Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Da, si pt invatatoarea noastra e o tragedie sa uiti ceva acasa, sa nu scrii frumos, sa nu incadrezi totul f frumos in pagina...toate astea sunt adevarate tragedii. Cred ca va mai trece un pic de timp pana sa-ti reamintesti tu si pana sa invete Luca ca stilul de invatamant din Romania este cu totul diferit fata de Canada si nu in sensul bun.

Mult succes,
Anca

Mie mi se pare absolut normal ca un copilas de clasa I-a sa mai uite cate ceva acasa, sa nu tina minte ce are de scris sau sa noteze gresit, etc. Si la noi invatatoarea se supara si pare sa ia in serios de fata cu copiii toate chestiile acestea, dar cand aduc eu vorba mie-mi spune mereu "este normal, sunt abia in clasa I-a, eu inteleg".

Nu stiu, uite, daca e bine ca l-a cam certat pe Vlad ca a uitat sa-si noteze un exercitiu la tema pentru acasa. Copilul mi-a zis "s-a purtat de parca eram un infractor". Iar eu i-am spus "nu spun ca e normal sa nu-ti notezi tot dar stiu ca oricui i se mai poat intampla sa uite unele lucruri; foarte urat din partea doamnei ca te-a facut sa te simti atat de prost".

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui khristin

A mea a tot crescut in ultima vreme de i-au ramas absolut toti pantalonii mici, la nivel de cateva luni, dam faliment noroc ca se poarta capri .

Vlad nu mai are cu ce sa se incalte. El, un copilas asa de cuminte, curatel si responsabil. A descoperit fotbalul! Fetelor! Toti pantofii sport (3 perechi) au gauri in varf. A iesit pur si simplu degetul afara de la dat cu piciorul in minge. Si 130-200 de lei bucata. Sunt disperata.

Alice

Mergi la inceput

Vlad a terminat alfabetul si acum primeste povesti de citit acasa. Intr-o zi a avut "Ursul pacalit de vulpe", in alta "Ciubotelele ogarului". Le-am gasit la biblioteca, intr-o culegere de texte pentru clasa I-a.

Avem pe 12 serbare si pe 13 plecam la mare. Abia astept sa termine scoala si sa ma trezesc si eu la ore mai civilizate. Nici la noi nu e cu coronite. Se dau diferite diplome de pe la concursuri. Stiu ca Vlad are 100 de puncte la SMART - Cultura generala si cam atat.

Cred ca este foarte buna recomandarea ministerului de a se renunta la coronite in clasele mici; in felul acesta toti copilasii sunt incurajati sa persevereze. Invatatura nu trebuie sa fie un concurs cu altii ci cu tine insuti. Cand te-ai invins te poti incorona singur, acasa... daca mai simti nevoia.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Sincer, si eu de abia astept sa vina vacanta. Si nu ma gandesc neaparat la orele mai umane de trezit, ci la stresul dictarilor, la stresul de a nu uita ceva acasa, la stresul de a fi cat mai diplomata cu invatatoarea si totusi de a spune ce gandesc.
Toate astea m-au obosit si il vad si pe Vlad ca de abia asteapta sa treaca si ce a mai ramas pana la vacanta.

Sper din tot sufletul ca la anul pe vremea asta sa scriu altceva..sa fiu mai optimista si sa spun ca a fost multa munca, dar a fost si distractiv :-)

O zi faina tuturor,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Si eu la fel..abia astept vacanta asta. Pe mine cel mai mult m-au obosit slalomurile verbale cu invatatoarea.

Eu lucrez de acasa si ma bucur ca o sa am timp mai mult sa ma bucur de el, fara teme, certuri si bocete (e drept ca s-au rarit drastic in ultimul timp).

Astazi a venit de la scoala, mi-a intins caietul decorativ si mi-a spus foarte serios "Poti sa te ocupi tu de asta si eu imi fac tema la romana si matematica? Ca eu nu mai pot sa fac si aia, e prea mult "...bocete...

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ne inscriem si noi in randul celor care asteapta vacanta ...pt. ca avem programate tot felul de activitati, despre care Yasmine ma intreaba in fiecare zi cand le incepe. Si de-abia asteptam sa plecam cu catel cu purcel sa mai respiram un pic.

Corina, sarmanul copil...mi-e si mila de el, ce e caietul ala decorativ, si la ce foloseste? Nu-i asa ca e bine acasa? Eu m-am rasfatat anul asta cu asta mic, am avut timp si de scolarita, sa vedem cum va fi de la anul incolo.

Anka, fantastic ce specimene de profesori poti gasi pe lumea asta . Asta chiar a fost criminala. Eu sincer as fi intrebat-o ce lucreaza 'mneai sambata si de ce nu e la scoala, daca tot e zi lucratoare

Simali, noi sa fim sanatosi stii tu...

Fetelor, dar de cand a disparut coronita in RO??? Eu credeam ca numai aici nu se poarta...

Pupici voua si scolareilor vostri

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Eu sunt de pe alta planeta(adica nu am zile libere)si va intreb:luni se invata?

Si pe mine ma dispera multitudinea temelor acum in prag de vacanta,am ajuns sa numar zilele mai ceva decat copilul.
Am primit caietul de vacanta,sunt ceva teme de facut.Voi cum procedati?Eu ma gandeam ca pana pe 1 august sa-l ascund ,apoi pentru zilele ramase,sa organizez temele.Oricum,va povesteam ca am obtinut o victorie cu doamna si indiferent de cat la suta din caiet va fi completat,nu va fi depunctat,insa trebuie sa faca cate ceva ca alminteri uita totul.
Voi ce v-ati propus sa cititi in vacanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Luni nu se face scoala, toti bugetarii au liber!

Inca nu am primit caietul pentru vacanta, dar urmeaza. Eu mi-am propus sa lucram in fiecare saptamana cate ceva. Asa nu i se va parea nici mult si va avea oarece continuitate.

De citit o sa citim o povestire pe saptamana.
Am redescoperit la biblioteca acele carticele pentru copii de pe vremea noastra, cu povestiri tare dragute si nu foarte mari, de 2 max 3 pagini. Si scrisul e mare, mai au si ceva ilustratii. Acum am luat una cu legende despre Stefan cel Mare (legenda Moldei, Aprodul Purice, etc)si una cu povestiri din viata unui scolar, nu mai stiu autorul. Radu e incantat de ele, sunt altceva fata de cele stiute pana acum.

Pana acum am citit povesti clasice, cartile din colectia Disney i-au placut mult, asta si datorita ilustratiilor. Acum citim Carte Junglei, cartea adevarata, nu varianta Disney. Merge mai greu, e destul de mare, scrisul marunt si traducerea nu prea grazava. Dar lui ii place. Pe asta o citim amandoi, 2-3 pagini el 5 eu!
Asta ca tema de la mine, nu stiu daca ne va da si doamna, pana acum nu a zis decat de acel caiet.

Ai vostrii ce carti prefera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Noi mai avem de la un verisor mai mare si Sa invatam sa citim deMarcela Penes, un supliment pentru lectura la abecedar.
Ne-a prins tare bine, cand facea o litera, pe linga textul din abecedar il citeam si pe cel de aici.
Este cate un text pentru fiecare litera iar la final un set de circa 20 de povestiri (Cearta literelor, Ciubotele ogarului, cea cu caprele care se intilnesc pe o punte...nu mai stiu cum ii zice si alte asemenea).

ne-a prin bine carticica asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Khristin Caietul decorativ e un instrument de tortura . Are o liniatura ca de matematica si diverse modele gen 'Sa tesem frumos', pe care copilul trebuie sa le reproduca (unele relativ complicate pentru un copil). Problema e abordarea acestui caiet: el, caietul, a stat la dulap aproape un semestru, dupa care a aparut im mod miraculos in ghiozdane. S-au facut cate 2-3 pagini pe saptamana, pe urma pauza, iar acum trebuie terminat neaparat pana marti. Mie imi vine sa-l arunc pe geam.

Avem si noi un caiet de vacanta, de la Aramis cred, pe care nu m-am uitat. Procedura mea e simpla: vad cate lectii sunt, impart numarul de zile la numarul de lectii si pe urma il pun sa acopere o lectie in nr. de zile rezultate. Ca in sesiune cu cursurile .
Cu cititul nu am un plan. El citeste in engleza mai mult, si-l las asa, sa nu-i stric tabieturile. Cumva din cititul asta in engleza a invatat el sa citeasca in romana. Stiu ca suna ciudat, dar asa e. Are el niste carti si reviste preferate si sta cu nasul in ele.

Corina

Mergi la inceput