Legatura dintre gemeni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Luminita, Daria, multumesc!
Lunimita, asa am inteles si eu, ca prematurii nu prea zambesc, si o fac tarziu. Nu stiu explicatia, dar m-a ajutat mult idea ca e normal la un prematur sa nu zambeasca.
Daria, cred ca ai dreptate si din acest punct de vedere, pt ca sotul meu nu este un om care rade tot timpuil, cum sunt eu de exemplu. Poate fetita l-o mosteni si din acest aspect.
Oricum nu-mi mai fac asa mari griji cu teama de autism, ca acum cateva saptamani, cand eram disperata. Iar dr ca sa ma incurajeze a zis ca ma trimite la neurophihologie infantila, dar gandul ca dr ma trimite nu m-a linistit ci m-a speriat mai mult. Oricum stiu ca va face la un moment dat si astfel de control ca sa se stabileasca evolutia ei.
Doar ca multa lume spune ca gemenii raman cu un fel de sechela emotionala daca sunt despariti. Mi-au spus inclusiv in maternitate. E normal cred ca mama sa-mi fac ganduri si sa fiu paranoica.
In rest, Luana se dezvolta excelent de bine, si va rog, nu va intristati, nu vreau asta.
Multumesc!


God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ayla,
eu am dus-o pe don`soara mea la psihopupu deh, paranoia in floare. Si sa stii ca ai tot dreptul din lume sa fii paranoica si exagerata cand e vb de copilul tau, oricine orice ar spune si oricum s-ar uita la tine. Atata timp cat tu vei simti ca trebuie sa faci ceva, sa faci
Si io vreau sa o vad pe Luana
Si ref. la intrebarea ta, vazusem acu` mult timp un documentar pe discovery in care spuneau ca multe sarcini pornesc gemelare insa nu se finalizeaza.
Eu de ex. m-am nascut cu un chist dermoid pe ovar, care cica a fost ramasita de la o sarcina gemelara.



Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)


"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Dalina sa sti ca nu am scris cu rautate iar pe Ayla o consider o prietena cu care mai vb pe mes si stia ca nu am scris cu rautate

te pup ayla si mai intra si pe mes sa mai vb wsi sa imi trimiti poze cu printesuca
mami de miruna si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexas

Dalina sa sti ca nu am scris cu rautate iar pe Ayla o consider o prietena cu care mai vb pe mes si stia ca nu am scris cu rautate

te pup ayla si mai intra si pe mes sa mai vb wsi sa imi trimiti poze cu printesuca
mami de miruna si andrei


imi cer scuze!
(nici nu am considerat ca ai spus ceva cu rautate, am crezut doar ca nu stii, nu aveam de unde sa stiu ca voi va cunoasteti

gemeneilor si sa creasca mari, frumosi, sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21
va rog, nu va intristati, nu vreau asta.
Multumesc!



Esti un fenomen de pozitivism!
Ti-am mai spus si repet: ai toata admiratia mea!
pentru dulcica Luana si pentru mami care ne da lectii de viata tuturor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

Ayla imi pare rau ca s-a intamplat asa, dar viata merge inainte!

Imi dau si eu cu parerea, daca imi permiti.
Legatura dintre gemeni exista, e clara si bine stiuta. Dar ea se observa mai tarziu de catre noi, ce simt ei im primele luni dupa nastere e altceva.
Si eu ca si multe alte mamici de gemeni am trecut prin experienta de a avea dupa nastere doar unul din copilasi langa mine, celalalt fiind in incubator cu multa aparatura pe el. Eu pe Ana am avut-o cu mine in salon, 2 nopti am dormit cu ea acasa ...ne-am reinternat amandoua ca sa fim cu Elena, asa am simtit eu atunci. Timp de 4 saptamani Tustele au fost mai mult separate, dar n-am sesizat sa sufere una dupa cealalta sau sa se bucure cand le puneam impreuna. Si de zambit, Elena zambea in somn in spital, Ana nu, desi acum ea e cea zimbareata. Sincer nu cred ca asta e motivul ca fetita ta nu zambeste, depinde foarte mult de copil. Cred ca cu adevarat important este ca tu sa-ti revi complet si sa-i transmiti bucuria ta de a fi mamica ei!





PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari



DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Ayla ai rabdare cu rasul si zambetul Luanei.Eu am un baiatel care s-a nascut prematur la aproape 34 de saptamani.A fost foarte serios pana pe la vreo 5-6 luni necorectate.Acum suntem mari, avem deja 10 luni si e cel mai vesel copil.Stie sa se joace si stie cand se joaca cineva cu el si rade in hohote.
Multa rabdare cu prematurii si tine-o in brate foarte mult sa simta ca e iubita.Canta-i, danseaza cu ea ,vorbeste mult cu ea.
Astea sunt sfaturile pe care mi le-a dat dr neonatolog.Eu le-am urmat si e bine.
Imi pare rau pentru pierderea suferita dar trebuie sa mergi mai departe pentru Luana.
Va pup si mult succes.


ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pussi, Ali, va multumesc!
Da, cautam parerea din experienta unor mamici de prematuri.
Ali, Luana este tinuta in brate, si noi nu ne temem ca devine rasfatata. Si noua ne sopuneau inca de cand era in incubator sa ii dam tot timpul siguranta ca ii suntem alaturi, pt ca e foarte important sa depaseasca trauma nasterii premature. E si un copil cuminte, nu avem prea mari probleme cu ea.
Azi am facut vaccin, a ajuns la 3,400 kg, deja este fetita mare, marti are 3 luni. Incepe sa schiteze si cate un zambet, mai mult in somn, dar acum am inteles ca e ceva specific prematurilor. Cred ca nu am mai reusit sa scriu si aici, le povestisem fetelor de la odisee. Saptamana trecuta la control a fost examinata si de dr neurolog, si a spus ca este ok. Deja incepe sa fie foarte receptiva, e atrasa de jucarii, de culori, are preferintele ei muzicale, gangureste si maraie, nu mai este demult bebelusul acela mic de 1,160 kg.
Adevarul e ca ma uit in urma la pozele cand era mica si fragila, ma uit cu tristete, si sper ca peste timp sa pot depasi aceste stari.
Multumesc pt raspusuri.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput