Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*
Raspunsuri - Pagina 6
deli spune:
Am trecut si de "X". O problema neasteptata aici a fost aceea cu pronuntia lui "x" , adica ics. Cu totii pronuntam litera "ics" in loc de "cs". Prin urmare Radu citea Icsenia (Xenia) si Icsimena![]()
Am lamurit-o si pe asta!
Urmeaza mirificile litere romanesti w, y, q unde vom invata despre Walter, quark (cum ii explic eu ce e ala
) si inca un minunat cuvant cu q pe care nu mi-l amintesc acum si pe care eu una nu l-am auzit niciodata.
O sa ma duc la DEX, daca o exista in DEX!!!
O zi buna tuturor!
Cricor spune:
Buna,
Da Anka1 sunt sigura ca si alti parinti au aceleasi pareri ca si mine, dar ce folos daca le e pur si simplu frica sa si le exprime? Le e teama ca copilul lor va fi luat in vizor. Intr-un fel ii inteleg, ca al meu e luat si de multe ori ma intreb daca asta e calea cea intelepta.
Khristin, uite cum ne intalnim noi la alte subiecte :). Nu ei (adica scoala) l-au inscris in clasa a I a, directorul ne-a lasat pe noi sa alegem. Am ales sa faca din nou clasa I din mai multe motive: n-am vrut sa fie cel mai mic din clasa, el nu stia sa scrie de mana (tragedie maxima sa iesi din tipar), ne-am gandit ca sunt atatea lucruri la care el trebuie sa se adapteze si am vrut ca partea academica sa mearga "smooth" sa nu depuna eforturi si pentru asta. Sincer iti spun, ca a fost cea mai buna idee.
Sigur ca are nostalgiile lui, multe :). Totul este diferit: de la programul de scoala la modul de abordare al invatatoarei. Copii sunt altfel, alte jocuri, alte glume, alte carduri :) (el e pasionat de pokemon, ceilalti au alte carduri). Sunt atat de multe lucruri pe care el a trebuit sa le absoarba...
El ii duce dorul lui miss Carter - profesoara suplinitoare din clasa I (care acopera maternity leave al titularei), o profesoara deosebita careia chiar ii pasa de ce un copil era trist intr-o zi, sau de ce nu avea rezultate pe masura capacitaii intelectuale, un om cald si apropiat de copii. Bine...si eu ii duc dorul ei in mod special. Stii cum e? In Canada prea lasau multe la voia intamplarii si nu trageau de copii deloc (in general zic), aici prea ii bombardeaza cu zeci de cerinte (si nu ma refer la teme, care nu-s multe) carora eu personal nu le vad rostul. Uneori imi vine sa zic in sedinta..ca-i o lume mare si diferita dincolo de peretii scolii...chiar atat de mult conteaza ca n-am tras linie la caiet?
Si noi am trecut la X. Luca intreaba mereu "Chiar exista numele Xenia?..Weird...". Iar la matematica la forme geometrice.
anka1 spune:
Corina, ce voiam eu sa spun este sa nu astepti sa-ti gasesti aliati. Adica, daca nu-ti convine ceva, spune. Frumos, calm, politicos, dar spune.
Da, si pt invatatoarea noastra e o tragedie sa uiti ceva acasa, sa nu scrii frumos, sa nu incadrezi totul f frumos in pagina...toate astea sunt adevarate tragedii. Cred ca va mai trece un pic de timp pana sa-ti reamintesti tu si pana sa invete Luca ca stilul de invatamant din Romania este cu totul diferit fata de Canada si nu in sensul bun.
Mult succes,
Anca
meru spune:
Corina, Anka1, de mult incerc sa atrag atentia asupra sistemului dar sunt putini care gandesc asa. Chiar daca sunt cativa, se ascund si nici macar in gand nu pot recunoaste ca nu e OK iar cei care vorbesc si mai putini. Mi-e teama pentru copil sa se adapteze.
Te chinui sa-l faci si sa-l cresti cat mai liber si ajungi in clasa 1, unde totul pare neschimbat ca acum 30 de ani si e chiar mai rau ca atunci. Indoctrinare, rigiditate, lipsa moralei si a echitatii, rautate, mani****re. Sunt tratati ca niste obiecte, aducatoare de profituri. Pretentiile exagerate nu cumva sugereaza altceva?
Da, nu-i pregateste pentru viata si nici macar pentru scoala.
anka1 spune:
Sunt de acord cu tine, Meru, sunt putini cei care recunosc ca sistemul nu este ok, si mai grav cred eu ca este ca multi nici macar nu-si dau seama de asta. Stii ca inca exista parinti care sunt de acord ca invatatoarele sa administreze copiilor lor si pedepse fizice?Eu nu sunt genul care sa zic, ok, asta este, tac toti, tac si eu. Nu pot, nu pot sa suport ideea asta a majoritatii invatatoarelor ca toti copiii trebuie sa intre pe sablonul lor. Daca nu, atunci e grav, avem probleme. Ele nu pot accepta ca fiecare copil are personalitatea lui, nu trebuie si nici nu e de dorit sa-i unformizeze cineva.
Stii ce am observat eu? Ca atitudinea se schimba si in functie de cum reactionam noi, ca parinti. Am observat ca unele nemultumiri ale mele, exprimate clar invatatoarei au dus cumva la schimbarea atitudinii ei. Nu cred ca ea si-a schimbat efectiv mentalitatea, dar pus si simplu nu cred ca mai voia sa vada reactia mea daca proceda la fel. Eu ma multumesc si cu asta, sincer..
O zi faina,
Anca
Cricor spune:
Ce mai faceti?
Vad ca au trecut la k si la masurarea capacitatilor :) - ma intreb cat exact pricep ei ce-i cu capacitatea, masa, etc.
Fi-miu a descoperit cu mare bucurie ca in Romania vacanta e mai lunga cu 20 de zile (paarca) decat in Canada. De atunci spune asta la toata lumea...asta ca sa ve faceti o idee ce bucuros e cand merge la scoala :).
Si la voi se dau zeci de exercitii din culegeri? Una nu ne ajungea, facem din doua.
Corina
khristin spune:
N-am mai intrat pe subiect, caci daca tot bantuie streptococii si virusii pe aici, ca sa nu ne lasam mai prejos
, de curand mandra mea a ‘achizitionat’ fifth disease sau boala obrajilor palmuiti, era foarte rosie in obraji si a avut febra de 39.3
. A fost o boala fara complicatii, doar febra trebuia tinuta foarte bine sub control. Noi am avut un episod de seizure (convulsii) cand era ea micuta, si sintem foarte atenti cu termometrul. Fiind o boala foarte periculoasa pt. femeile insarcinate, am tinut-o cateva zile izolata acasa. Intre timp ca sa nu se plictiseasca m-a tocat sa-mi citeasca vreo 3-4 cartulii pe zi, in timp ce eu computadoriseam de zor
. Cica daca nu citeste, that makes her nervous
...auzi la ea
. Io la varsta ei, i-am spus ca n-aveam nevrotisme din astea, eram cu alergatu' pe-afara
. Si ca tot eram la capitolul cra-cra, a inceput fata sa se descurce partial si cu cititul la TV. Azi a fost la scoala dupa doua zile de pauza si are de facut un proiect de comunitate. Cu ce s-o manca si asta. 
Corina, eu remarcasem de cand am intrat in invatamant aici ca scoala aici e mai lunga ca timp 
, ca deh faceam mereu comparatii intre viata de prof de aici cu cea din RO, si pot spune ca aici muncesti mult mai mult, si cu mult mai multe responsabilitati dar macar esti recompensat si privit altfel. Ca sa nu mai zic ca aici copilasii petrec cam 8 ore in scoala zilnic fata de 4 in RO. Si sa nu-mi spui ca nu iei tu the bull by the horns cu invatatoarea, ca nu te cred.
You Brutus, an overachieving parent, c'mon 

Speed, si pe aici au lasat-o mai lejer. Peste vreo saptamana ii duc in excursie cu scoala la muzeu. Numai ca pana pe 25 iunie mai avem o luna de scoala. ![]()
Cat masoara copilasii vostri la 6 ani jumate? A mea a tot crescut in ultima vreme de i-au ramas absolut toti pantalonii mici, la nivel de cateva luni, dam faliment noroc ca se poarta capri ![]()
. Am masurat-o de curiozitate pe mandra si are 127 cm.
Am pus aici un filmulet cu Yasmine citind, n-am putut sa pun toata cartea, nu stiu de ce: http://www.youtube.com/watch?v=_NOLHZd4H8c .
Celelalte mamici pe unde umbla?
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé
Chris Anthony
ni-na spune:
Eu sunt prin zona.
N-am mai intrat ca nu prea au mai fost evenimente memorabile.
Au terminat manualele si lucreaza dupa fise pe care doamna le xeroxeaza (cam de 2 saptamani ne invartim intre hartii)mai uita sau amesteca fisele,scrie urat si papa litere la romana,exceleaza la mate(nu exista alt calificativ la mate decat fb cu felicitari)pe cand la romana avem toata gama (chiar si insuficient ca a uitat sa invete o poezie)...
Nu fac excursie de sf de an,astazi sunt la teatru.
Am cumparat deja culegerile pt clasa a 2-a si cartea ce o vor primi ca si premiu(tot o culegere de texte literare pe care le vor studia in a 2-a)
Se simte oboseala(adoarme cand vine de la scoala,el ce nu a dormit niciodata de pranz).
La voi cum e?
deli spune:
khristin, multa sanatate va dorim!
Boala de care zici este cumva scarlatina? Am avut si noi cand eram mai mici si cam asa aratau obrajii lui!
Nici noi nu ne lasam mai prejos cu virusii, a avut o viroza urata , cu doua zile de febra. Dezamagirea lui cea mare a fost ca nu a mai putut merge sambata in excursie cu colegii asa ca am stat toata ziua pe internet cautand tot ca se putea gasi despre obiectivele pe care le-au vizitat.
Materia au terminat-o si ei de ceva vreme, lucram si noi tot dupa fise, se cam simte vant de vacanta pe la noi.
Astazi fiind 1 iunie nu au primit teme si in una din ore au facut desene pe asfalt in curtea scolii .
La multi ani tutror copilasilor!!
Am cumparat si noi 3 culegeri date de la scoala, 2 pentru limba romana si una la matematica.
In rest ne pregatim pentru examinarile la kung fu pe care le va avea miercuri. Le-a dat Si Fu tematica sa mai repete si acasa si ma pune sa i le citesc si el sa le faca. Se prapadeste de ras cand ma aude cum le spun, sunt denumiri in chineza.
Am eu asa o banuiala ca tocmai de aceea ma pune pe mine sa le citesc!!![]()
Serbarea se va tine in parc, mi-a placut tare mult ideea invatatoarei!
danielac spune:
salutare!
Noi azi avem serbarea abecedarului si festivitatea de incheiere a anului scolar va fi pe 12 iunie! atunci se vor anunta si rezultatele!
pana atunci au primit doar rezultatele la Cangurasul matematician si Dia e fericita ca a luat excelent... la cel de romana probabil ca vor sosi mai spre final!