DIVERSIFICAREA (8)
Raspunsuri - Pagina 11
musetto spune:
Sunt foarte de acord cu ce zici Luna (nu te-am mai vazut de mult timp ). Si eu am facut la fel cu fiica-mea, singura diferenta e ca fiind alaptata, am "diversificat-o" la 6 luni. Dar tot cu legume am inceput. Si eu ii dau capsuni cam de vreo 2 luni si ii plac la nebunie.
Supa abia acum am inceput sa ii dau, pt ca mi-a cerut ea, dar nu ma bazez cine stie ce pe vitaminele de acolo, tot steamer-ul e baza (il folosesc in special pt morcovi, cartofi pe care ii fac apoi piure si broccoli sau conopida). A, inca ceva: ii mai dau pe langa mere crude si applesauce (nu stiu daca se gaseste in Ro), e un fel de piure de mere organic sii ii place mult, mai ales cu cartofi facut la steamer.
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musetto Sunt foarte de acord cu ce zici Luna (nu te-am mai vazut de mult timp ). Si eu am facut la fel cu fiica-mea, singura diferenta e ca fiind alaptata, am "diversificat-o" la 6 luni. Dar tot cu legume am inceput. Si eu ii dau capsuni cam de vreo 2 luni si ii plac la nebunie. Supa abia acum am inceput sa ii dau, pt ca mi-a cerut ea, dar nu ma bazez cine stie ce pe vitaminele de acolo, tot steamer-ul e baza (il folosesc in special pt morcovi, cartofi pe care ii fac apoi piure si broccoli sau conopida). A, inca ceva: ii mai dau pe langa mere crude si applesauce (nu stiu daca se gaseste in Ro), e un fel de piure de mere organic sii ii place mult, mai ales cu cartofi facut la steamer. |
Hai ca poate ma incumet si eu la capsuni! Intrebare: i le-ai dat de la inceput ca atare...sau le-ai curatat? Te intreb asta pentru ca fina mea ii curata finutului coaja de deasupra!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Luna1 spune:
Oana iti raspund eu desi nu m-ai intrebat pe mine. I-am dat prima oara o capsuna si apoi dupa min trei zile i-am dat din nou. Nu le-am curatat, i-am dat initial o capsuna taiata feliute (fara adaosuri gen zahar, frisca) si dupa cateva zile i-am dat iar fara grija. Nu are nicio reactie si le adora.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
luny spune:
si eu o sa-i dau capsuni imediat ce apar...necuratate de samburi, iar pielita...au asa ceva??
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
oanamada spune:
Merci mult Luna! Eu am intrebat pe oricine care ma poate sfatui!
Luny...au o pielita sau ce o fi aia...fina mea se chinuia sa o curete cu un cutit cu lama subtire...., nu ramanea mare lucru din capsuna aia...dar am zis sa intreb ca sa nu fac vreo nefacuta!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
musetto spune:
Oana, eu prima data am incercat sa le curat de seminte, dar m-am lasat imediat pagubasa, ca nu reuseam. I le-am taiat doar feliute, ca astea de pe aici sunt gigantice, chiar si daca sunt organice. Ii plac asa sau i le mai pun in iaurt simplu, le dezvolta aroma si papa fata cu o pofta :) Plus ca si iaurtul e mai bun in felul asta (cel cu fructe de la magazin are prea mult zahar si prefer sa nu cumpar). Mult succes, sper sa ii placa si fetitei tale .
Luna1 spune:
Musetto ceva retete mai deosebite ai ca iar a intrat fie-mea in greva. Ma gandesc ca poate nu ii mai place mancarea mea.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
musetto spune:
Lunita, nu stiu mama altele, ca la mine inca n-a ajuns greva Dar as incerca o salata de fructe (cu banane sau portocale, piersici decojite si capsuni). Sau poate facute la blender...
Chiar, daca mai are cineva idei, sa scrie ca sa ne inspiram si noi.
Acum a propos de mofturi la mancare (si nu numai), am inteles ca in jur de doi ani incepe sa fie jale, asa ca fiti pregatite!
zeynat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette79 Fetelor, nu stiu ce-i cu atacul asta, nu inteleg ca n-am mai intrat demult... Eu is necajita ca nu mananca asta mica mai nimica, are 9 luni, baiatul vecinei mananca paine cu icre si rosii, spaghete, covrigi, cascaval, orice ii dai casca gura sa pape, sclifosita mea nu vrea sa guste nimic (am incercat strugure - miez, cascaval, paine cu unt, nimic nimic). Dimineata ii dau fructe, mananca cam jumate din cat fac, la pranz cred ca 5-6 lingurite si gata, seara n-o vrut nimic, o ros un biscuite. Banuim ca i-ar mai creste dinti (are deja 4, 2 sus si 2 jos), ca urla de numa cand s-ar juca, ma cauta de san iar de mancat v-am zis. Offfff Cand ii pot da peste - pangasius? Paine are voie? Cascaval mozarella usor? Fagaras aud ca mananca alti bebei... Toata lumea mananca numa a mea e sclifosita? www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru |
Musette, nu mai fi necajita ca nu mananca, parca mi-o descrii pe fetita mea pana am intarcat-o (la 1 an si 6 luni)... Lua numai cate 3-4 lingurite din ce-i dadeam sa manance...Nimic nu era destul de bun, se stramba la orice parca-i dadeam caca...
pana am intarcat-o si de atunci mananca neasteptat de bine, aproape orice...
Am probleme numai cu laptele, ca nu vrea sa bea nici un fel de lapte, am incercat in toate felurile si refuza... dar mananca iaurt si branzica dulce, asa ca o las in pace deocamdata...
Eu ii dau branza Fagaras, dar numai de Monor, ca dupa mine, acesta-i cel mai bun... dar ii amestec cu iaurt (folosesc Campina natural) ca numai asa il mananca...
BraveGirl spune:
Buna seara!
Azi am facut si noi 6 lunite. Am inceput diversificarea acum 3 zile cu morcov. Am o nelamurire: cand ii introduc carnita? Ca eu am o shema, cu ordinea in care trebuie sa-i introduc legumele. Dar nu am intrebat doctora cat stau la fiecare etapa, ca eu am luat-o usurel.
Si am o rugaminte. A pus cineva mai de mult un link cu varsta la care se recomanda diverse alimente. Ma puteti ajuta cu respectivu link?
Oana, in fiecare zi deschid laptopul si intru repede pe blog sa vad ce retete ai mai pus. Imi esti de mare ajutor. Multumesc!
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA