eu fac de 3 ori pe saptamana sedinte cu bioptronul pentru acnee fiindca nu-mi trece deloc , fac si tratament in paralel. ceva din cosuri s-au trecut si nu prea mi-au mai aparut....nu stiu ce sa fac sa-l mai folosesc oare? o fi bun de ceva?sper sa nu patesc nimic:D
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
tratamentele externe ajuta, dar acneea este produsa de o cauza din interiorul organismului (dereglare hormonala, chisturi ovariene, suprainfectare cu germeni, etc.)
in primul rand ar trebui sa mergi la un medic dermatolog foarte bun, sa determine exact cauza care determina aparitia acestor cosuri. ca sa-ti dai seama cat de bun este medicul, ar trebui sa te intrebe multe detalii in legatura cu antecedentele tale medicale, posibile afectiuni pe care le ai sau le-ai avut, daca ai un CM regulat, ce mod de viata duci, cat de stresata esti, ce tratamente ai mai urmat si ce rezultate ai obtinut, etc.
inainte de a ajunge la dermatolog iti recomand sa mergi la un ginecolog sau macar sa-ti faci o ecografie abdominala, tocmai pentru a determina daca exista sau nu probleme la nivelul ovarelor.
incearca sa eviti cat poti daca ti se recomanda tratament cu antibiotice, mai ales daca a fost prescris cu prea mare usurinta, fara sa ti se puna prea multe intrebari sau sa ti se faca eco abdominala.
este posibil ca in urma examinarilor medicale sa ti se dea un tratament pe baza de anticonceptionale (daca ai chisturi ovariene), care intr-adevar rezolva acneea, dar au si efecte secundare, ai grija sa te informezi despre acestea si apoi sa decizi daca iei sau nu AC.
mai exista si varianta tratamentului cu Roaccutane, dar trebuie sa stii ca timp de 18 luni (durata maxima a tratamentului, in functie de gravitatea acneei) nu ai voie sa ramai insarcinata, deoarece medicamentul trece de bariera placentara si poate produce malformatii grave embrionului.
si nu in ultimul rand, ai grija cu alimentatia, incearca sa mananci cat mai sanatos si sa bei cel putin 2 l de apa/zi.
expunerea la soare/sedinte la solar din pacate nu rezolva decat temporar problema, iar pielea are de suferit, imbatraneste prematur.
de un real ajutor sunt suplimentele alimentare pe baza de seleniu+zinc, sunt 2 minerale foarte importante in sanatatea pielii, parului si unghiilor, deoarece regleaza secretia de sebum (printre altele).
daca ai posibilitatea, incearca sa ajungi in bucuresti, la dr. mihaela leventer de la dermastyle, este printre cei mai buni medici dermatologi din tara si este o persoana deosebita, foarte placuta si profesionista. tarifele sunt cam mari, dar cred ca merita sa investesti putin pentru sanatatea ta, astfel incat sa rezolvi aceasta problema, care te afecteaza si fizic, si psihic (probabil)...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
alinaa2m spune:
in ceea ce priveste acel medicament...roaccutane...ieri am citit pe un alt forum despre el...a fost creat ca un medicament impotriva cancerului si s-a constatat ca e " bun" pt acnee...are fff multe efecte secundare...eu am retinut doar depresie( s-a ajuns pana la sinucidere), osteoporoza si lista era lunga...
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinaa2m in ceea ce priveste acel medicament...roaccutane...ieri am citit pe un alt forum despre el...a fost creat ca un medicament impotriva cancerului si s-a constatat ca e " bun" pt acnee...are fff multe efecte secundare...eu am retinut doar depresie( s-a ajuns pana la sinucidere), osteoporoza si lista era lunga... |
schema de tratament variaza de la caz la caz, cu pauze intre administrari. uneori e suficient un tratament de 1-2 luni..
de aceea am scris durata maxima a tratamentului, in functie de gravitatea acneei. in cazul fratelui meu a facut reale minuni, in max 3 luni nu a mai avut nici-o problema si nici nu a recidivat acneea (avea o forma foarte urata, cu puncte negre pe fata si multi noduli pe spate si piept...). oricum, tot ar trebui consultat un medic dermatolog foarte bun, nu se face administrare "dupa ureche", indiferent de tratament...
si sunt sigura ca mai exista si alte medicamente care au in compozitie substanta activa din roaccutane, acesta este sa zicem cel mai cunoscut...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ancabaciu spune:
tratamentulcu bioptron te ajuta foarte mult, insa e nevoie de mult timp si rabdare.bioptron actioneaza in profunzime , scoate impuritatile din piele si lasa fata curata.astept un semn sa-mi spun cum ti-a fost tratamentul.