Cauzele opririi din ev.a sarcinii(V Leiden+MTHFR)4

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

profa, te-am ginit.esti profa.hihihi.si eu am fost 6 ani.ms pt raspuns.trec in catastifu de obs.dar luni ca acu mi-e leneeeeeee.si inca ceva.vestea data de tine e super:esti dovada vie ca B-urile si restul medic. tin sub control balariile noastre.iupiiiiiiii.am o speranta.va pup pana nu mai pot.iupiiiiii.

mami de Amira,medaliata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

da,danny!
Ma gandesc ca cel mai bine ar fi fost,pt. a dovedi eficacitatea tratamentului cu acid folic,B-uri si aspenter,sa fi facut inainte de a lua toate astea analizele,si apoi,dupa o perioada.Dar n=am stiut,ca era subtirel capitolul nostru....D-na dr. a fost f.sigura pe ea cand a afirmat ca valorile astea bune(excelente,chiar!) se datoreaza acidului folic +restul.Daca intr-adevar asta e efectului tratamentului,atunci...suntem salvate!.
Va reamintesc ca iau 1mg B12,5mg ac. folic,1 aspenter,si de vreo 4 zile(dar nu la data analizei)si un complex de B-uri,care contine si 100 mg B6.
Ar fi interesant de vazut,daca vreuna dintre noi,si-ar face aceste analize inainte de tratament,si apoi,inca o data,dupa vreo luna-doua.
Cand am vorbit data trecuta cu d0na dr. de la laborator,cred ca v-am mai spus,ea a zis ca de aceea MTHFR reprezinta o amenintare,atat pt. sarcina cat si pt. accident vascular ,din cauza ca mutatia MTHFR de valori crescute ale homocisteinei OBLIGATORIU.Ori,la mine val. e minima.Acuma,dupa cum v-am spus ca mi sa- intamplat cu Prot.S,ma intreb cum ar iesi aceste valori daca as mai face analizele astea,fie la Synevo,fie in alta parte.V-am zis eu odata ca vreau sa merg inca o data si sa nu dau numele meu,ci al unei prietene,sa fac MTHFR,sa vad cum iese;nu stiu cat costa, cred ca vreo 300Ron,cam mult,dar poate ca ar merita...e adevarat ca s-ar putea sa ma recunoasca asistentele,sau poate as da nas in nas cu d-na dr,si as muri de rusine...poate doar s ami le fac cand merg odata la Bucuresti.
la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

am primit acum rezultatul de la Synevo la mutatia factorului V Leiden si este negativ.am scapat de o mare belea

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

mcrissa,bravo!ma bucur pt. tine!Deci eu,tu,si danny,suntem "doar" mutante...
Uite,ma gandesc ca tu ai pierdut sarcinile totusi la varste maricele,eu doar pe cea cu heparina am dus-o ceva mai mult,restul...7,6,4 sptamani...si ma gandesc,oare homocisteina singura sa fi fost de vina?sau o mai fi fost si altceva?Parca nu-mi vine sa cred,la inceputul lunii martie am pierdut sarcina,desi luam acid folic deja de ceva vreme,e adevarat,n-am luat chiar zilnic inainte de sarcina,luam cand imi aminteam,dar,luam,si acum,la proba recoltata in 28 martie,aveam homocisteina la val. minima de 5,3...Parca mi se pare cam ciudat,sa scada chiar atat,mai ales ca,la ultima sarcina,imediat cand am inceput stimularea am inceput sa iau zilnic acid folic...n-am luat B-uri,e-adevarat,dar poate oare sa fie un rezultat al analizelor atat de bun dupa doar 2 sapt. de B-uri?Mi-e teama sa nu fie totusi si alta cauza...Sigur,pot fi si accidente genetice,pe astea nu ai cum sa le previi...
Incepe sa-mi cam fie teama,probabil saptamana viitoare voi incepe stimularea,si uite ca incepe si stressul...deja incep sa nu pot sa dorm,etc,etc...oooooffffffffffff!!!
pentru toate fetele!!!

Mergi la inceput

profa eu nici nu vreau sa ma gandesc ca ar mai putea fi altceva.genetic la mine bebele pierdut in ianuarie nu avea nimic, i-am facut analize.
cat depre homocisteina, am inteles ca poate varia foarte mult, iar in sarcina si mai si.Citind pe forumul MTHFR am vazut ca la aboslut toate sarcinile s-a dat Clexane de cum s-a vazut ecografic sarcina in uter, plus B6,9,12 si babyaspirin.
bafta multa la stimulare!si eu speram s apot incepe luna trecuta, dar mi-au gasit un chist de 5 cm jumate si uite ca ma tine pe loc.mi-a dat sa iau duphaston, 2 saptamani, pe care l-am intrerupt de 7 zile si inca nu mi-a venit CM.sunt Z32-33 cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Bravo Mcrissa, ma bucur ca nu ai V Leiden .
Frumos tare gugustiucul tau cu outz, cred ca DD ti-a transmis ceva. Mi-ai dat o idee, o sa pun o casuta pt pasarele intr-un copac din fata ferestrei de la bucatarie (stau la parter) , imi place ciripitul de pasarele, apa curgatoare, plantele... tot ce semnifica viata. Am deja o fantanita ornamentala, plante f multe si mai am grija si de gradina... pasarele mai imi tb dar adevarate ca de cele din creierasul meu sunt satula.
Profa data trecuta ai facut stimulare si acei hormoni coaguleaa sangele, tu avand deja MTHFR cred ca ac a fost accelerata.

Maine ma duc la dr hematolog. Sa-mi tineti pumnii.

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

miki bafta multa la hematolog in speranta ca vei gasi un dr care sa stie mai multe despre aceasta problema.sa intri sa ne povestesti.ca si tine si sotul crede ca e un semn gugustiucul.ieri cand a fost mama gugustiuc plecata am vazut ca in cuib sunt doua oua.imi e asa drag de ea cum sta si isi cloceste ouale.si sotul ar vrea sa faca o casuta pentru pasarele, dar cred ca gugustiucul asta nu mai are cum sa-si mute acum domiciliul.sa vezi ce pasarele la cap o sa am eu cand vor iesi puiutii din ou si or sa ciripeasca toata ziua.
aseara am intrat in posesia medicamentlui care contine cele 3 B-uri (Medyn Forte) si dupa ce am citit prospectul sunt foarte incantata de achizitia lui.scrie pe el ca scade homocisteina, se ia si in sarcina, iar concentratiile sunt urmatoarele: B12-0.5 mg, B6-25 mg, B9-2.5 mg si sunt exact concentratiile recomandate pentru MTHFR
in alta ordine de idei, sunt Z33 si CM nu vine, am intrerupt duphastonul de 9 zile oare de la chistul ala urat sa nu vina?

Poze

Mergi la inceput

Mcrissa poate esti , baga un test repede.

Imi placu de dr hematolog, tanara si f deschisa la dialog. Imi zisa ca a mai avut paciente cu mutatia fact V Leiden tot heterozigot dar ma intristai cand auzii ca au nascut la 32 sapt. Imi zisa sa iau 3 thrombo ass pana la FIV apoi dupa FIV il voi reduce la 1/zi si imi va face o coagulograma. Ac 3 thrombo ass de acum dizolva cheagurile care sunt deja in organism, dovada ca nu mai simt jena aceea at cand respir si nu mi se mai umfla picioarele si deci voi pleca la drum cu un sange mai fluid. Ea spune ca e bine sa se faca clexan din sapt 12 dar coagulograma va da verdictul. Ii dusai art acela de pe prima pag "Trombofiile-implicatiile obstreticale" de pe prima pag unde scrie ca s-a dat la pacientelor clexan imediat ce s-a vazut sacul embrionar, il opri sa-l citeasca. Cica dc bb mosteneste mutatia at e risc mai mare de avort
In concluzie, cred ca sunt pe maini bune.

Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

miki e bine ca ai gasit un dr mai dezgehetat.poate dupa ce citeste articolul respectiv da si ea Clexane mai din timp.acum am inteles si eu de ce trebuie sa luam aspenter sau thrombo ass inainte de sarcina.si eu ma simt mai bine de cand sunt pe aspenter, nu ma mai dor piciaorele, iar acum ca sunt si pe B-uri sper sa fie si mai bine.Intr-unul din articolele catre care ai dat tu link citeam ca lipsa acestor B-uri sunt una dintre cauzele ciclurilor anuvolaturii.poate rezolz si asta cu B-urile.
miki nu cred sa fiu gravi, am luat duphaston din Z11 in Z24, inainte sa am aovulatie si stiu ca duphastonul inhiba ovulatia.o sa fac maine un test si il sun apoi pe dr sa vad ce zice.

Poze

Mergi la inceput

Am gasit teza de doctorat "FACTORI DE RISC IN TROMBOZELE VENOASE PROFUNDE" a dr Cristina-Doina Hotoleanu din Clujwww.umfcluj.ro/home/masterat-doctorat/Hotoleanu%20rezumat.pdf" target="_blank"> aici E f interesanta mai ales pt cele cu MTHFR. Danny spune acolo si de tiroida ta (mai ales ca esti homozigota) " În etiologia hiperhomocisteinemiei intervin: pe lânga polimorfismele MTHFR, cistation beta-sintetazei, si deficitele de vitamine B6, folat, B12, insuficienta renala cronica, afectiunile tiroidiene, neoplaziile, tratamentele cu metotrexat, fenitoin, fibra#355;i, acid nicotinic, fumatul, vârsta înaintata. Hiperhomocisteinemia se defineste ca valori serice peste 12 micromoli/L."

Edit:Mcrissa estrogenul inhiba ovulatia dc este luat peste ac data, progesteronul nu o inhiba.

Mergi la inceput