recomandari tabere de vara

Buna
as vrea sa trimit copiii (7 si 8 ani) intr-o tabara la vara (la munte).
aveti ceva experiente ? recomandari ?
ma intereseaza in primul rind personalul insotitor si bineinteles conditiile de cazare si masa (dpdv al igienei, facilitatilor etc.)
am cautat pe net si-s o gramada de agentii de turism care organizeaza tot felul de tabere pt copii, dar sincer nu am incredere; m-ar interesa o agentie care se ocupa numai de taberele pt copii, care sa stie sa lucreze si sa se ocupe de copii.
din ce-am mai citit pe forum, m-am orientat spre Adventure camps - care sunt din Cluj (cineva spunea ca sunt prea scumpi; asa e? adica prea scumpi pt ce ofera? un fel de "afara-i vopsit gardu'"?) si spre Outdoor 4U - tot din Cluj.
daca aveti sfaturi/idei/recomandari/sugestii - va rog frumos impartasiti-ni-le si noua, ca sa ne-ajutati sa alegem.
multumesc mult
Raspunsuri

Maadi spune:
Prietenii nostri si-au trimis copilul in taberele organizate de radu travel. Am inteles ca a fost super frumos si conditiile bune.
Ma bate gandul sa incercam si noi anul acesta.
Maadi si Calin (19.07.2003)

teo1970 spune:
multumesc, Maadi
stiam si de ei, dar nu am reusit sa vad nicio oferta pe site-ul lor; cred ca se ocupa doar de Valea Prahovei

gabib spune:
Fata mea (8 ani) a mers in prima ei tabara (vara 2008) in loc. Vulcan, jud. Brasov (organizator TUMBA, tabara de arte plastice), iar in vacanta din octombrie intr-o tabara de calarie (loc Sancrai, jud. Covasna), organizata de Happy Kids Holliday.
In ambele tabere s-a simtit f. bine si vrea sa mai mearga.
La Vulcan i-a placut in mod deosebit de organizatori (dna Ana Maria si dna Irina), pentru ca a vrut acolo si intr-un weekend in ianuarie.
Am dus-o/adus-o de la Vulcan si am vazut conditiile de acolo.
Pentru copiii de la oras ("dintre betoane") e ca o vacanta la tara (pot vedea animale domestice, livada, apa curgatoare - un parau, ce curge prin fata portii; conditii de cazare si confort: camere de 3-5 locuri, fiecare cu baie, apa calda...)
Ce mi-a placut in mod deosebit la organizatori, a fost ca i-au mobilizat pe copii la concursuri educative ("cea mai ordonata camera" trebuiau sa-si faca patul dimineata, sa-si tina lucrurile in ordine; "cele mai bune gospodine" - prin rotatie faceau de serviciu la bucatarie, trebuiau sa aseze/stranga masa, tacamuri, etc).
Pentru vara 2009 si noi suntem interesati, dar nu e definitivat programul (site tumba).
Cei de la Happy Kids Holliday au tabara la inceputul lunii iulie la Sarata Monteoru/Vulcanii noroiosi - specific sporturi de vara. Organizatorii sunt OK, nu am insa detalii despre locul de desfasurare.
Si intr-un caz si in celalalt am avut din timp informatii despre program si meniul propus pe fiecare zi in parte, astfel incat am putut semnala ceea ce nu imi convenea in meniu.
Un sfat: e bine ca in prima tabara sa plece impreuna cu un prieten, frate (.. un copil pe care sa-l cunoasca)

teo1970 spune:
Gabi,
multumesc mult;
am sunat-o deja pe Dna Manitiu, mi-a placut mult de ea, oferta lor mi se pare f atragatoare, cred ca o sa mergem acolo

eve44 spune:
Buna Teo
Eu il trimit pe cel mare in cantonament la Costinesti ,au conditii super .
Daca esti interesata iti dau mai multe detalii.

aiuras spune:
Fetita mea Iris, a fost si anul acesta si anul trecut in tabara de schi in Predeal cu cei de la taberelapredeal.ro. Am inscris-o acum tot cu ei pentru vara in tabara de tenis si ma bate gandul sa mearga si la cercetasi:)).Asa cum banuiti eu ii recomand. Pe site au o oferta atrgatoare

ingridnen spune:
Cristi merge anul acesta in prima lui tabara, organizata de gradinita catolica - la Moeciu de Jos, la o pensiune.
Sincera sa fiu, mi-ar fi teama sa-l trimit in tabere unde nu cunoaste (nici el, si nici eu:)) pe absolut nimeni. Asa merge cu colegii, iar in educatoare am mare incredere.
Ingrid si Cristi 6 ani

teo1970 spune:
eu o sa-i trimit la Vulcan, unde mi-a recomandat Gabib, intr-un week-end (la sfarsitul lui mai) si pt tabara de vara o sa mai vad - poate tot acolo dat fiind ca-s prima oara in tabara sau la Raul Sadului cu Adventure Camps
daca mai aveti recomandari/idei/sugestii - va asteptam in continuare