Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (97)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Buna dimineata mamici
Cafeluta doreste cineva ?

Anca felicitari pentru ridicare

Nerantula bravo mamico , e un inceput si cu siguranta incet incet se va obisnui cu nouile alimente si masa nu va mai fi o teroare nici pt tine nici pt el

Dididi ma bucur ca puiul doarme singur si a crescut. Te ajuta sa nu fi suparata ca ai inceput serviciul . Te mai asteptam cu vesti

anamona si david transpira in carucior desi il imbrac subtire. Mai ales cand doarme. Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi la vara...

Laureta vad ca faceti progrese E tare dulcica

Andy si noi stam mult cu piciul in brate cand suntem in parc....ma lupt cu tati sa nu il mai ia non stop din carut...el una doua il ia in brate...uf, e nasol cand sunt singura ca nu pot si cupil si carut si caldura asa ca nu esti singura
La gratar a fost superb, am stat de la 1 pana seara la 9. A uimit piciul audienta cat de bine a papat si pot sa spun ca a fost destul de cumintel.Cand s-a plictisit de stat afara am luat puiul si am mers in casa pe covoras sa ne jucam. A facut si nani in doua serii si ne-am bucurat impreuna de vremea frumoasa. A fost si mami meu cu mine asa ca ne-am simtit bine in familie

Nocom imi pare tare rau ca sunteti tot asa.... speram sa fiti ok si deja fara tratament....uf , sa treaca repede si sa scapati cu papica nu prea ai ce sa faci ...numai timpul si rabdarea ta o vor ajuta sa se obisnuiasca cu diversificarea. Dar asa cum spun si fetele , nu dispera ca nu o sa ramana pe laptic pana la majorat Multi pupici si multa sanatate

Denisa sper ca peste noapte s-a linistit Edwin , sa ne spui cum sunteti

Roxi, Ramo vad ca v-ati distrat in parc Sunt superb puii pe iarba cum se lupta ei pe servetele...sa inteleg ca doreau sa isi stearga boticul ????

MA duc sa culc puiul si revin .

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

De vreo 2 nopti,Radu se cam trezeste din ora in ora noapte si maraie..eu hop cu tzitzi in gura lui.si tot asa o tine. Sambata seara nu i-am mai dat cerealele..nush de ce..doar tzitzi..si parca de atunci a inceput.
Tocmai am citit un articol interesant.Voi ce parere aveti? Dati cereale de noapte?sau ceai de noapte?Si daca da ati observat vreo imbunatatire? Ca sa stiu sa iau si eu

Problemele cauzate de somn, reprezinta una din principalele nemultumiri ale parintilor, ce au fost relatate medicului pediatru. Cca 75% dintre parinti ar dori sa schimbe anumite aspecte legate de obiceiurile somnului bebelusilor.

Multe mamici intreaba, cand trebuie un sugar sa doarma neintrerupt noaptea, fara sa mai ceara o masa. Nu se poate spune cu certitudine, daca acest lucru se poate obtine pana la sfarsitul celei de-a doua luni.

La 6-8 saptamani, cei mai multi bebelusi nu se mai trezesc noaptea sau se trezesc o singura data pe noapte. Pana la 6 luni, ei reusesc sa isi faca un program de somn, de 10 ore pe noapte, astfel incat nu se mai trezesc decat in cazuri exceptionale.

Bebelusul poate renunta singur la aceasta masa de noapte sau mama va incerca anumite metode, pentru realizarea acestui lucru.

Mesele de lapte din timpul noptii, pot agita sugarul, ii pot determina un somn nelinistitior si in timp, poate ajunge sa isi inverseze ritmul circadian (somn/veghe), astfel incat el va manca si se va juca noaptea, iar ziua va dormi.

De asemenea, laptele baut noaptea, intre perioadele de somn, nu se digera foarte bine si face ca bebelusul, pe de o parte sa nu isi poata lua substantele necesare cresterii, din hrana, iar pe de alta sa aiba colici, disconfort abdominal, sa planga neintrerupt, sa fie agitat si nu se odihneasca.
De aceea, mama trebuie sa incerce sa faca astfel incat masa de seara sa fie substantiala. Daca este hranit la san, atunci i se va da sa suga din ambii sani sau se va avea in vedere si o completare cu lapte praf.

Aceasta completare, ca si in cazul in care sugarul primeste exclusiv alimentatie artificiala, este bine sa fie o formula de lapte, speciala de seara.

Laptele de seara/noapte (ex: Humana - lapte de noapte, cu prebiotice), contine faina de orez si hrisca. Astfel, este mai satios si face ca bebelusii sa nu mai simta nevoia sa se scoale noaptea, pentru a manca.

Daca totusi bebelusul se trezeste peste noapte si se considera ca are greutatea la limita, atunci el poate primi maxim o masa de lapte pe noapte, lapte de mama sau formula de noapte (ex: Humana lapte de noapte), pentru cei alimentati artificial.

Daca se trezeste de mai multe ori pe perioada noptii, atunci este bine ca mama sa ii ofere doar ceai si in timp, sugarul va renunta sa se mai trezeasca.

Exista un ceai special de noapte, care linisteste bebelusii, ii face sa doarma mai bine si sa se odihneasca corespunzator.

Acest ceai (Humana ceai pentru noapte), nu contine zahar, coloranti sau arome artificiale. Iar ingredientele sale active (roinita, nalba, flori de tei si cimbru), ii ofera bebelusului un somn linistitor.
Dupa 6 luni, bebelusii pot avea in alimentatia lor, la masa de seara, cereale cu lapte. Este bine ca si pentru ei, mama sa aleaga cereale speciale de seara, mai satioase, care dau un somn linistit, fara a mai simti nevoia de a se trezi noaptea, pentru a manca (ex: Humana cereale de noapte, cu lapte inclus).

In concluzie, unul din motivele pentru care bebelusul se trezeste noaptea, este hrana necorespunzatoare. De aceea, este bine ca masa de seara sa fie satioasa si formata din preparate concepute special pentru aceasta masa.

Si daca totusi, copilul se trezeste noaptea, oferiti-i ceai din aceeasi gama, "Humana de noapte"

scuze ce cearceaf

Cristina , mamica de Raducu (7.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

baby_boy eu ii pun 3 masuri de cereale in lapte la masa de seara, dar nu cereale speciale de seara, nu stiu ce sa zic, daca copilului ii e intr-devar foame, ceaiul nu-l va multumi decat pe moment, noi asa am patit si m-am trezit de 2 ori, o data pentru ceai si apoi pentru lapte

Mami de Mikul Robert Constantin
http://community.webshots.com/album/567717346vFUaEH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Neata fetelor!

Beau si eu cafea cu tiramisu (pe care l-am prestat in weekend de ziua sotului ) Daca doriti, va invit

Babyboy mie articolul ala imi pare reclama la humana.Nu cred ca sunt multi copii care dorm 10 ore pe noapte si din cate imi aduc aminte au fost mamici care au zis ca cerealele seara ii agita pe copii.

Tzitziri mie pediatra mi-a recomandat golden ca e mai dulce. Si i-am dat si lui Mihnea sa linga n ionatan si un golden Ionatanul l-a lasat rece, in schimb la golden ma prinsese de mana si ducea marul la gura, incepuse sa rontaie cu dintisorii lui

Nerantula o sa merg in cora sa ii iau bandana, mersi mult! Ai primit PM cu datele de contact?

In rest pup bebeii bolnaviori si sper sa se faca bine repede! Sper si sa nu raceasca Mihnea ca e cam mucios

O zi minunata va doresc tuturor!

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Cd,eu ii dau cerealele cu lingurita..iar in seara in care nu i-am dat m-a disperat..chiar daca a supt din ora in ora la tzitzi....de asta nu stiu ce sa cred

Mergi la inceput

asa era in articol..despre humana..dar eu ma refeream in general la cerealele de noapte..indiferent ca sunt humana..milupa..sau mai stiu eu ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata!

Andy, lui Andrei sa se faca bine.

Babytza ce face soricelul papacios?

Mai fetelor si noi avem o bubu - Carla e foarte ragusita, nu are nasul infundat, nici febra doar e ragusita ca o batranica. Oare ce poate fi?

Musai azi sa cumpar crema de protectie solara, Carla s-a bronzat deja pe fatuca desi am tinut-o la umbra. Arde deja soarele, nu se mai poate. Voi ce-ati ales pana la urma?

Va doresc o zi minunata si o saptamana asemenea.

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

na ca punand niste legume la steamer ma lovi si anume un gand marsav...

plasticul de la steamer degaja BPA?!?! hope not...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008), poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Babyboy, cu trezitul noaptea e o nebuloasa. De exemplu intre 3-4 luni, pitica mea dormea neintrerupt 8 h. Apoi, brusc si-a introdus din nou masa de noapte - o masa. Saptamana trecuta s-a trezit vreo 3-4 nopti la rand si a mancat de 2 ori, cu toate ca masa de seara a fost consistenta. Iar acum, de 2 zile, are numai o trezire. Asa ca, ei stabilesc ce si cum, noi ne adaptam

Si acum off topic (daca mi se permite)
Acum 15 min...copchilul dormea, eu pusesem legumele pt. supita la fiert si citeam subiectul cu amanta. Atat de tare m-a captivat, incat dupa un timp mi-am adus aminte de legume. Erau scrum...si oala neagra, neagra. Hm...subiectul asta da dependenta de nici macar nu mi-a mirosit a ars. Si pt asta numai Anamona e de vine, ea ne-a zis de subiect!!!

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

OFFFF,

Am mai citit putin din urma si ce am vazut?! Moni e suparici?!
Pai se poate sa superi tu burtica mami draga??? Baietelul tau nu tre sa simta nimic rau niciodata!! Hai capul sus si fa ceva ce stii tu ca-ti place muuult si sa vezi ce bine o sa fie!!!

Special pt tine:

MONICA

Asteptam vesti vesele!!!!

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei (11.07.2004)

poze cu noi

poze DARIA

Mergi la inceput