Despre bone (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nici eu nu vad situatia ca stapan-servitor, altfel nu as folosi menajera. Cred ca situatia cu pricina se creeaza mai mult din atitudine, de ex dc. tu stai in spatele femeii si ii dai ordine, te porti urat, sau mai stiu eu. Altfel practic este un job si pentru ea, asa cum este un job si pentru mine cand ma duc la munca. Nici eu nu ma intalnesc cu menajera, ii las banii pe masa, ea are cheie, nu am vazut-o de doi ani:) Si asa e, nu stiu cine a spus, e o chestie de prioritati si bani si la mine. Si eu sunt singura, nu am ajutor la nimic in casa, curat-gatit-lectii-nimic si nu pot trimite pe tati cu copilul afara in weekend, asa ca mai bine ma eliberez si eu putin putin. Desigur ca fac si eu curat, dar mult mai rapid si mai superficial, ca daca as sta sa spal mereu cele trei bai mi-ar lua juma' de zi. Spal pe jos de mai multe ori pe saptamana, matur, dau cu un sweeper din ala pe mocheta repede (sau il pun pe Bogdan), sterg masutele de sticla si counterele de la bucatarie si gata. Dar nu fac baile si nu dau cu aspiratorul in toata casa, deci castig mult timp. Mi-ar prinde bine sa vina saptamanal, dar consider eu ca nu imi permit. Dc. as mai reduce coaforul si hainele sau mi-as lua pachet la servici, mi-as permite, de aici banii si prioritatile :))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Femeia care imi face mie menajul are 2 copii. Deocamdata doar ea munceste,

Si a mea e singura, a parasit-o sotul si isi creste singura fetita si de fapt asa mi-a si prezentat-o colegul care mi-a recomandat-o, de genul dc. nu pot sa o ajut, dc am nevoie de cineva sa ma ajute, as putea sa o iau pe ea. Eu nu am intrebat-o dc. e legala sau nu, dar cum face curatenie la toti din dept. banuiesc ca e OK. Chiar mi-a spus cu mandrie odata ca ea face curatenie de x ani si are multe case si e apreciata. Deci iata ca fiecare gaseste satisfactie in munca lui atunci cand e apreciat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Sorana, merci de interventie, da stai linistita ca virgula Conchita plateste polite de la alt post, de aia se aprinde asa. Bineinteles ca a "isi da cu parerea" despre anumite alegeri in viata si nu despre "fiecare", dupa cum am facut-o eu, nu e generalizare, si e absolut permisa, asta-i scopul insusi al forumului, schimbul de pareri personale, deci cat se poate de subiective. Interpretarea Conchitei e doar o figura de stil jurnalisceasca menita sa intimideze, si nimic mai mult.
Caci in fond si Conchita zice si face exact acelasi lucru ca si mine, isi da cu parerea ca la ea prioritatea numarul unul consista in a fi fidela principiilor ei de viata - acela de a nu avea relatia de stapan-servitor, caci asa percepe ea aceste servicii de menaj. Si pt a fi fidela principiilor ei, e gata de orice sacrificiu, inclusiv acela de a-si trimite we de we copilul cu tatal in timp ce ea face curatenie si mancare. Si bravo ei ca isi respecta principiile, si ca prioritatea ei n°1 e aceea de a-si creste copilul intr-un spirit frumos, echitabil. Deci fiecare cu scara lui de valori si cu prioritatile lui pana la urma, si nu-s unele mai bune ca altele. Important e ca fiecare sa fie in adecvatie cu el insusi.

Eu nu ma consider burgheza cu servitori, nici nesimtita ca-mi spala altcineva veceul, si chiar d-aia n-am cum sa ma simt vizata de posturile Conchitei, si nici nu consider ca generalizeaza si deci ma considera lipsita de "demnitate umana", desi urmand acelasi rationament, cam la asta s-ar ajunge. Asa vede ea lucrurile, altfel ca mine. Punct. Eu vad lucrurile in felul urmator : sant multi oameni care ar da orice sa poate face 2 ore de menaj pe ici pe colo sa aiba din ce trai, nu toata lumea are diplome si facultati, mai sant si cu 3 clase, si depinde de noi sa tratam aceste munci cu respect si sa le platim adecvat. In Paris sant destui nenorociti care fac menaj si cu 5 euros la ora, 10 euros e tariful cel mai ridicat la negru, eu cu femeia de menaj nici nu ma intersectez vreodata, ea e stapana la mine in casa, are cheile de la mine si trece cand sant eu la servici. I-am cumparat produse pe baza de otet si altele mai naturale ca mi-a pomenit de o alergie pe piele, am rotunjit in sus cand a fost cazul si consider ca am tratat-o intotdeauna cu mult respect. Din punctul meu de vedere strict, daca tratezi femeia de menaj cum trebuie si o platesti corect (ideal o si declari), e un job ca oricare altul si nu faci decat sa ajuti economia tarii in care traiesti. Idealul meu ar fi sa-i platesc carte de munca, dar nu-mi permit sa avansez dublu pretul si sa-mi recuperez banii peste un an, inca anul acesta am cheltuieli mari cu cresa, la anul vom vedea. Asta e singurul punct in care ma simt cu musca pe caciula. In rest, avand in vedere situatia mea de persoana singura cu un copil si deci cu un singur venit, e clar ca si financiar trebuie sa fac niste alegeri in functie de niste prioritati pe care mi le-am stabilit. Prefer sa umblu cu pantofii de anul trecut si sa-i duc la pantofar la carpit, sa ma vopsesc si epilez singura ... caci da, recunosc, sant frustrata ca nu stau destul cu copilul, si sa platesc femeia de menaj in schimb. Daca mi-as permite as lua-o o ora in plus la calcat. Eu as fi vrut sa stau acasa macar vreo 2 ani dar pur si simplu daca n-ar fi salariul meu am muri de foame, si-am fi pe drumuri, caci cineva trebuie sa plateasca si creditul la apartament si pita cea de toate zilele (ca tot s-o discutat asta pe pagini intregi). Si da, ma consider foarte norocoasa ca imi permit aceste 2 ore pe saptamana de menaj, pe care le consider un mare lux, avand in vedere ca traim dintr-un singur salar. Multe femei in situatia mea nu au norocul asta.

uite unde era stalkerita mea, stie tot despre mine...
avmaria, nu te maguli inutil, nu imi amintesc de tine, nu stiu cine esti, n-am nici cea mai vaga idee pe unde ne-am mai conversat si ce-ai spus. probabil ca nu a fost memorabil. la generalizarea cu "fiecare" am raspuns strict la mesaj, nu la persoana, fara sa acord atentie nickului. dar promit ca de-acum te notez pe carnetel si te ignor. si as aprecia in viitor sa faci la fel, iar daca alegi sa-mi comentezi mesajele, limiteaza-te la idei si lasa-mi persoana in pace. multumesc de intelegere.

pentru restul, repet: asa vad eu, nu e regula generala, nu va impun parerea mea. asa simt eu, eu, eu, cu bagajul meu de sensibilitati si experiente si idealuri in viata. nu vad de ce va simtiti atinse si credeti ca e nevoie sa va justificati de ce voi vedeti altfel? eu eu eu vad asa. punct.

Mergi la inceput

Eu nu ma supar, doar imi place sa vorbesc (singura) despre mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ruxij, pana nu ne zici ce haine iti iei si cum iti faci parul, nu te credem dupa aia o sa iti spunem noi daca sunt prea lungi, prea scurte, prea largi, prea stramte, prea colorate sau la dincontra
Si abia dupa aia o sa-ti zicem tot noi ce si cum sa faci si cu menajera
Da' copilul? cum sta cu tabla inmultirii? si daca cumva e depasita etapa, nici o problema, se gaseste imediat o integrala ceva
Si vezi ce draguta sunt, ma fac ca n-am observat ca te-ai luat de mine ca-mi iau pachet la servici, na.

Mergi la inceput

Bai, ce sa iti spun, asta cu parul si hainele vine din insecuritati. De exemplu nu simt nevoia sa imi iau masina bengoasa ca sa imi arat statutul, dar ma simt grasa si urata, asa ca ma duc la coafor si imi iau haine, doar doar m-oi face mai frumoasa Pana acum nu am reusit mare lucru, tot grasa si peste 35 de ani am ramas Dc. mi-as lua pachet la servici poate as rezolva ceva la partea cu grasimea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mie mi se pare perfect ok sa-mi curete altcineva casa, pt ca e permanent haos cu doi copii trazniti si daca as face eu mereu cand mai compun, cand mai fac doctoratu, cand mai fac poze?

viata e asa de scurta, oricum nu-mi ajunge timpu sa fac ce-mi doresc, voi mcar plecati cateva ore de-acasa, eu cand reusesc, se considera ca tradez cauza si evadez, desi ma duc sa muncesc academic, LoL

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Las niste bani pentru camerista, eu cred ca-i mai fericita asa decit daca gaseste curatenie absoluta.

Lume multa, oameni putini

Super!! Si eu fac exact la fel, cred ca e de dorit sa ii dai niste bani in plus decat sa te apuci sa faci patul...pe care pana la urma tot il desface, la hotel cameristele sunt obligate sa faca paturile conform cu standardul hotelului, mai exact: daca trece supervizorul si vede ca nu a indoit patura sub saltea si ca nu a pus prosopul intr-un anume mod camerista repectiva e penalizata.

La restaurant chelnerul trebuie sa debaraseze, tot ce trebuie sa faci este sa pui tacamurile in pozitia de debarasare si gata!! Faptul ca ai terminat de mancat nu se semnalizeaza cu un vraf de servetele trantite peste salata!! Eu nu o sa strang in veci farfuriile teanc in fata mea, sa ma mai vada si copilul!! Prefer sa il invat care e paharul de apa si care de vin, cum se mananca pestele si cum trebuie sa se poarte la o masa de afaceri...ati vazut voi oameni de afaceri care ii matura firimiturile???? Ca la McDonalds il invat si eu ca trebuie sa-si arunce gunoiul...

Si as mai continua...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Brava Andries...doar cu o singura precizare....nu doar la o masa de afaceri nu strangi firimiturile, ci la orice restaurant care se respecta! Chestia cu stransul farfuriilor,inca nu am vazut asa ceva prin jurul meu...(cand sunt in restaurant,normal )!!! In rest, toate bune...:) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui luxe

Brava Andries...doar cu o singura precizare....nu doar la o masa de afaceri nu strangi firimiturile, ci la orice restaurant care se respecta! Chestia cu stransul farfuriilor,inca nu am vazut asa ceva prin jurul meu...(cand sunt in restaurant,normal )!!! In rest, toate bune...:) !

www.flickr.com/photos/9734044@N08/" target="_blank">Jessica lui mami

Corect! Exemplul cu pranzul de afaceri l-am folosit pentru ca este un stereotip cunoscut si chiar nu doream sa intru in clasificari de tip "n" stele, segregatia "a la carte" versus "fast food" imi este suficienta

Andries

Mergi la inceput