Nu accepta bona!

Nu accepta bona! | Autor: anamona

Link direct la acest mesaj

In cazul nostru bona este chiar bunica.....
Fetita mea in varsta de 5 luni se pare ca nu accepta pe nimeni altcineva decat pe mine sau pe sotz.
Se joaca, gangureste, rade cu bunica dar doar pentru cateva minute apoi incepe sa scanceasca, iar daca bunica vrea sa o ia in brate sa o linisteasca incepe sa planga de-adevaratelea si nu se opreste decat daca intervin (atunci cand a plans penru prima oara au fost singure, plansul era asa puternic de pana si lacrimile i-au disparut...noroc ca am aparut dupa 5 minute)

Ea este alaptata exclusiv la cerere, iar sanul ii este oferit fara restrictie de timp, si la 5 minute daca este cazul pentru a ii oferi confort psihic.
De regula este un copil foarte fericit care s-a dezvoltat foarte armonios, ne iubeste si isi arata constatnt dragostea fat de noi, iar noi avem grija ca de fiecare data cand e debusolata sa o luam in brate, sa o linsitim si sa o incurajam. nu a fost lasata sa planga niciodata, de fiecare data am luat-o in brate la cel mai mic scancet, iar daca nu se linistea solutia era sa o pun la san.

Toata lumea imi spune acum ca e normal sa planga, si chiar daca nu ar fi plans acum, plansul era inevitabil in momentul plecarii mele la servici. Nu vreau sa accept acest verdict, nu suport sa o stiu plangand, nu vreau sa se linisteasca singura dupe ore de plans....cred ca asta ar traumatiza-o rau de tot.
mi se mai spune ca exagerez cu sanul, ca ar trebui sa o dezobisnuiesc barem acum, insa eu consider ca procedez corect din vreme ce imi fac copilul fericit, oricum va fi privata de san la cerere cand voi incepe serviciul in 3 saptamani plus ca vom incepe diversificarea curand.

da, problema e reintoarcerea la servici, voi fi plecata 6 ore de acasa si nu stiu ce metoda sa mai adopt pentru a o imprieteni cu bunica.

vreo idee?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

E bine ca mai 3 saptamani. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este sa ai rabdare iar bunica sa vina in fiecare zi in aceste 3 saptamani ramase. In prima zi sta 5 min. cu bunica (sa incerce si bunica s-o linisteasca), a doua zi 10 min, si treptat sper sa ajungeti la 6 ore .
Desi e foarte micuta, inainte de a dispare tu din raza ei vizuala, fie si pentru 5-10-30 min, spune-i ceva ca mami pleaca putin dar vine repede, fii cuminte cu bunica, ceva de gen. Stiu ca nu intelege, dar vei repeta asta in fiecare zi si pana la urma cumva va asocia cuvintele respective cu lipsa ta pe o perioada determinata .

Pentru alaptat inteleg ca vrei sa alaptezi in continuare dar nu in cele 6 ore cat vei fi plecata. De la prima masa "diversificata" ofera-i diversificarea cam la ora la care ai pleca la job. In cele 3 saptamani trebuie cumva sa renunti la alaptat in acele ore. Doar in cele 6 ore, nu de tot vreau sa zic

Alte idei n-am.
Fi-mea a ramas cu bona la 3 luni, avea inca colici, era oricum prea mica sa priceapa ca dispar si apar .

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Esti tot universul ei, e normal sa fie debusolata cand dispari din peisaj. E bine daca bunica sta cu tine si cu ea cat mai mult timp in perioada de "imprietenire". O tii tu in brate si va jucati cu bunica, dupa aceea o mai tine bunica si te joci tu ea. Usor usor o va percepe pe bunica sigura si prietena, aproape ca pe mami. Dar e nevoie de rabdare, perseverenta si multa multa dragoste.

Fa Doamne o minune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Foarte corect ce ti-au zis fetele mai sus. Modifica programul zilnic, astfel incat orele petrecute fara tine sa poata fi preluate (ca activitate+ mancare) de bunica. Adica in acele ore sa fie o plimbare + masa diversificata + laptic la biberon (al tau sau praf)+ somn. La inceputul celor 3 saptamani vei "manevra" mai mult tu copilul, urmand ca treptat tu sa devii spectator si buni actorul principal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

daca tot trebuie sa incepi diversificarea ar fi o idee sa o inceapi cu bunica... asa de la tine isi va aminti sanul iar de la bunica "papa" ce o sai placa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

multumesc mult de raspunsuri si de sprijinul pe care mi-l oferiti. stiu ca trebuie multa rabdare. Oricum as face orice numai sa nu imi fac copilul sa sufere.

cat despre diversificare, daca pana acum era principala problema acum a trecut pe planul secund...tot ce vreau e sa nu planga
planul era sa incep peste o saptamana sa ii dau laptele meu cu lingurita ca sa o obisnuiesc, peste 2 sapt ii inlocuiesc o masa, urmand ca bunica sa le inlocuiasca pe celelalte...eventual sa largim intervalul dintre mese pentru a putea fi prezenta....laptele meu va fi disponibil la frigider si/sau in pauza de pranz direct de la purtator :)

o solutie de backup ar fi sa incerc sa muncesc de acasa....ideal dar deocamdata greu de realizat si din cauza ca fetita mea plange la bunica in prezenta mea.
Bunica are cele mai bune intentii, are joculete interesante cu ea, o linisteste prin aceleasi metode ca si mine, dar fetita mea se plictiseste repede si pur si simplu nu accepta consolare decat de la mine sau de la tatal ei.

Iar cat despre plimbare, dupa un timp dacae treaza in carucior se plictiseste si scanceste. Eu o iau in brate, se linisteste si ne continuam asa plimbarea...daca la bunica plange, nici plimbarea nu mai e mod sigur fara plans atunci cand nu sunt prezenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

in 6 ore e prea mica pentru 2 mese de diversificare
asa ca sfatul meu e ...s-o inveti si cu biberonul; sa primeasca o masa de lapte (praf sau de-al tau) si una de mancare
iar cu bunica las-o azi 5 min, maine 10...
incearca si cu alta persoana, vezi daca nu e altfel, poate n-o place pe bunica
si sa nu intzarci!

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Este tare mic copilasul... Poti s-o lasi cu bunica in fiecare zi, progresiv : azi 5 minute, maine 10 samd.

De abia dupa ce se va obisnisnui cu bunica, sa incerce aceasta sa ii dea sa manance, sa iasa impreuna la plimbare, sa se joace.

Incepe s-o obisnuiesti cu biberonul; dupa ce vei incepe serviciul nu o vei mai putea alapta in ritmul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Apropo de biberon, eu ma gandeam sa sar etapa asta....imi e teama sa nu se intarce singura daca va primi laptic si de la bibe. In conditiile intoarcerii la servici as dori sa mentin alaptatul cat mai mult posibil (sper ca pana la 2 ani) pentru a compensa cat de putin pe lan emotional lipsa mea de acasa,

ma gandeam sa incerc sa ii dau lapticul cu lingurita, iar peste o luna - doua sa incerc sa o obisnuiesc cu canita cu cioc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Deci, tu vei incepe serviciul, in locul tau va veni bunica, si, peste toate astea mai vrei sa o " obisnuiesti " si cu lingurita !

Bietul copilas . Cam multe pe capul ei dintr-odata...

Fetita ta are doar 5 luni. Este mult mai comod pt ea sa-si bea lapticul astfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ca sa nu se intarce, tu nu-i da laptele cu biberonul. Doar buni sau tati. Cand esti tu - doar titi. Asa va diferentia asteptarile functie de persoana cu care e.

Mergi la inceput