Copilasi de Iulie-August 2004 (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata fetele!
Mai, cu toata criza asta mie parca imi adie asa un aer de sarbatoare... sau poate o fi din cauza ca mi-am luat urmatoarele doua zile libere si astfel o sa ma bucur de o mini-vacanta de 5 zile?

Kim - imi place tare mult casa - daca m-am dumirit eu bine, mie imi place varianta cu acoperis de tigla bruna (nu stiu cit e costul acum la tigla, eu am luat de la Elpreco, dar Andries are dreptate, si casa ta are multe ape pe acoperis - e spectaculos, dar scump...) si casa in 2 culori brune + placarea cu piatra (e placata cu piatra pe arcada de la intrare, nu?). Mie imi place mult placarea cu piatra, de altfel ai vazut, si eu am facut... Inca ceva - termopanele alea rotunde si rotunjite o sa va rupa la pret...(si apropos de termopane, daca vreti sa va puneti si rulouri de jaluzele, rugati arhitectul deja sa le ia in calcul ca sa le "ascundeti" in tencuiala, altfel vor veni pe deasupra si pe linga faptul ca va maninca din ochiul de geam, se vad si urit...
Lia - bravo tie ca te-ai bagat la bucatarit miel, eu zic pas si anul asta, oricum sotul meu nu e amator de carne de miel - mie imi place, asa ca voi minca doar eu cu soacra-mea... Sfaturi nu prea am sa-ti dau - doar ca la ciorba de miel, dupa ce fierbi carnea sa arunci apa respectiva si sa o inlocuiesti cu alta apa proaspata (cam ca atunci cind faci fasole) - asa elimini toxinele care provin din carne, dar si eviti ca ciorba sa aiba asa gust pregnant de carne de miel...Si musai sa pui in ea multa ceapa verde!!! (tata punea si mate de miel taiate bucatele mici, noua copiilor ne placea la nebunie!)

ieri am avut putin timp sa dau o raita prin oras asa ca am rezolvat copii de cadouri de iepuras - le luasem deja cite in rind de haine (ca eu asa am pomenit traditia - de Paste trebuie sa te imbraci in haine noi si macar pe ei sa-i imbrac) si dulciuri (mai mult pentru Stefan evident), dar le-am luat si jucarii - ariciului o carticica din aia de buret de "citit" la baie si o jucarie de la Tomy (o dracie ca un bat cu o faclie la capat care atunci cind e lovita scoate sunete ca toate visele...) si pentru Stefan o carte de povesti, niste acuarele de folosit la pictat cu mina si o masinuta...asa ca m-am scos...I-am luat si sotului doua carti, iar nepoata-mii o rochita, o jucarie-iepuras si dulciuri. Mai ramine sa iau ceva pentru mama, tata si soacra-mea si gata!

Sunt pe aici...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

Daria, drob NU fac, pt ca nu ne plac maruntaiele defel.

Olivia, brava tie ca esti exclusa de la bucatarit, iata unul din avantajele venitului in Ro, deloc de neglijat; faina macheta casei, eu mi-as face acoperis maro cacao, si pereti exteriori alb-galbui :)

News, sau in gura Liei Dorsiliei, dimineata devreme:)

Aseara la sasevinepresa a fost invitata o nutritionista si am retinut niste chestii ce m-au cam confuzat:
- supa de pe carne de orice fel e toxica- eu daca fac supa de pui copilului, fierband si spumand carne de pui de la casa...e toxica? parca supa era buna si la raceli ca nu stiui ce contine, iar in stare de sanatate e buna in mare pt ca usureaza digestia, eu asa stia,...Voi ce stiti?
- margarina E BUNA- in special pt adulti, margarinele light care contin si apa si au doar intre 200-300 kcal sunt foarte bune de intins pe paine la micul dejun, mai ales cand doresti sa nu te ingrasi sau chiar sa slabesti. Nu mai sunt toxice cica de prin 1993 cand s-a schimbat tehnologia de preparare a margarinei, de altfel o buna sursa de grasimi vegetale, asa ca nu tre sa ne mai facem griji de substanta aia periculoasa ce o continea inainte. Asa sa fie oare?
- in diete nimic nu este interzis, trebuie doar rationalizata cantitatea si momentul ingerarii. Asa ca micul dejun 2 felii de paine integrala cu margarina si o lingurita de gem e ok. Si felia de paine sa nu fie mai mari decat o caseta ce se baga pe vremuri in casetofon :P Asta inseamna ca la dimensiunile actuale ale painii mele, tre sa ma limitez la o felie. Iar o clatita sa nu fie mai mare decat un CD. Asta chiar m-a distrat, o sa-mi ajustez tigaia pt a nu mai face excese :)
- copiilor pana la 4-5 ani nu le este recomandata painea integrala si nici cerealele inegrale. Aici n-am prea inteles ca se trezise Andreea si incercam s-o adorm la loc.
- sa gatim pe cat posibil fara sare pt ca se gaseste destula sare in alimentele ce le supunem gatitului. Aici ma supun regulilor fara probleme pt ca Danut s-a invatat sa manance de mic nesarat si la cea mai mica pulbere adaugata in plus din greseala refuza mancarea pe motiv ca e prea sarata.
-Osteocare o fi mai bun de dat in loc de Vigantol ? Am auzit ca e un produs complex pt copiii peste 1 an pt prevenirea rahitismului

merci
o zi faina si linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Fetelor stiu ca multe dintre voi sunt foarte receptive la astfel de mesaje si apelez la ajutorul vostru.

Este vorba despre un baietel de aproape 9 ani care sufera de Osteosarcom telangiectatic. Andrei a fost operat la spitalul Marie Curie si i s-a extripat o parte din tumoarea care ii atinge coastele 3-4. Intre timp au fost depistati noduli si pe plamani.

Andrei este sub tratament in momentul de fata la Bucuresti si pentru o operatie in strainatate are nevoie de minim 30 000 de euro.

Povestea lui o puteti citi aici: http://andreidumitrescu.blogspot.com/

Va rog in masura in care fiecare poate sa il ajutam!

Va multumesc si va doresc sa aveti un Paste Fericit!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si DPN 28.06.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Ma bucur ca va place...noi am ales acoperisoul maro , cu placare piatra la intrare si horn. Culoare o sa fie un unt la tencuiala.
Gabi merci mult de sfaturi, am sunat la arhitecta si am hotarit sa nu punem rulouri (voi pune draperii la interior..cred ca este o solutie mai ieftina).Ferestre pe rotund am doar la fata, si nu am de ales arhitectura nu permite (este etaj mansardat). Acoperisul o sa coste..dar doar in 2 ape era banal...

Roxa este la masaj, am fost la un scurt shopping cu ea dimineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza,neatza...hai ca incep sa-mi revin si io dupa un maraton de facut curatenie,schimbul I cu mandra acasa si schimbul II la servici...da' sincer am nevoie de ceva dopaj ca tare mi-s obosita
Am cetit, dar am uitat...merg sa ma uit la poze si revin poate-mi aduc aminte ce vream sa zic...
pun si io o poza cu familia gorodea in viziunea artistei familiei:)))
http://s237.photobucket.com/albums/ff27/gorodica/aprilie%202009/?action=view¤t=P4101134.jpg
pupicei,revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Gabi, multumim pt. link...l-m salvat.Nu inteleg de ce asa diferenta mare la cost intre tari...
Olivia, frumoasa casuta...se face din lemn?scuza-ma daca ai spus, eu n-am mai citit din urma..
Andries, eu as imbraca copilul normal si i-as pune un buchet de trandafiri in mana(sa se stie ca e trandafir)...asta in semn de protest catre educatoare...

Despre noi...au iesit anlizele Andreei...i-am facut panel4-pediatric...a iesit ca are alergie la polen de mesteacan...dar nu direct ci incrucisat...ca daca ar fi la polen alergica, ar stranuta si ar lacrima...sau iarna nu am avea probleme.Insa e treaba de alergie incrucisata...la un aliment care se declanseaza la razele solare.In concluzie nu am rezolvat nimic la Bucuresti...ne-a dat aerius si cica sa lasam natura ca sa vindece copilul.Asa ca mergem la Brasov...am descoperit pe net o clinica, care face teste direct pe piele, etc...(ca d'aia am fost si la colentina dar dr. habar nu avea)

aici poze cu noi

http://www.nede.netfirms.com/poze.bin

Mergi la inceput

Ioana, mie imi place E-ul la copiii astia...asa il face si fi'mea....frumos desenul...
Eu spalai geamurile sapt. trecuta si acum au numai picatele de la ploaia de ieri...munca in zadar....

edit- acum vad la semnatura ca Liviu e inca in fasa...hihihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ioana, Maria e talentata si la desen
Pako, ce frumosi sunt amandoi
Succes la testare, sa gasiti sursa problemelor si solutia, si noi am mers anu` trecut taman la Cluj. Si si noi luam aproape non stop aeriusul.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Daria, eu stiam la tine ...dar si Giulia are probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pako,
pe noi ne apuca rinitele din senin, pe amandoua Alternam Claritine si Aerius, in fct si de tuse. Deocamdata eu sunt varza murata, Giulia e bine
Chiar aseara am vb cu o mamica de baiat foarte alergic la acarieni, iar in Oradea medicii au zis sa astepte cu tratamentele ... insa s-au dus dincolo si sunt pe tratamente serioase, in speranta ca pana cand implineste 7 ani sa fie sanatos tun. Repeta la fiecare 6 luni analizele specifice de sange si acolo se vede o diferenta foarte mare insper bine.
Noi ca analiza de sange am facut Phadiatop infant, insa a iesit negativ anul trecut. Il vom repeta la anul, plus testele cutanate.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput