Americancele gatesc - 8

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu vreau reteta!!!!! Mirela ai facut papanasi si mie nu mi-ai oprit??????
Merge si cu mozzarela????

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

SINZI,ieri am facut si i-am si mancat..aia reci nuprea sunt buni,adica noua ne-au placut dar de obicei se mananca calzi cu gem si/sau smantana...fac intr-un weekend la tine,sa ii mancam fierbinti...nu merg cu mozzarela

RAMONA,uite reteta,usoara tare,eu am facut jumate de portie si mi-au iesit 6 bucati,deci pt o portie intreaga:
500 gr branza de vaci
250 faina
2 oua intregi
1 lingurita bicarbonat
2 linguri de zahar
putina sare si esente(eu am pus coaja de lamaie si zahar vanilat)
Se amesteca toate,o sa iasa un amestec tare dar lipicios(nu mai adauga faina ca ai sa vezi ca ies ok)...se lasa la odihnit 10-15 minute apoi se rup bucati din "aluat" si se fac papanasii,nu prea mari ca mai si cresc...daca ii vrei cu gaura,inmoi degetul in faina si faci o gaura la mijloc...se prajesc in ulei pe o parte si pe cealalta...sa nu uit,cand faci papanasii in mana foloseste faina in palma si pe masa unde ii asezi sa nu se lipeasca tare...sunt super gustosi...spor la facut!!




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Eu ii fac cu gris. Ies la fel de buni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Adica sa inteleg ca inlocuiesti faina cu gris?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Da. De fapt, nu cred c-am mancat vreodata cu faina.
Eu ii fac asa:
2-3 oua
gris,
un varf de sare.
Gris pun cat sa fie ca o smantana groasa. Pun amestecul in frigider si las grisul sa se umfle, 5-10 min. Dupa aia ramane batz in lingura.
Ii pun la fiert, ii intorc pe o parte/alta si ii fierb cam 10 min. Daca pun capac, ies mai pufosi.
Ii mancam cu miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Tu zici de cei fierti...da,se fac cu gris...insa la noi in zona se mananca prajiti,eu asa ii stiu papanasii...de aceea se fac cu faina...si de fapt am mai auzit persoane care fac cu gris si prajitit,nu stiu cum or iesii,dar mie oricum nu-mi place grisul prea mult




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Da. De fapt, nu cred c-am mancat vreodata cu faina.
Eu ii fac asa:
2-3 oua
gris,
un varf de sare.
Gris pun cat sa fie ca o smantana groasa. Pun amestecul in frigider si las grisul sa se umfle, 5-10 min. Dupa aia ramane batz in lingura.
Ii pun la fiert, ii intorc pe o parte/alta si ii fierb cam 10 min. Daca pun capac, ies mai pufosi.
Ii mancam cu miere.


Si eu fac papanasii cu gris tot asa dar pun si zahar si dupa ce-i scot de la fiert ii trec prin pesmet rumenit in tigaie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ma laud si eu cu scovergilemele...desi postul a trecut
http://www.flickr.com/photos/11552209@N04/3498714297/

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sinzi, arata super! Dar daca nu pui reteta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ramona, e atat de simpla ca imi e si jena...hihi...nu am masuri exacte insa, eu am pus totul "la ochi"...Faina, apa, putina sare si zahar, 2 linguri de ulei si drojdie. Aluatul e un pic mai moale ca cel de paine si eu le-am pus la masina de paine, le-am lasat la framantat cam o ora, apoi l-am scos, l-am mai framantat un pic si l-am lasat iar la crescut juma de ora sub prosop...Apoi le-am prajit!!!
Dar au iesit asa pufoase ...ca se topesc in gura

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">



Mergi la inceput