liniste poate fi acolo,altceva...mai nimic,decat drumetiile pe trasee montane.Exista o singura locatie de cazare,hotel Iadolina,este ok...atat,cazare 3 stele.Se ajunge din Belis.
-tot jud.Bihor,Baile Felix...am stat 3 zile la Pensiunea Iza...frumos,insa statiunea m-a dezamagit.Cazare la pensiune de 2 stele,cu mancare sa-ti faci singur.
-jud.Maramures:pensiunea Adriana,localitatea Sapanta...cazare de 2 stele,oameni exceptionali,se asigura mancare,am fost super incantata.
-jud.Suceava(cred):pensiunea Emma& Mario,in pasul Prislop,se ajunge plecand din Bocsa de Maramures catre Suceava.La iesirea din pas,cum intri in Moldova,pe dreapta.Este noua,cazare foarte buna,mancare de asemeni excelenta,cazare de 3 stele.
-jud.Suceava:pensiunea Mario din Vatra Moldovitei,cazare 2 stele,asigura macare in restaurant,pensiunea e data in folosinta acum 2 ani.Oameni de exceptie,recomand cu drag.
-jud.Neamt:loc.Targu Neamt,hotel Arcasul...cazare o stea,nu vreau sa scriu mai mult decat ca am fost foarte dezamagita.
-jud.Covasna;loc.Izvorul Muresului,Hotel...habar nu am cum se numeste,era scris in maghiara...cazare 3 stele,calitatea serviciilor foarte buna,personalul extraordinar de amabil si atent,mancarea foarte buna,mai ales specialitatile ungresti.Exceptie:hotelul este cam vechi si cam lasat nerenovat.
Cam asta ....daca-mi mai amintesc ceva,iti mai scriu....Aaaa,sa nu uit,tot in jud.Sibiu,sper sa nu gresesc,pensiunea Lunca Sibielului,din Sibiel...am vrut sa ne cazam,insa era arhiplin.Cazare 3 stele,curte mare,loc de joaca pentru copii.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Ana, super-raspuns, multumesc mult!
Am si sunat la Albota, numai ca deja nu mai au locuri pt 1 Mai.

Ma tenta foarte mult Danes, in Mures, numai ca pt 3 zile cat avem noi liber, este cam departe. Le-am retinut insa pe amandoua, si cu siguranta la vara vom merge. Cel putin din ce mi-ai povestit despre Danes, o sa fie extraordinar pentru copii.

Poti sa-mi spui cate ceva despre Prahova si Brasov? Eu le-am exclus in ideea ca Sinaia, Busteni si Predeal mi se par foarte aglomerate, si as vrea sa descopar si altceva. Daca mai ai timp sa-mi spui si despre ele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu am fost acum 2 weekenduri la www.hotelcehov.ro , in Bran-Sohodol. Este foarte linistit, curatenie exemplara, peisaj superb de jur imprejur, nu sunt case inghesuite una in alta, camere spatioase si confortabile, curte mare si frumoasa.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Danesul este full, atat pentru Paste, cat si pentru 1 mai. Si merita din plin, chiar si 3 zile. Din Bucuresti se fac 5 ore daca se merge pe Valea Oltului si vreo 4 si ceva pe Brasov. Sunt in jur de 300 km pana acolo si este un vis!!!

Ioana 36+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

andira...am sufletul greu...foarte greu...insa am sa incerc acum,atata cat voi putea,sa iti dau cateva raspunsuri.
Deci Danesul merita din plin...daca mergeti Brasov-Sighisoara....ajungeti destul de rapid.De la Sighisoara la Danes sunt NUMAI 5 kilometrii...de la Danes la Medias sunt doar 29 km,iar de la Danes la Biertan sunt aproximativ 20 km.
Nu ti-as recomanda sa o iei pe Valea Oltului pentru Danes,ia-o,daca vei merge acolo vreodata,prin Brasov-Sighisoara.
Despre Sinaia,Busteni....nu am multe de zis.Nu vreau sa par carcotasa sau ciufuta si fitoasa,insa este unul din locurile,regiunile sau cum s-o mai numi,din aceasta tara,pe care prefer sa le ocolesc...Daca e musai sa ajung de la Brasov la Ploiesti,te rog sa ma crezi ca prefer sa ocolesc pe la Cheia...sincer zic.
Singurul loc unde am fost in zona,si unde mi-a placut foarte mult,a fost la Cheile Gradistei.Din localitatea Moeciu,cum mergi catre Rucar,se face la un moment dat o sosea la stanga,este si indicator.Se merge pe drum bun.Sunt 5 km de parcurs.La un moment dat,dupa o curba unde este un stalp cam in mijlocul drumului(stalp de tensiune...deh,suntem in Romania) se vede acest complex turistic care are 4 sau 5 pensiuni.Una dintre ele are si piscina interioara.Eu m-am balacit acolo,in timp ce afara ningea ca-n povesti.Accesul la complexul turistic Cheile Gradistei se face peste un pod.In acelasi loc sunt numai vile de vacanta,foarte frumoase si primitoare.Nu stiu sa-ti dau amanunte despre ele,insa le-am admirat cu drag.Complexul Cheile Gradistei este de 3 stele,au restaurant,sala de conferinte,sala de distractii cu biliard,piscina de care spuneam,sauna,masaj,jacuzzi,sala de sport.peisajul...fara cuvinte!
Editez ca uitasem sa scriu:au teren de fotbal si loc de joaca pentru copii.Ca sa nu mai mentionez drumetiile care se pot face,plimbarea cu ATv-ul si vecinatatea Branului cu pusderia de vile,pensiuni si,mai ales Castelul Bran sau ce-a mai ramas din el.

Sa nu uit,ca e tot aproape de voi,pe Transfagarasan,inainte de hidrocentrala,in loc. Capataneni,intreaba,daca te intereseaza,de pensiunea Cristina.nenea de acolo este un tip extraordinar,om mai gospodar ca ala n-am vazut.Vila este de 2 margarete,te chivernistesti singur,insa e atat de curat,curte mare cu leagan facut de omul asta...minunat!Iar chiar in poarta hidrocentralei Vidraru,sub Cetatea lui Vlad Tepes de la Poenari,se afla pensiunea de 3 stele "La Cetate".In afara de faptul ca este chiar la sosea,in rest am numai si numai cuvinte de lauda.proprietar este un nene burtos si mustacios,un om simpatic,care sta de cum deschide si pana la inchidere printre clienti si pe fiecare ii intreaba ce doresc,cum se simt,rade cu fiecare,spune glume...un adevarat manager.Eu am avut imensa surpriza si uimire...pentru care il admir si respect pe acest om...ca sa ajung acolo in 20006 in vara,impreuna cu alte doua persoane si familia mea,sa stau o singura noapte...si sa revin acolo in vara 2007,cu familia si alte doua persoane....si sa fim recunoscuti si intampinati ca si cum cu o zi in urma ne-am fi despartit.

Si ca sa exemplific absolut tot ce ti-am scris si acum si mai inainte,te rog,daca ai chef,timp si rabdare,sa rasfoiesti albumele de poze de pe webshots,din semnatura unde scrie Alex&Luana.

Sa aveti o vacanta de 1 Mai cat mai reusita!

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Si eu am aceleasi idei pt 1 mai
Asa ca topicul acesta e binevenit
Ce ziceti de Rasnov?
Sotul vrea ceva aproape si relativ linistit (adica sa nu fie multa lume).
Si cum suntem cu cei 2 teroristi e bine ca locul sa fie imprejmuit

Edit: Ana, multumesc pentru informatii.

Mergi la inceput

Cu mare drag si oricand pot ajuta,o fac cu placere!

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Ana - multumesc mult! In iunie abia astept sa ma duc la Danes .

Roli - multumesc pt raspuns!

Mergi la inceput

andira,pentru putin.Sper sa revi cu impresii si fotografii...sunt nerabdatoare sa-ti aflu parerea...

Album pi casa

Pi casa nou

Amalgam de ganduri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Va recomand Club Vila Bran (din Bran), am fost acolo de Paste si a fost totul de nota 10! Si ce e mai important, au program super pentru copii, nu se plictisesc....si mancarea e super...
www.vilabran.ro

Mergi la inceput