Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(60)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Gasit mesaj legat de fumat trimis la 11 saptamani de sarcina. Cu toate ca e cam tarziu acum, ne apropiem cu toate de momentul nasterii.

Acum sincer, 7-8 tigari mi se pare mult.
Nu vreau sa creez polemici, am citit mult despre fumatul in sarcina si vreau doar sa spun cate ceva. Din toate relele care le provoaca, cele demonstrate sunt:
- copil cu greutate mai mica la nastere, deoarece nu se hraneste destul de bine in sarcina
- creste riscul mortii subite
- au o sensibilitate mai ridicata la raceli, pneumonii...
Cam astea imi vin in minte acum, si credeti-ma, eu stiu cum e sa ai copilul bolnav, pe mine ma darama psihic, nu sunt in stare de nimic pana nu imi vad copilul bine.
Va rog eu mult de tot, incercati macar sa le reduceti la 2-3.
Stiu ca se accepta maxim 5 tigari pe zi in cazul in care nu reusiti sa le lasati, dar parerile sunt foarte controversate si in cazul acesta.
toate fumatoarele si sunt convinsa ca puteti sa le reduceti. Ganditi-va un pic la bebelasul ala mic, mic, care ar trebui sa primeasca de la noi tot ce e mai bun.

11+ si Bogdan (04.02.2005)
Poze1
Poze2

32+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Multu' in avans....nu intelegeam de ce chiar atat de devreme dar acum am vazut ca cineva imi e datoare cu un tort, ceva.

Ziua mea e pe 8, am vazut ca suntem o mare gasca pe 8 ...

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)

si a lui Toma/Filip/Luca/Vlad 28

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Cu placere!
Revin eu si pe 8, numai ca trebuie facut update la listuta.

32+ cu Andreea si Bogdan (04.02.2005)
Bogdan in primul an *** Bogdan 1-4 ani *** Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinalaura spune:

Apropo de listuta, fetelor va rog frumos (oana du sau codylac) treceti-mi si mie un carucior albastru in listuta, va multuesc si va

32+ VLAD GABRIEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Salutare buticutze,

Vad ca ati dat gata inca un capitol...asa ca scriu si eu ceva repejor si fug sa citesc din urma.

Aseara am avut si noi programare la ginecolog...am vazut-o pe bebelina noastra, ii e greu sa stea in burtica, mai ales ca nu mai are deloc loc sa se intoarca ....oricum doctorul a zis ca pozitia pe care o are acum e cea mai perfecta pentru nastere, o nastere usoara cu un travaliu scurt....si ca nu isi mai poate schimba pozitia ca nu mai are loc...deci mi-a mai trecut teama de nastere, de fapt m-am cam obisnuit cu ideea dupa ce am vazut atatea nasteri pe la tv sau pe net...dar, am si colaborat cu bebe in privinta nasteri...sa fie usor si repede, sa nu o doara nici pe ea si nici pe mami , asa ca, sper sa tina cont de discutia noastra .
Greutatea o are la fel ca si acum 2 sapt ...tot 2500gr, dar cred ca e gresit, mai ales ca datorita pozitiei bebelui, i-a fost greu doctorului sa masoare piciorusul..Era asa mumoasa de abia astept sa o tin in brate...iar daca ar fi sa se nasca la termen, mai am doar 29 de zile si maine intram in sapt 36... ..inca putin si o voi tine in brate...

Pana la urma mi-a dat sa fac analizele, ce rost mai are nu stiu...asa ca o sa ma duc intr-o seara la spital sa imi ia sange si sa mi le faca ...iar rasp o sa il am peste 3 sapt cand am din nou programare la doctor...ca mai repede nu se putea, ca doctorul meu pleaca in vacanta 2 sapt ...se insoara in Caraibe......si mi-a spus ca daca e sa nasca mai devreme nu ar fi nici o problema ca e tot timpul cate un ginecolog la spital...deci gata m-a lamurit .

Gata cu vestile despre mine si bebe, merg sa citesc din urma

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

35+ Alessia-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Hello fetelor.
Am deschis forumul si mi-au cazut ochii pe mesajul Laurei, nu mai sunt om de atunci. Lauraa, este cumplit de nedrept ce s-a intamplat, condoleante, incearca sa fii tare ca sa stea bebe cat trebuie. Daca ai nevoie de orice ajutor, spune.

Noi mergem spre bine, Saby reactioneaza bine la antibiotic, sta sa-i curatam nasucul, febra nu a mai facut de mai bine de 24 ore.
Eu n-am pus geana pe geana cam 60 ore si am stat doar in picioare sau pe un scaun tare, asa ca luni dupa-amiaza mi s-a facut rau cu lesin, voma si contractii care s-au oprit greu. Luni seara m-au apucat iar contractiile si m-au tinut asa 4-5 ore, incepusem sa le cronometrez, erau cand la 2 minute, cand la 5 sau la 9, am luat 4 no-spa intr-o ora, am respirat adanc, pana la urma am adormit si s-au rarit. Eram foarte obosita si deshidratata, dar n-am voie sa nasc acum. Se pare ca incep sa-mi revin, bine ca merg luni la doctor sa vad cum stam.
Pe sot l-a intors viroza dar este sub control.

Cand o sa fiu in stare o sa citesc din urma si promit sa recuperez si sa revin la ritmul normal. Va pup pe toate si va urez multa sanatate.

Carla, s.29 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Carla, ma bucur ca sunteti spre bine! Ai grija de tine si de bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

V-am zis cum ma tineam dupa salvare duminica seara cu contractii si cu peste 100 in oras? Atata-mi trebuia sa ma opreasca vreun politist!
Cand am ajuns acasa Saby a fost atat de fericita incat a uitat de branula, a inspectat toata casa si toate jucariile, apoi seara cand ne-am intors la spital pentru antibiotic deja incepuse sa planga, credea ca iar ramanem acolo, la patul de examinare zicea "asta patut nou"
Este impresionanta puterea de refacere a copiilor, cum a scapat de febra, a redevenit copilul pe care il stiam.

Maria, Dici, va multumesc mult pentru telefoane si pentru ca le-ati scris fetelor despre noi.
Strunfita, nu stiu daca am mai scris, diagnosticul a fost o viroza respiratorie suprainfectata cu o bacterie, azi am exclus gastroenterita, scaunele proaste au fost de la antibioticul oral pe care l-am incercat.
Oana_du, la mine bebe este foarte jos si intors de la 5 luni, la tine nu cred sa fie probleme daca nu exagerezi cu efortul.
Dici, la IOMC am fost, unde a lucrat mama 40 ani si stie pe toata lumea, macar am avut tratament preferential. Am batut la cap pe toata lumea despre analize si tratament pana m-am lamurit si am vazut ca s-a facut ce era mai bine pentru ea.

Carla, s.29 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Ely lasa ca anemia trece dupa sarcina, sunt persoane care au anemie si nu sunt insarcinate, asa ca nu te stresa prea tare ca nu are rost, mai e putin si gata, o sa uiti de toate cand o vei tine pe bebelina in brate .
Apropo de Briciola...cum o sa te imparti si la bebe si la ea? Crezi ca v-a fi geloasa? O poti scoate si pe ea si pe bebe la plimbare? Nu ca ar fi greu zic eu, dar al meu Picky e un cutu mai deosebit...e jale cand merg cu el ma plimbare, nu merge si el ca alti catei incet, finut,...nu...eu am 4x4 care ma trage ...si ma gandeam ca o sa imi fie greu sa merg cu amandoi la plimbare, dar trebuie sa il iau si pe el este baiatul lu' mami si e asa scump...cum ai spus tu...nu pot sa stau suparata pe el mult timp...imi e mila cand vad ochisorii lui, cum cere iertare...

Vad ca in schimbul 3 s-a discutat mult de tigare si cafea...asa ca scriu si eu ...m-am lasat de fumat in momentul in care am vazut cele 2 liniute, era intr-o duminica la pranz ...cafeaua la fel ma renuntat si la ea ptr simplu fapt ca mi se facea rau de la ea...oricum nu eram mare bautoare de cafea nici inainte.. si la sucuri am renuntat ma fel de usor,daca nu era tigarea nu intra nici sucul si am dat-o din nou pe apa(eu numai noaptea beam apa, acum beau toata ziua). Dar de vreo 2 sapt am inceput sa mai bea un pahar de cola sau 2-3 guri de vin rosu dupa cina . Sotul meu inca fumeaza, a incercat toate posibilitatile ptr a se lasa dar nu a mers...asa ca ...oricum eu sper sa nu ma mai apuc de fumat dupa nastere ptr ca nu mai vreau...m-am apucat dintr-o prostie de tigari...si nu as mai vrea...
Maria eu zic ca e ok daca nu fumezi multe tigari pe zi...cunosc multe persoane care au fumat in perioada sarcinii si au copii sanatosi si fara probleme...
Carla voi ce mai faceti? Cum mai e Saby? Tu cum te mai simti?
Lauraa Dumnezeu sa-l odihneaca in pace....teribilismul asta...stiu cum e sa pierzi un prieten...mai ales daca e si tanar....condoleante familiei...iar tie putere sa treci peste durerea asta .
Beca insanatosire sotului...
Strunfita ce mai face Bogdan?

http://bd.lilypie.com/JP1np2.png

35+ Alessia-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADA77 spune:

SALUTARI LA TOATE ALBINUTELE SI LA MULTI ANI PENTRU BLUE SI CLODYAC,DE AICI ,DE LA PRAGA!!!!A venit si la noi soarele si parca mi-a revenit si mie tonusul.

Am inceput curatenia si reamenajarea,sa zicem asa,ne pregatim cuibul.Va ramasesem datoare cu vesti despre bunica.Se pare ca suporta surpinzator de bine stimulatorul cardiac si speram sa fie asa si in continuare.Va multumesc pentru gandurile bune.Chiar fac bine.
Vi le transmit si eu inzecit!!!!!!Aveti grija cu viroza asta nenorocitade voi si de familiile voastre.
CARLA fii tare pe pozitii!!Suntem alaturi de voi!!!Te asteptam !!!

Asa imi trebuie daca scriu rar.Nu pot raspunde la toata lumea,dar sunteti in gandurile mele.
Transmit condoleante LAUREI pentru prietenul plecat mult prea devreme.FIE SA-SI GASEASCA LINISTEA.Oricat as incerca ,niciodata nu voi intelege de ce este posibil pe lumea asta ,ca un parinte sa-si piarda copilul.NICIODATA!!!Toate celelalte probleme par ca nu exista in comparatie cu asta!!

Ca sa nu ma intind prea mult(cred ca mi-ar trebui un capitol),raportez noutatile.Am facut vizita la medic.BEBE are deja 1400gr. la 29 de saptamani.Masuratorile si inimioara sunt in regula,deja s-a intors...si dormea si la ecografie....E lenes in continuare..sa zicem ca are ,doar din cand in cand, cate un mic recital,in rest doar da semne!!Analizele sunt ok,putin tensiunea marita,dar asa a fost mereu la mine.De acum,ne vedem cu medicul de 2 ori pe luna ,pana in saptamana 36,dupa care ne vedem saptamanal.Asa e regula aici.Dupa PASTELE CATOLIC,vom vizita maternitatea si cred ca voi incepe si niste cursuri prenatale.

CAM ATAT DEOCAMDATA.VOI INCERCA SA NU MAI RAMAN IN URMA!!Multe pentru voi toate!!!!!

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADA77 spune:

CARLA,SABY,SOT DE CARLA,BEBE MICToate fetele vor fii incantate sa afle ca sunteti mai bine!!!SA FIE DIN BINE IN MAI BINE,ASTA ITI DORIM!!!!

25+

Mergi la inceput