*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (42)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Julia,

Nici nu pot sa-mi inchipui prin ce-ai trecut cu cazatura aceea a Mariei, bine ca n-au fost probleme. Bonele astea... mi-e si groaza, ca eu ma gandesc sa ma intorc la munca in noiembrie si nu stiu cum sa fac cu Alexandra, cine sa stea cu ea ca bunicii inca sunt cu serviciu si cu bonele tot povesti din astea aud... Dar mai e pana atunci.

Controlul l-am facut la Cluj:
http://www.provitam.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=15

babyzapi - tin bine minte ca se referea la creier cand ii dadea cu scanerul ala pe capsor... acuma la ce se uita de fapt si ce ne zicea noua... dr stie :)

Citat:
citat din mesajul lui julia16

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Citat:
La cap nu se poate face ecografie, doar tomografie.

Julia, noi am facut ecografie la cap...am facut un control ecografic general la 6 sapt, s-a uitat de la creier la inima etc, luxatie de sold ... tot. Sa inteleg ca faza cu creierul a fost doar de ochii nostri si de fapt nu s-a uitat ca lumea cu ecograful? Nu-s medic, nu ma pricep, tu de unde stii ca la cap nu se poate face ecograf?

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Cami, tu unde ai facut controlul asta? M-ar interesa si pe mine.

Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Cami, merci de rapuns. Sa vad unde pot face si in Buc. Nu cred ca a fost nicio pacaleala cu ecografia craniana, tu ai fost la 6 sapt, cand fontanela e mare.

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue78 spune:

Multumesc de raspuns. Am si eu cartea lui Capraru, dar noi deja am depasit demult schemele de acolo. Si sora mea geamana a cazut din pat la 3 luni, si nu are nimic, si apoi la 10 luni a cazut mama cu noi in brate (noi fiind gemene) si ne-a dat cu capul de ciment, dar suntem intregi si chiar nu am avut nici o problema. Nici papusa mea nu are nimic, sunt sigura, dar noi maine oricum mergem pentru controlul lunar. Este o mancacioasa, si acum la ora 14.00 a mancat 200 ml lapte si a baut 50 ml de apa. Mi-a adus mie sotul un pahar cu apa si a innebunit cand l-a vazut si intindea manuta spre el si isi lingea buzitele. I-am dat biberon cu apa si a baut pe nerasuflate 50 ml. Asa ca vedeti ca poate copii sunt agitati uneori de sete. A venit caldura si li se face si lor sete.

Citat:

blue78,

fetita mea e tot pe formula exclusiv, 5 mese pe zi cam la 4 ore ziua, mananca in medie 800 ml / zi. A avut si zile cu 700 ml si zile cu 980 ml. Am cantarit-o ieri si in luna a 5-a a pus un pic peste 500 de grame. Are 7100g si 71 cm de la 3600g / 55 cm la nastere. Mie mi se pare ca a mea a luat cam putintel luna asta in greutate, insa s-a lungit binisor. Pe de alta parte am citit ca la 5 luni isi dubleaza greutatea copilasii, mai putin cei peste 3500g care-si dubleaza greutatea un pic mai tarziu, iar cei cu greutate mica la nastere isi dubleaza greutatea un pic mai repede (in capraru am citit, care poate-i depasit pe partea de alimentatie, insa pe partea de dezv psihomotorie mie mi se pare ok ca reper).

Sper sa nu fi patit nimic de la cazatura, imi inchipui prin ce-ai trecut, mie era doar sa-mi cada o data din pat si m-am speriat foarte tare. De atunci, sunt cu ochii in patru si eu, mai ales ca se intoarce pe burtica/spate acum. In orice caz, eu i-as face un control ecografic complet dupa asa o patanie, pentru linistea mea. Tin pumnii sa nu fie nimic. A, si ca sa te linistesc, eu am cazut din pat cand eram tot cam asa de mica si uite ca n-am nimic ;)

Citat:
citat din mesajul lui blue78

Olivia nici noi nu ne imaginam cum a cazut. Norocul a fost intr-un fel ca a cazut pe covor care este de lana si mai gros decat alea sintetice, si deci mai moale si a atenuat cazatura. Si a cazut pe burta, deci nu a dat cu capul de jos ci cu fata in covor. Noi o urmarim inca la reactii, ea a cazut luni seara, si nu a avut nici o reactie diferita. Oricum maine mergem la controlul de 5 luni si o sa o consulet si doctora ei.
Eu mai am o intrebare pentru voi. Cate mese le dati la copii? Bianca are 5 luni, mananca doar formula Humana 1 de 5 ori pe zi cate 200 ml, si a luat foarte mult in greutate. Eu am cantar acasa si o cantae\resc zilnic. Acum in luna a 5-a a luat 1000 grame!!!! Oaree nu e cam mult? Are 8 kg si 65 cm, de la 2950 grame si 49 cm la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Da Julia, la cum trece timpul nici nu realizam ca atat de repede natura isi face treaba.

Citat:

Ce ziceti de ideea noastra. Am facut poze in parc in martie si acum, din nou, cam in aceleasi locuri, ca sa vedem transformarea naturii. Daca vreti, puteti sa vedeti ce a iesit pana acum aici.

Julia

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Nu pot sa cred!!! Doamne cat sunt de scumpi cu replicile astea!!! Abia astept!

Citat:

Olivia, merci. Cu o zi inainte erau si mai frumosi pomii.

Sa-ti mai zic de Maria. A fost la piscina cu taica-su la inceputul lunii si si-a dat slipul jos sa-si ia chilotii, chiar cand trecea pe langa ea un instructor de inot. Mi-a zis ca avea prosopul pe ea si si-a zis in gand: "Rica, Rica ai grija de pasarica". Am intrebat-o cine-i Rica si mi-a zis ca a zis si ea asa, ca rimeaza si ca se ruga sa nu-i cada prosopul.

Julia

Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Iubita mica ce scumpa este!

Cred ca noi am facut poze in Herastrau la lalele galbene!

Citat:
citat din mesajul lui criss703

Nu mai retin cine a facut poze in fata unei gradini cu lalele galbene , tare mult mi-au placut .

Am pus si noi o poza sa vedeti ce cuminti asteptam Iepurasul http://family.webshots.com/photo/2557541150104281140HHOwps desi mai e 1 saptamana ne pregatim de acum .Maine sper sa facem si noi ceva poze cu pomi infloriti la bunici in gradina

Multumim de raspunsurile cu suzeta , poate de aia nu o accepta ca i-am luat de silicon si cele vechi sunt de latex

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez
PovesteaNasterii

Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Apropo de bone, astazi am vazut si eu o zmucita de bona in parc, era cu un baietel cam de 3 anisori si asa mila imi era de el ca tare l-a mai certat si l-a zgaltait pentru ca...ALERGA, bietul copil. Ce sa faca in parc? Sa doarma?
Si mie imi este groaza de bone si inca nu sunt decisa ce voi face cu intorsul la serviciu. Depinde f tare de DD daca ne ajuta sa facem transplantul lui tati pana in toamna.

Citat:

Julia,

Nici nu pot sa-mi inchipui prin ce-ai trecut cu cazatura aceea a Mariei, bine ca n-au fost probleme. Bonele astea... mi-e si groaza, ca eu ma gandesc sa ma intorc la munca in noiembrie si nu stiu cum sa fac cu Alexandra, cine sa stea cu ea ca bunicii inca sunt cu serviciu si cu bonele tot povesti din astea aud... Dar mai e pana atunci.

Controlul l-am facut la Cluj:
http://www.provitam.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=15

babyzapi - tin bine minte ca se referea la creier cand ii dadea cu scanerul ala pe capsor... acuma la ce se uita de fapt si ce ne zicea noua... dr stie :)

Citat:

Citat:

Citat:
La cap nu se poate face ecografie, doar tomografie.

Julia, noi am facut ecografie la cap...am facut un control ecografic general la 6 sapt, s-a uitat de la creier la inima etc, luxatie de sold ... tot. Sa inteleg ca faza cu creierul a fost doar de ochii nostri si de fapt nu s-a uitat ca lumea cu ecograful? Nu-s medic, nu ma pricep, tu de unde stii ca la cap nu se poate face ecograf?

Cami, tu unde ai facut controlul asta? M-ar interesa si pe mine.

Julia

Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Julia

uite acum m-am uitat si eu pe site-ul lor mai atenta si zic asa:

"Lucrând cu aparatura de ultima ora, încercam sa introducem în sistemul sanitar român metode inovative de diagnostic: de exemplu metoda ecografiei transcraniene cu vizualizarea arterelor cerebrale a fost elaborat în 1997 de fondatoarea Centrului si utilizat cu succes pâna astazi. Aceasta metoda fiind fiabila si non-invaziva, este o alternativa reala a tomografiei computerizate."
edit: am scos codurile alea ciudate sa se poate citi textul

Deci...se pare ca se poate si nu doar daca are copilul fontanela deschisa, ca oricum, imi aduc aminte ca Alexandrei pe frunte ii facea cu scanerul, nu la fontanela.

Citat:

Cami, merci de rapuns. Sa vad unde pot face si in Buc. Nu cred ca a fost nicio pacaleala cu ecografia craniana, tu ai fost la 6 sapt, cand fontanela e mare.

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miky-ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olivia26
Miky_ea, La multi ani sotului!

Multumesc mult,draguta!La fel si voua ,numai bine!

Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy

Mergi la inceput

Noi nu mai putem manca aproape nimic in fata vionicului. Se uita la noi si curg balutele... Am mancat un mar astazi in parc si ma sorbea din ochi nu alta. I-am dat putin asa sa suga si cred ca ia placut ca a ras la mine cu gura pana la urechi. Iubirea mea, abia astept sa-l vad cum mananca.
La controlul de 5 luni si eu voi intreba daca-i pot da apa, acum chiar este cald si poate are nevoie.

Poze noi
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput